Recenzie de carte – Universul Conștient

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Universul Conștient - dean Radin

Titlu original: UFOs: The Conscious Universe: The Scientific Truth of Psychic Phenomena
Titlu în limba română: Universul Conștient
Autor: Dean Radin
Traducător: Mihai Duma
Pagini: 456
Dimensiunea: 13×20 cm
Editura: DAKSHA
Data apariției: 1997 (în România, 2011)
Categoria: Științe de frontieră, Științe, Paranormal
Disponibilă pe: eMAG.ro

Dean Radin este doctor în științe la Institutul de Științe Noetice (IONS) și profesor de renume la Institutul de Studii Integrale din California. Înainte de a se alătura personalului de cercetare de la IONS în 2001, a lucrat la AT & T Bell Labs, Universitatea Princeton, Universitatea din Edinburgh și SRI International. El este autor si coautor a peste 200 de articole tehnice și de popularizare a științei. De asemenea, a publicat și cărți, cel mai bine vândută fiind: „The Conscious Universe” (HarperOne, 1997). Dintre cărțile sale mai amintim: „Minds Entangled” (Simon & Schuster, 2006), „Supernormal” (Random House, 2013) și un volum în curs de apariție „Real Magic” (Penguin Random House, 2018).

Cartea „Universul Conștient” aduce dovezile care certifică veridicitatea fenomenelor psihice, care unesc învățăturile misticilor cu teoriile fizicii cuantice și cu cele mai recente experimente de înaltă tehnologie.

Prin această lucrare, riguros documentată, Dean Radin, director al Laboratorului de Cercetare a Conștiinței de la Universitatea din Nevada, s-a angajat într-o cercetare minuțioasa, reușind să îndepărteze dezinformările mai mult sau mai puțin voite și superstițiile care nu fac altceva decât să îi devieze de cap pe oameni. Fenomene exotice precum: psihochinezia, vederea de la distanță, rugăciunea și multe altele – toate sunt reale, toate au fost dovedite științific, iar dovada este în această carte.

Universul conștient

 

Radin uzează de studiile și rezultatele din propria sa activitate la Princeton, în Institutul de Cercetare Stanford și în companiile Fortune 500, precum și în activitatea de cercetator pentru guvernul S.U.A., pentru a demonstra că materia poate fi influențată de puterea mentalului. Lucrarea „Universul Conștient” ridică problema felului în care mintea și materia sunt legate și inevitabilele consecințe sociale, economice, academice și spirituale ale realizării în masă ale acestui fapt. Radin își propune să prezinte pur și simplu elementele de bază din știință, psihologie și fizică care dovedesc existența fenomenelor psihice.

Având în vedere acceptarea tacită a fenomenelor psihice ca fiind „reale”, de ce atât știința guvernamentală, cât și stiinta oficială la care au acces masele, resping afirmațiile și dovezile, dar continuă să le exploateze?

Iată și titlurile cuprinsului: Tema 1: Motivație, Cap. 1: Ce este PSI?, Cap 2: Experiența, Cap 3: Reproducerea, Cap 4: Meta-analiza; Tema 2: Dovezi, Cap 5: Telepatia, Cap 6: Percepția la distanță, Cap 7: Percepția prin timp, Cap 8: Interacțiunea dintre minte și materie, Cap 9: Interacțiunea mentală cu organismele vii, Cap 10: Câmpul conștiinței, Cap 11: PSI în cazinou, Cap 12: Aplicații; Tema 3: Înțelegere, Cap 13: Un ghid practic pentru înțelegerea scepticismului, Cap 14: Perceperea PSI, Cap 15: Metafizica; Tema 4: Implicații, Cap 16: Teoria, Cap 17: Implicații.

Lasă un comentariu