Viața de apoi: cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor

Recomandare carte – Viața de apoi: cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor

In Comunitate by Lasă un comentariu

Viața de apoi cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor

Titlu original: Afterlife Unveiled: What the Dead are Telling Us About Their World
Titlu în limba română: Viața de apoi, cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor
Autor: Lewis Stafford Betty
Traducător:
Pagini: 152
Dimensiunea: 13×20 cm
Editura: Livingstone
Data apariției: iunie 2011 (în România, 2012)
Categoria: Ocultism, Paranormal, Spiritualitate, Ezoterism, Parapsihologie
Disponibilă pe: eMAG.ro

Lewis Stafford Betty a obținut doctoratul în Teologie la Universitatea Fordham, și predă studii religioase la Universitatea de Stat din California din Bakersfield. În timp, el a devenit un expert mondial în studii cu privire la viața de după moarte. Inițial, el a fost specialist în gândirea religioasă asiatică și în filosofia religiei, semnând multe articole în domeniu pentru numeroase publicații și reviste de vârf. Totuși, Lewis Stafford Betty a ales să ia calea cercetărilor în domeniul paranormalului atunci când a constatat că marile întrebări cu privire la sensul vieții au fost respinse de lumea stabilă și ordonată a ortodoxiei academice. „Studiul paranormalului este următoarea frontieră în care filozofii și oamenii de știință se vor aventura. Este o tragedie faptul că o zonă de studiu atât de plină de speranță pentru noi toți este ridiculizată de către intelectualii de vârf, care refuză să ia în seamă dovezile„, spune Betty.

Ce se întâmplă cu noi când murim? Este o întrebare universală. Fiecare civilizație și cultură au pus această întrebare și au căutat un raspuns prin religie și filosofie. Stafford Betty caută să răspundă la aceste întrebări într-un mod original. Compilația de surse a lui Betty se întinde pe o perioadă de zeci de ani și include mediumi care nu s-au văzut niciodată între ei. Însă mesajul primit de ei are o aceeași notă comună care uluiește și inspiră. Betty recunoaște faptul că mediumii pot uneori să nu transmită foarte corect informațiile, dar își păstrează încrederea că ceea ce a prezentat este cu adevărat autentic. Cei care au murit și au luat legătură cu acei mediumi, vorbesc despre o lume a culorilor vii, melodioasă, în care există catedrale și școli. Acolo sufletele continuă să învețe și să crească. Ideea că un individ continuă să învețe, să înțeleagă și să evolueze spiritual în viața de apoi, e un concept încurajator și reconfortant într-un mod ciudat.

Cei care au plecat dintre noi nu vorbesc doar despre ce înseamnă viața de apoi, ci spun în mod explicit că „scopul vieții este aici și acum” pentru cei vii. Toți mediumii au în relatările lor ca punct comun și ideea că sufletele tulburi rămân într-un fel de „iad” construit de dependențele lor pământești și de luptele neterminate. „Demonii” care ne bântuie în această viață pot continua să ne corupă și în viața viitoare, însă asta ne poate motiva să ne dorim evoluția spirituală ca să scăpăm de ei. Este o carte care vă face să realizați cât de importantă este evoluția spirituală individuală. Viața de apoi nu ține de o religie corectă sau greșită ori de culoarea pielii. Nu are legătură nici măcar cu faptul dacă credeți sau nu că există o viață de după moarte.

Mărturiile cărții „Viața de apoi: cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor” sunt de folos întregii societăţi. Ele afirmă clar că ceea ce vom trăi după moarte depinde de alegerile din viaţa prezentă și subliniază importanţa iertării reciproce. De asemenea, faima sau banii nu mai contează în lumea de apoi. Aceste mărturii pun accentul pe creşterea spirituală şi fericirea ce o însoţeşte dacă trecem peste dificultăţile vieţii cu graţie şi demnitate. Există o relaţie directă între trăirea virtuoasă în această lume (smerenie, amabilitate, cinste, curaj, iertare, autocontrol, dedicare unui scop, autosacrificiu) şi fericirea din următoarea.

Aştept ziua când literatura mediumistică autentică va deveni mai larg răspândită şi respectată. Părţile mai bune ale scripturilor lumii merită să rămână, dar cele mai proaste provoacă conflicte şi nenorocire în lume. Mai mult, niciuna nu dezvăluie ce ne aşteaptă cu adevărat când murim. Din tot ce dispunem pe planetă, mediumii autentici sunt, probabil, cei mai apropiaţi de Cuvântul lui Dumnezeu„, mai spune Betty.

Iată ce spun și recenziile străine despre cartea „Viața de apoi: cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor„:

Viața de apoi: cei dispăruți ne vorbesc despre lumea lor” include mărturii ale unor persoane decedate povestind despre circumstanţele în care trăiesc acum şi despre modalitatea în care se deplasează dintr-o sferă în alta.” (John Hick, autor al Death and Eternal Life, proeminent filosof al religiei)

„După o analiză atentă a descrierilor venite prin mediumi credibili din surse spiritiste despre universul vieţii de apoi, profesorul Betty enumeră 44 de caracteristici ale vieţii de dincolo, marea majoritate a acestora fiind diferite de viziunile religiilor principale. Mesajul central al acestei cărţi este că viaţa-de-apoi depinde de modul în care ne folosim liberul arbitru spre a evolua spiritual prin iubire şi înţelepciune în viaţa-de-acum. (Boyce Batey, director al Academy of Spirituality and Paranormal Studies)

„Sunt puține întrebări mai importante decât cea privind ce ni se întâmplă după ce murim. Această carte include mărturii ale unor persoane decedate, care ne povestesc despre circumstantele în care trăiesc și despre modalitatea în care se deplasează dintr-o sferă în alta. În ciuda oricăror speculații ce ar putea rezulta din aceste relatări, aceste experiențe extrem de interesante nu vor lăsa pe nimeni indiferent.” (John Hick)

Lasă un comentariu