Top 6 cele mai bantuite locuri din lume

Povești de groază – Top 6 cele mai bântuite locuri din lume

In Paranormal by Erch4 comentarii

Locurile bântuite, sau despre care se crede a fi bântuite, nu sunt ceva nou. Există locuri în lume în care primele manifestări paranormale au fost documentate acum sute, dacă nu chiar mii de ani.

Deși nu întotdeauna există informaţii clare care să dovedească, fără urmă de îndoială, că aceste „zone fierbinți” reprezintă un „adăpost” pentru suflete pierdute, spirite malefice, sau alte astfel de entităţi supranaturale, asta nu i-a împiedicat pe pasionații de paranormal să teoritizeze pe seama originii spiritelor care se presupune că bântuie aceste locații.

Dar v-aţi întrebat vreodată care sunt cele mai bântuite locuri din lume? Unde anume voalul ce separă lumea celor vii de lumea celor morți este mai subţire ca oriunde altundeva?

Noi ne-am întrebat şi am alcătuit un top care să includă 6 dintre cele mai bântuite locații de pe glob. Vorbim despre zone cu o istorie extrem de violentă marctă de crime şi morţi suspecte, dispariţii misterioase şi povestiri terifiante despre suflete care încă mai bântuie această lume în căutare de răzbunare.

6. Oraşele Humberstone şi La Noria, Chile

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume - Humberstone şi La Noria
Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Humberstone şi La Noria

Cele două orăşele miniere din Chile au fost abandonate în anul 1960, după ce preţul cărbunelui a scăzut dramatic şi după ce au ieşit la lumină mai multe rapoarte privind condiţiile inumane în care minerii din zonă erau practic forţaţi să lucreze. Potrivit acestor relatări, condițiile grele de muncă din minele de cărbune din Humberstone si La Noria au dus la moartea a peste 100 de mineri.

Se spune că, la miezul nopţii, morţii din La Noria se ridică şi cutreieră străzile orăşelului fantomă. Deși orașul este complet părasit, cei care s-au încumetat să petreacă o noapte aici au povestit cum, imediat după miezul nopții, s-au auzit voci clare de bărbați ce originau din interiorul minei de cărbune.

Dar legendele din La Noria pălesc în comparaţie cu înfricoşătoarele mărturii şi fotografiile realizate în Humberstone. Pozele surprind siluete stranii ascunse în noapte sau forme fantomatice ce par să danseze la ferestre.

Humbestone a ajuns în centrul atenției atunci când o echipă de filmare a încercat să realizeze un documentar despre orașul fantomă. Aceștia și-au instalat echipamentul și au decis să rămână peste noapte în încercarea de a surprinde imagini cu „spritele care bântuie orașul.” Acea noapte avea să însă să fie una de neuitat pentru întreaga echipă formată în mare parte din sceptici.

Camerele video s-au defectat în mod inexplicabil. Câțiva tehnicieni au experimentat halucinații vizuale și auditive puternice. Altul a suferit un atac de panică. Mai apoi, în studiou, au descoperit cu stupoare că echipamentul audio înregistrase aproximativ 30 minute. Înregistrarea conținea, în mare, parte discuții între membrii echipei. Pe fundal însă se puteau auzi gemete și scâncete.

La Noria şi Humberstone sunt atât de sinistre încât locuitorii din Iquique (o localitate învecinată) refuză să se apropie la mai mult de câţiva kilometri de cele două oraşe.

Dacă mergi şi îi întrebi pe cei din Iquique despre legendele din La Noria şi Humberstone, acestia îţi vor spune că locuitori din cele două oraşe fantomă nu şi-au părăsit, de fapt, niciodată casele.

Există chiar şi o serie de rapoarte oficiale ce contin declaraţiile mai multor martori care au povestit că, în timpul nopţii, în cele două oraşe fantomă încă se mai pot auzi voci de copii jucându-se, iar mai multe cadavre din vechile cimitire din La Noria şi Humberstone au fost găsite dezgropate.

