blocaje spirituale

Top 7 blocaje spirituale

In Bizar by adminLasă un comentariu

Blocaje spirituale! Vă așteptați la asta? Un top bizar, nu?

Uneori frecvența personală e în asemenea picaj că ne poate pune la zid. În momente de genul este greu să mai vezi lucrurile pozitiv. Cum apar aceste blocaje spirituale, cum picăm în cursa vibrațiilor negative? În general, experiențele negative reduc mult vibrația personală și induc o stare de rău. Acest sentiment atrage ca un magnet alte situații negative, care te sleiesc și mai mult.

Rațiunea tinde să eticheteze într-un fel rigid experiențele: „rele”, „greșite”, „dureroase” și se asociază cu aceste etichete. Astfel, omul se percepe pe el însuși ca fiind rău. Senzația aceasta e atât de neplăcută că începi să cheltuiești foarte multă energie ca să te opui acestui sentiment. În acest fel, fluxul energetic se blochează. Ori, fluxul energetic nu este altceva decât fluxul vieții.

Top 7 blocaje spirituale

1. Închei un ciclu al creșterii, dar nu realizezi acest lucru și nu reușești să te detașezi de trecut

blocaje spirituale

Ai terminat de creat ceva, ți-ai dezvoltat o capacitate nouă, ai învățat o lecție, iar vibrația ta personală se schimbă. Însă nu îți dai seama că treci de la un capitol de viață, la altul. Fie ești prea loial, prea conservator, fie nu realizezi că te-ai plictisit mereu făcând aceleași lucruri, fie nu îți folosești imaginația pentru a modela o realitate nouă.

Când nu recunoști această tranziție, este ușor să crezi că trăiești un eșec sau că ai greșit ceva. În cazul în care cazi în capcana autocriticii dure, a senzației că nu ești iubit sau a fricii de necunoscut, riști să intri în picaj. Orice ciclu natural al creației presupune materializarea unei idei, urmată de dematerializarea ei, pentru a crea astfel un spațiu în care să se manifeste o nouă realitate.

2. Nu folosești ce ți s-a dat sau îți dorești mai mult decât poți folosi efectiv

blocaje spirituale

O greșeală des întâlnită este nesincronizarea cu ciclul natural al creșterii noastre, lamentarea în fața realității, ideea că nu avem ce ne dorim, încercarea de a forța lucruri cărora încă nu le-a venit vremea, sau menținerea cu încăpățânare a unei forme care dorește să se dizolve.

Realitatea actuală a unui om corespunde gândurilor conștiente și inconștiente ale acelui individ. Atâta vreme cât te plângi de situația curentă, invalidezi funcționarea perfectă a procesului de materializare, blocând fluxul vieții personale.

Dacă treci printr-o experiență neplăcută, cel mai probabil ai avut recent emoții sau gânduri negative, fapt pe care experiența nu face decât să ți-l reamintească. Ceea ce trebuie să faci acum este să îți ridici frecvența personală gândindu-te la lucrurile pe care le iubești. Trebuie să te întrebi: „Ce gânduri și ce tipare senzoriale m-au atras în această situație? Ce mesaj conține aceasta?

Pornind de la realitatea pe care ți-ai creat-o, poți încheia un ciclu al creației și îți poți deschide un spațiu pentru o nouă realitate. La fel de bine, îți poți bloca singur fluxul vieții dorindu-ți mai mult decât ai nevoie pentru a-ți învăța următoarea lecție de viață. O creație prea abundentă necesită un efort mai mare pentru a o elimina la sfârșitul ciclului creator, ceea ce înseamnă o pierdere de timp și de energie.

3. O experiență poate declanșa amintirea unei experiențe negative similare din trecut

blocaje spirituale

Atunci când o situație de viață declanșează o amintire neplăcută, tu părăsești automat fluxul momentului prezent și te teleportezi în trecutul tău dureros. Subconștientul tău reacționează automat printr-un tipar senzorial nesănătos care imită felul în care ai reacționat în timpul experienței inițiale.

Tu refuzi astfel să simți emoțiile care ies la suprafață, complăcându-te într-un comportament de tipul „luptă sau fugi„, reacționând printr-o neîncredere față de tine însuți sau în altcineva, incapacitatea de a-ți asculta vocea interioară, prin faptul că te simți copleșit, hiperactiv, defensiv, distras, dezorientat, deprimat sau victimizat.

La fel de bine, te poti paraliza singur printr-o reacție de acuzație, prin autopedepsire, control, sau încăpățânare.

