Științe de frontieră

Științe de frontieră

In Științe de frontieră by A.B.BLasă un comentariu

Studiul creierului, minţii şi conştiinţei, au ajuns la o frontieră comună, unică, a ştiinţei. Astăzi, s-a ajuns în punctul în care toate marile probleme ale ştiinţei contemporane să se lege cu problemele conştiinţei: ale fizicii, pentru explicarea trecerii de la existenţa profundă la spaţiu, timp şi materie în univers; ale biologiei pentru explicarea vieţii; ale ştiinţei informaţiei, privind relaţia dintre roboţii inteligenţi şi conştiinţă, în general dintre inteligenţă şi conştiinţă; ale cosmologiei, pentru clarificarea dependenţei universului de o Conştiinţa fundamentală, dar şi a naturii ultimului substrat al realităţii. Începe sã se dezvolte o ştiinţă a conştiinţei, iar cunoaşterea naturii conştiinţei ar putea avea mari implicaţii asupra societăţii. Viitorul omenirii va depinde tot mai mult de starea conştiinţei sociale.

Umirea este crește când, cercetând științele moderne, e evident faptul că ele manifestă, poate involuntar, o tendință de revenire la datele vechilor scrieri filozofice și de spiritualitate. Fără să părăseasca ipoteza atomilor, fizica modernă a ajuns să identifice ideea de materie cu ideea de forță, lucru care marchează un prim pas spre dinamismul spiritual. Pentru a explica lumina, magnetismul, electricitatea, savanții au fost obligați să admită că există o materie subtila și absolut imponderabilă care umple spațiul și pătrunde în corpuri. Ei au numit această materie „eter”.

Unul dintre cei mai interesanți fizicieni ai timpurilor noastre, Nassim Haramein, lucrează de o viață la Teoria Unificată a Câmpului și se pare că a demonstrat-o matematic, deși fizica oficială l-a ostracizat. El pornește de la punct – cea mai mică particulă observabilă, denumită constanta Plank – o particulă subatomică. Dacă despre punct, se spune că este adimensional, e clar că mai multe puncte care formează linii și apoi planuri și volume, ar însemna să fie tot adimensionale. Când Haramein spune că tot Universul este format din puncte „totul de sus până și până jos”, înseamnă că nimic nu a existat vreodată, dar „nimic” este tot ce există. Fizica lui Haramein este extrem de încărcată de spiritualitate și pare a lega totul de toate.

Asta e cu adevărat fabulos, că apar oameni de știință care, în munca lor, îmbină armonios ultimele descoperiri științifice cu adevărurile spirituale profunde pe care vechii înțelepți le știau de mii de ani.

Amintim aici si de Bruce H. Lipton un renumit biolog în cercetarea funcționării celulei care demonstrează că genele și ADN-ul nu ne controlează corpul biologic, ci că ADN-ul este controlat de semnale din afara celulei, inclusiv de mesajele energetice ce emană din gândurile noastre pozitive și negative. De asemenea, nu îl putem uita pe doctorul chiropractician, Joe Dispenza, care demonstrează că neuronii se pot reface și că organismul are o putere fabuloasă prin care se poate autovindeca, și anume, vechiul efect placebo. Tot prin acest placebo noi ne creăm propria realitate, propriul destin.

Lasă un comentariu