5. Domeniul Monte Cristo, Australia

Domeniul Monte Cristo, Australia
Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Domeniul Monte Cristo, Australia

Una dintre cele mai active zone paranormale din Australia, Domeniul Monte Cristo, a fost deţinut de familia Crawley timp de aproape 100 de ani (între 1855 şi 1948). Însă familia Crawley pare să fi fost o familie blestemată, de-a lungul timpului membrii ei având parte de nenumărate experienţe ieşite din comun, ghinioane incredibile şi întâmplări nefaste.

De-a lungul celor 100 de ani, Domeniul Monte Cristo a fost asociat cu nenumărate cazuri de moarte suspectă, inclusiv cea a unui localnic cunoscut a avea grave probleme mintale şi care a fost descoperit spânzurat în cabana paznicului.

În ultimii ani, Domeniul Monte Cristo a fost subiectul mai multor reportaje televizate. Echipe de profesionişti au petrecut mai multe zile în interiorul casei Monte Cristo iar înregistrările video şi audio care arătau activităţile paranormale ce aveau loc în interiorul conacului au fost date publicităţii.

Citeşte şi „Misterioasa casă Winchester”

4. Locuri bântuite – Castelul Edinburgh, Scoţia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume - Castelul Edinburgh, Scoţia
Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Castelul Edinburgh, Scoţia

Cu o istorie impresionantă de peste 900 de ani, această masivă construcţie defensivă este totodată şi una dintre cele mai active zone paranormale din Scoţia. De la construcţia sa la începutul secolului al XII-lea şi până în prezent, Castelul Edinburgh a fost martor la numeroase torturi, execuţii şi asedii sângeroase.

Readus la viaţă ca atracţie turistică, Castelul Edinburgh promite experienţe paranormale unice celor care cutează să se aventureze adânc în temniţele sale întunecate.

Închisoarea de sub castel a „găzduit” personaje celebre precum Ducele Alexander Steward (care a evadat după ce şi-a înjunghiat gărzile, iar apoi le-a ars cadavrele pentru a-şi ascunde urmele), Lady Janet Douglas de Glamis (acuzată de vrăjitorie şi arsă pe rug), dar şi un tânăr muzician (al cărui nume din păcate s-a pierdut în istorie) care a cutezat să se aventureze în catacombele de sub castel şi nu a mai fost găsit niciodată.

În 2001, Castelul Edinburgh a devenit locul celui mai mare experiment paranormal din istorie. O echipă formată din nouă investigatori şi 200 de voluntari au explorat mai multe culoare şi camere secrete, dar şi o bună parte din temniţa de sub castel, zone considerate a fi încărcate cu o puternică energie paranormală.

Pentru ca experimentul să fie relevant, voluntarii nu au ştiut în care dintre zonele vizitate s-au raportat evenimente paranormale în trecut şi în care nu. Iar rezultatele experimentului au fost cât se poate de interesante. 51% dintre cei care au vizitat zonele presupus bântuite au resimțit scăderi bruşte de temperatură, sentimente de nelinişte, au auzit zgomote stranii şi au avut halucinaţii vizuale. Doar 35% din cei care au trecut prin zonele fără activitate paranormală documentată au raportat experienţe asemănătoare.

Iar dacă sinistrul Castel Edinburgh nu vi se pare suficient de înfricoşător, să nu uităm că sub castel se află „Mary King’s Close” o zonă subterană unde, în timpul ciumei care a devastat Europa, au fost închişi şi lăsaţi să moară în chinuri groaznice toți cei care contractaseră teribila boală.

3. Mary King’s Close, Edinburgh, Scoţia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume - Mary King's Close, Edinburgh, Scoţia
Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Mary King’s Close, Edinburgh, Scoţia

Cândva o încrengăturâ de străduţe înguste, Mary King’s Close a fost unul dintre cele mai prospere cartiere ale Edinburgh-ului. Asta până în anul 1645 când ciuma (sau Moartea Neagră) a izbucnit pe continentul European.

