Recenzie de carte Știință contra paranormal

Recenzie de carte – Știință contra Paranormal?

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Știință contra Paranormal?

Titlu: Știință contra Paranormal?
Autor: Radu Olinescu
Pagini: 348
Dimensiuni: 13.5×20.5 cm
Editura: Almatea
Data apariției: ianuarie 2003
Categorie: Paranormal, Știință
Disponibilă pe: eMAG , carturesti.ro

Radu Olinescu este doctor, cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetări Medico-Militare din București, conferențiar în cadrul Urbana Champaign University din Illinois, SUA, autor a peste 130 de articole științifice publicate în periodicele de specialitate din țară și din străinătate, precum și a numeroase cărți (între care amintim de „Peroxidarea în chimie, medicină și biologie„; „Chemiluminiscența și bioluminiscența„; „Radicali liberi în fiziopatologia umană„; „The Body’s Battle Against Pollution„).

Domeniul paranormalului este deopotrivă fascinant și înfricoșător. Te atrage prin curiozitate, dar te respinge prin faptul că nu știi la ce să te aștepți și mai ales cum vei reacționa. Ideea de paranormal are rădăcini arhaice și foarte adânci în mintea umană, și e posibil să preceadă însăși conștiința umană.

Paranormalul a fascinat dintotdeauna oamenii, indiferent de categoria socială. Paranormalul este de o vastitate aparent nelimitată, cu multiple fațete, în continuă schimbare și adaptare la evoluția culturii umane.

Cartea „Știință contra Paranormal?” își propune ca, prin prisma ultimelor cercetări științifice, să prezinte fenomenele paranormale obiectiv, astfel ca fiecare cititor să-și poată răspunde dacă acestea sunt reale, inexplicabile sau dacă sunt o născocire a minții noastre. Faptul că fenomenele paranormale sunt puse sub lupa științei, le conferă acestora greutate, lucru ce vă va pune în cumpănă scepticismul.

Prin conținutul ei, cartea se axează în jurul a trei problematici:

1. Dacă fenomenele paranormale sunt reale sau imaginare;

2. Dacă existența fenomenelor paranormale este îndoielnică, cine mai crede în acestea și de ce;

3. Daca Știința nu poate încă explica satisfăcător fenomenele paranormale, de ce sunt totuși persoane care le pot produce sau le utilizează în folosul lor sau al celor care cred în ele.

Se pare ca fenomenele paranormale sunt încă niște necunoscute în complexa ecuație a cunoașterii umane…

Lasă un comentariu