Tipuri de fantome

Tipuri de fantome

In Paranormal by Maya2 comentarii

Zici „fantome” și deja te trec fiorii pe șira spinării. Ce sunt fantomele? Ele sunt definite ca spirite sau tipare energetice ale unor persoane decedate. În comunitățile spirituale și parapsihologice există numeroase teorii prin care se urmărește explicarea naturii fantomelor, multe dintre aceste teorii venind în mod radical în conflict unele cu altele. Echipele de vânători de fantome abundă, multe dintre ele folosind senzori și echipamente de înregistrare sofisticate pentru strângerea de dovezi pe teren.

Uneori fantomele apar pentru a-i avertiza pe cei vii de probleme ce urmează să apară în viețile lor, ori, dacă omul în cauză a murit jurând răzbunare, revine pentru a-i bântui. Fantomele par să fie legate de locurile în care au trăit și au avut de suferit ca oameni.

Fantomele nu par să afecteze prea mult mediul înconjurator atunci când apar. Totuși cum iți dai seama dacă o fantomă și-a făcut apariția? De exemplu, poți simți că e mai frig de-o dată, sau că filează luminile unei încăperi, sau că vin diferite mirosuri care nu au ce căuta acolo în mod normal.

Se spune că vederea periferică înregistrează cel mai bine apariția unei fantome. Adică nu vezi direct fantoma, ci o vezi cu coada ochiului. Numeroase mărturii atestă că oamenii au văzut fantome, unii pretinzând chiar că le-au atins.

Iată ce tipologii de fantome există. Nu de alta, dar dacă vedeți una, nu e rău să vă păstrați cumpătul ca să o puteți încadra corect.

Fantoma activă

Există doua tipuri de fantome active. Primul tip este un răpitor supranatural (fantomă, demon sau spirit) care se folosește de diverse tertipuri pentru a-i atrage pe muritori – de obicei făcându-i să urmărească chemări sau apariții, care îi conduc în locuri izolate. Pe urmă poate să atace, furând esența vitală, respirația sau alte energii.

Al doilea tip de fantomă activa nu este la fel de voluntar de rea, cu toate că este în continuare neplăcută. Este o fantomă mesager, trimisă de o putere suprapământeană. Unele din aceste spirite acționează de asemenea ca ghizi în lumea sub-pământeană.

Fantoma aniversară (sau fantoma repetată, fantoma ecou)

Apariție care își face simțită prezența la aniversarea unui eveniment cum ar fi moartea, ziua de naștere sau ziua unei bătălii.

Fantoma familiei

Spirit care pare să fie legat de membrii unei anumite familii. În folclor, multe din aceste fantome sunt apariții de criză. Fantomele de familie nu sunt neapărat spiritele supraviețuitoare ale unor membri decedați ai familiei și există mai multe relatări despre fantome de animale atașate unor familii.

Fantoma inteligentă

Apariție care pare să posede memorie, control conștient (deși deseori limitat), inteligență și capacitatea de a-i percepe pe oamenii vii. Fenomenul poltergeist este un fel de fantomă inteligentă.

Fantoma atmosferică (sau fantoma în reluare, bântuire reziduală)

Vedenie care apare într-un singur loc (spre deosebire de o fantomă rătăcitoare, istorică sau călătoare). Repetă la nesfârșit anumite acțiuni, ceea ce sugerează că este vorba despre un fel de semnal sau de pattern energetic care este cumva înglobat în materialele din jur (pietre, metale, etc.). Parapsihologii cred în general că acest gen de fantome nu au conștiință și nu sunt altceva decât un fel de proiecție mediumnică.

Fantome călătoare

Apariții ce par să călătorească, adeseori în rolul de autostopist. În jurul acestor fantome sunt construite multe legende urbane. Există trei subgrupuri principale de asemenea spectre rătăcitoare: fantome călătoare, fantome autostopiste și fantome șoferi.

Fantomele călătoare nu sunt neapărat înspăimântătoare și adeseori apar ca niște persoane care așteaptă un mijloc de transport oarecare (mașină, barcă, avion etc.). Majoritatea fantomelor călătoare nu interacționează cu oamenii și par să fie niște configurații energetice care se repetă aleatoriu, la fel ca fantoma istorică. Unii călători apar la aniversarea morții lor și în general a morților legate de dezastre de călătorie, cum ar fi accidentele auto sau prăbușirea unor avioane.

Fantomele autostopiste sunt fantome cu mult mai interactive, care călătoresc, de obicei de aniversarea morții lor. De regulă, aceste fantome sunt tragice și își relatează povestea tristă șoferului (curse fatale de mașini, seri de absolvire soldate cu dezastre etc.) înainte să dispară ca prin mister.

Fantomele șofer. O variațiune a poveștilor cu autostopiști este povestea vehiculului fantomă care oprește să ia un călător viu. În ciuda potențialului de a se finaliza cu un dezastru, aceste povești sunt în general non-violente și se referă la un gen de învățătură spirituală despre viață, împărtășită de șofer pasagerului.

Fantoma istorică

Un gen de fantomă atmosferică, observată în mai multe locuri.

Fantome fotografice

Spirit care poate să fie văzut într-o fotografie. Unele fantome apar după developarea fotografiei. Altele sunt vizibile anterior realizării fotografiei, dar nu apar pe imagine, iar restul sunt în mod clar spirite și pot sa fie fotografiate la fel de normal ca orice obiect fizic.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. Pingback: Legenda Olandezului zburator | Aventura cunoasterii

  2. mi-ati facut lumea mai complicata. pentru mine existau fantome si atat. acum sunt fantome…si fantome. daca vezi o fantoma sperieturile se clasifica tot in functie de clasificarea fantomelor?