Astăzi, Mary King’s Close este parte a circuitului turistic care include şi celebrul Castel Edinburgh. De-a lungul timpului, atât ghizii, cât şi mai mulţi turişti, au declarat că au fost martorii mai multor aparţii stranii: o bătrână, o femeie îmbrăcată în negru şi o fetiţă pe nume Annie. Se spune că aceasta din urmă interacţionează cu cei care îi lasă câte un mic cadou.

2. Locuri bântuite – Casa Winchester

Casa Winchester
Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Casa Winchester

Chiar dacă această clădire misterioasă nu este bântuită, Casa Winchester rămâne totuşi una dintre cele mai stranii construcţii din istorie.

După moartea tragică a soţului şi a unicului ei copil, Sarah Winchester (nora faimosului inventator și producător de arme) a avut mai multe întâlniri cu un clarvăzător care a atribuit tragica moarte a familiei pe seama răzbunării spiritelor celor ucişi cu arme de foc marca „Winchester”.

Clarvăzătorul a sugerat că furia spiritelor poate fi potolită doar în perioadele în care Casa Winchester se află în construcţie.

La ordinul văduvii Winchester, muncitorii au lucrat timp de 38 de ani fără oprire, zi şi noapte, 7 zile pe săptămână, 24 de ore pe zi. În prezent, casa are nu mai puţin de 160 de camere, majoritatea construite fără nici o logică sau un plan bine pus la punct. În interior se găsesc scări care duc către nicăieri, uşi blocate de ziduri, parapeţi abrupţi, sau ferestre care nu se pot deschide.

1. Locuri bântuite – Cripta MacKenzie

Cripta Mackenzie
Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Cripta Mackenzie

Mausoleul Negru al lui Sir George MacKenzie este, fără doar şi poate, locul cu cea mai bine documentată activitate paranormală din lume. Denumit şi „MacKenzie cel Sângeros”, Sir George MacKenzie (1636-1691) este responsabil pentru moartea a peste 18.000 de prezbiterani între anii 1679 şi 1686.

Timp de mai bine de 300 de ani, Mausoleul Negru a fost punctul central al unora dintre cele mai terifiante activităţi paranormale înregistrate până în prezent (activitate ce a devenit şi mai intensă după ce cripta a fost vandalizată de un om fără adăpost în anul 1998).

Citeşte si „Cripta MacKenzie – Misterul celui mai bântuit loc din lume”

Peste 500 de atacuri au fost raportate până de atunci, marea majoritate a victimelor prezentând urme evidente de zgârieturi, muşcături, vânătăi, sau lovituri. Peste 170 de persoane au leşinat în interiorul Mausoleului Negru. În anul 2000, decesul brusc al lui Collin Grant (exorcist şi preot la o biserica locală) a fost atribuit blestemului lui Sir George MacKenzie.


Bibliografie

1) „La Noria, Chile: Haunted Ghost Town with World’s Creepiest Cemetery” – amyscrypt.com.
2) Sarah Bartlett – „The haunting of the Monte Cristo Homestead.
3) „History of Monte Cristo Homestead” – montecristo.com.au.
4) „Mary King’s Close” – wikipedia.org.
5) „14 Haunting Facts About the Winchester Mystery House” – mentalfloss.com.
6) Andrew Lang – “Sir George Mackenzie, King’s Advocate of Rosehaugh: his life and times”, publicat de London: Longmans, Green and Co., 1909.
7) Clare Jackson – “Mackenzie, Sir George, of Rosehaugh (1636/1638–1691)”, Oxford Dictionary of National Biographyedition, publicat de Oxford University Press, ianuarie 2007.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. De castelul Edinburgh am auzit iar legat de chestia cu casa Winchester am vazut un film parca. Mi-a placut articolul. As vrea sa vad cat mai multe de genul asta 🙂