Top 5 clădiri bântuite din Franța

Top 5 clădiri bântuite din Franța

In Comunitate by Lasă un comentariu

Luminile se sting şi se aprind singure, ai senzaţia că te-a atins cineva, vezi umbre şi auzi zgomote pe care nu ţi le poţi explica, ai sentimentul că eşti urmărit, uşile se închid şi se deschid după bunul plac, simţi mirosuri inexplicabile sau, mai mult, obiectele cad, se sparg sau sunt propulsate spre pereţi cu o forţă inexplicabilă?

Fie că eşti în România, Franţa, Anglia sau…Senegal, pretutindeni acestea sunt semnele că te afli, cu siguranţă, în acel gen de clădiri bântuite, iar bisericile nu fac nici ele excepție de la asta, după cum veț vedea!

Aşa cum se ştie, Campionatul European de fotbal a început iar Franţa este în topul destinaţiilor turistice. Pentru pasionații de paranormal și amatorii de senzații tari, iată câteva informații prețioase cu privire la locurile bântuite pe care le-ar putea vizita, odată ajunși în Franța.(Asta dacă meciul România – Franța nu le va fi potolit cumva setea de aventură…)

5. Una dintre locațiile franceze bântuite: casa din La Roche

Casa bântuită din La Roche

Casa bântuită din La Roche

Povestea casei bântuite din La Roche (Lozère) readuce în lumină eterna legendă a caselor bântuite. Ca un mare clasic al temerilor oamenilor, acest mister revine în mod regulat în atenția opiniei publice.

Misterul casei bântuite din La Roche pare a fi, în sfârșit, pe cale de elucidare după ce a exasperat preț de câteva săptămâni, polițiștii și pompierii din zonă. Potrivit experților, s-ar părea că este vorba de prezența unei falii telurice excepționale – care generează un câmp electromagnetic extrem de puternic – ceea ce explică obiectele care se deplasează și becurile care se aprind.

Dar multe alte cazuri enigmatice de case bântuite au suscitat atenția publicului din Franța și din întreaga lume in cursul ultimilor ani.

4. Râsete și plânsete de copii în casa bântuită din Hem

Clădirea bântuită din Hem

Clădirea bântuită din Hem

Casa din Hem (Nord), nu departe de Villeneuve d’Asq, este, fără îndoială una dintre cele mai celebre case bântuite din Franța. Construită în 1939, această vilă a fost teatrul morții unui copil. De atunci, se vorbește tot mai mult despre fenomene terifiante ce se petrec în casă: râsete si plânsete de copil, zgomote de pași… Unul după altul, proprietarii terorizați au plecat din această casă, unul dintre ei chiar s-ar fi spânzurat.

Se povestește că se punea problema demolării dar niciodată nu s-a realizat din cauza lipsei repetate de oameni care să se angreneze în acestă activitate.

În cele din urmă, paradoxal, o biserică evanghelică și-a stabilit sediul în această casă, iar pastorul a apărut intr-un reportaj pe canalul Direct 8, în care spune: „Știm despre zvonurile că această casă este bântuită dar cu ajutorul credinței vom învinge spiritele rele„.

3. Spiritele din castelul bântuit de la Fougeret

Castelul bantuit din Fougeret

Castelul bantuit din Fougeret

 

Fougeret cu satul său, cu pajiștile sale și cu castelul său complet renovat și pe deplin… bântuit. Proprietarii nu se sfiesc să recunoască faptul ca proprietatea lor esta bântuită. Iată ce declară aceștia:

„În fotografii apar personaje la ferestre, deși castelul este gol iar noi suntem cu toții afară, o senzație de încătușare, scaune care se mișcă, miros de mâncăruri însoțit de zgomotul unei familii care cinează in salon, câinele meu jucându-se cu un alt câine invizibil, o doamnă in rochie roșie care a apărut de două ori lângă șemineu…Cam așa e viața pe la Fougeret.”

Pe site-ul Castelului Fougeret lucrurile sunt clare: zvonurile înfricoșătoare despre aceste locuri nu au scop comercial. Totuși, aceste zvonuri au făcut reputația acestei case situate în Vienne. În acest spațiu se organizează numeroase serate care se bucură de prezența unor medium-uri ce vorbesc cu morții care au trăit acolo. Doi dintre aceștia apar cu regularitate: Alice, moartă în 1924 și Félix, mort în 1898. Emisiunea „66 Minutes” a consacrat un reportaj acestei case bântuite.

2. Ceva rece care îmi atingea brațul”

Casa bântuită din strada 11 noiembrie

Casa bântuită din strada 11 noiembrie

Povestea acestor locuitori ai casei cu numarul 13 , pe strada 11 noiembrie din Bresle (Oise) cu siguranță îți dă fiori. Zgomote stranii, lovituri, încuietori care se deschid „singure”, senzații de atingere rece în noapte…

Fenomenele paranormale ar fi început în noiembrie 2011, relatează Courrier Picard. „Entitatea” care s-ar manifesta, ar fi o fetiță pe care proprietarii ar fi zărit-o în repetate rânduri.

Un grup de specialiști de la asociația Haute Normandie Paranormal a venit să ancheteze cazul si a constatat un fenomen straniu: luminile clipeau în această casă bântuită, când era evocată „entitatea”. Cu această ocazie s-a făcut și o fotografie în care apare o siluetă.

1. Fantoma preotului din biserica bântuită

Biserica bântuită din Incarville (Eure) și abatele Delamarre

Biserica bântuită din Incarville (Eure) și abatele Delamarre

Se pare că și o biserică, aceea din Incarville (Eure) ar fi locuită de un spirit recalcitrant acela al abatelui Delamarre, preotul acestor locuri până în 1949.

Bărbatul, care a fost inmormântat chiar în mijlocul acestei biserici construite în secolul al XI-lea, ar reveni regulat în biserica sa și, mai mult, ar fi posibil , uneori, sa-i auzi respirația pe aleile edificiului.

Totuși, mărturisesc oamenii, ar fi vorba despre o fantomă binevoitoare: din dragoste pentru aceste locuri ecleziastul vizitează ocazional biserica.

 

Lasă un comentariu