4. Vorbești într-una despre lucruri care nu există, care nu s-au întâmplat încă, și nu s-ar putea întâmpla niciodată, despre ceea ce nu-ți place, despre ce nu dorești să faci sau despre ce nu ești

blocaje spirituale

Atunci când mintea ta se focalizează pe descrierea unei realități inexistente, tu materializezi practic, nimicul. Și de această dată uiți de fluxul vieții, care nu poate exista în afara atenției tale conștiente. Pentru a experimenta o anumită situație ca fiind reală, simțindu-se motivată să acționeze, mintea ta trebuie să fie centrată în corp și în momentul prezent. Corpul este filtrul realității. Atunci când dialogul interior descrie o realitate inexistentă sau negativă, corpul tău nu o poate simți, căci el există în timp și spațiu.

De exemplu, el se poate pregăti să acționeze ținând cont de o idee de geniu care îți trece prin minte, dar înregistrează blocaje spirituale atunci când îți spui în sinea ta: „Nu sunt suficient de deștept„. Conștiința corporală trăiește aceeași consternare și confuzie când îți spui: „Mi-aș dori să am mai mulți bani, dar nu știu cum să o fac„. În esență, corpul tău retrăiește aceeași stare pe care a simțit-o când erai copil, iar vibrațiile pe care le receptai nu corespundeau celor pline de iubire pe care le emiteai. Corpul nu poate înțelege conceptul de negativitate și de inexistență, așa că nu mai știe cum să procedeze în continuare și se blochează.

Ori de câte ori vorbești despre o situație inexistentă, tu creezi automat un decalaj imaginar între tine și lumea exterioară. În această stare de gol interior, tu pretinzi practic, că nu îți cunoști sufletul. Un astfel de decalaj este creat de absența încrederii în sine, de teama de a nu pierde pe cineva sau ceva, de a nu intra într-o situație neplăcută. Decalajul dă impresia imposibilității, care descurajează expresia sinelui și crează blocaje spirituale.

5. Iți proiectezi mintea și energia asupra vieții altor persoane, asupra altor locuri și timpuri sau asupra unei realități fictive

blocaje spirituale

Această situație este asemănătoare cu cea de mai sus, de la punctul 4. Omul își proiectează mintea în afara momentului prezent, asupra altor lucruri și timpuri, uitând de corp și de realitatea actuală. Mintea conștientă plonjează într-o altă realitate și nu mai poate primi iubire, instrucțiuni și călăuzire de la suflet. Sufletul vorbește cu noi chiar prin intermediul corpului. Dar din moment ce omul este proiectat în altă parte, sufletul nu ne mai poate comunica nimic. Din moment ce „nu e nimeni acasă” pentru a primi instrucțiuni interioare, subconștientul preia controlul și reacționează automat la situația cu care te confrunți, repetând un comportament din trecut. În acest mod, omul devine reactiv, adică nu reacționează în mod conștient, lucru care dă la iveală tot felul de programe senzoriale nesănătoase. Nu orice tipar din trecut corespunde situației actuale cu care te confrunți. La fel, înțelegerea lucrului de care are nevoie altcineva nu înseamnă neapărat că acel lucru este bun și pentru tine. Netrăind în corpul tău și în momentul prezent, îți amâni evoluția, sfârșind în blocaje spirituale.

6. Ești atașat de creațiile, obișnuințele și definițiile tale, și te identifici cu ele, blocându-ți astfel singur evoluția și progresul

blocaje spirituale

Fie te cramponezi în diferite convingeri și posesiuni, de dragul siguranței, fie refuzi să îți exprimi adevărul interior sau încerci să îi controlezi pe ceilalți din jurul tău. Există și varianta să te cantonezi într-un jurământ făcut în trecut, dintr-un context care nu mai este relevant, sau te împiedici de sentimente ranchiunoase, de resentimente, de sentimentul unei nedreptăți care crezi că și s-a făcut. Toate acestea sunt moduri de a te opune schimbării.

Este posibil să îți ții răsuflarea sperând să se întâmple sau să nu se întâmple ceva, ori te controlezi astfel încât să nu te manifești prea expansiv. Ori de câte ori îți contractezi energia și încerci să blochezi o manifestare a vieții, tu îți încetinești propriul flux, reducându-ți frecvența de vibrație, ratând astfel tot felul de oportunități. În plus, te epuizezi, tot încercând să lupți împotriva curentului. Uneori, aceste blocaje spirituale pot duce la adevărate obsesii.

7. Te simți secătuit din cauza negativității excesive, a conflictelor și a efortului de voință

blocaje spirituale

Uneori te simți atât de stresat încât nu mai poți dormi. Alteori esti prins în capcana unei dependențe dificile sau a unei dureri cronice. În anumite cazuri, te lupți ca să supraviețuiești într-o lume a agresorilor, sau pentru a preveni un eșec.

Cu cât te simți mai secătuit, cu atât mai puțin motivat devii și cu atât mai puțină energie ai pentru a-ți alimenta imaginația pozitivă. Când conștiența (atenția) este slăbită, emoțiile devin apatice, iar corpul devine letargic. Te pui singur la colț si devii temporar paralizat.

Lasă un comentariu