Sonda spaţială Dawn descoperă piramida de pe Ceres

Sonda spaţială Dawn descoperă piramida de pe Ceres

In Bizar by ErchLasă un comentariu

La începutul anului, cercetătorii de la NASA au observat o formaţiune ciudată pe suprafaţa planetei pitice Ceres (cel mai mare asteroid din centura de asteroizi formată între Jupiter şi Marte).

Zilele trecute, sonda spaţială Dawn a reuşit să ofere câteva imagini ceva mai clare cu “piramida de pe Ceres,” care seamănă izbitor de mult cu faimoasele piramide egiptene.

Pozele au fost făcute de la o înălţime de aproximativ 1.400 de kilometri şi în ele se poate vedea o formaţiune ciudată pe suprafaţa planetei. Mai mult decât atât, “denivelarea” (aşa cum a fost numită de unii) pare să fie acoperită cu un material care reflectă lumina, cel mai probabil gheaţă. Nu este exclusă nici ipoteza că “piramida” ar fi acoperită cu un strat metalic (posibil argint).

Cercetătorii de la NASA au refuzat să ofere prea multe detalii legate de această descoperire, declarând că preferă să aştepte luna decembrie a acestui an când sonda Dawn va coborâ până la aproximativ 350 de kilometri de suprafaţa lui Ceres pentru a face un nou set de poze, sperăm noi, mult mai clare. Astfel, cercetătorii doresc să obţină mai multe informaţii despre piramida de pe Ceres.

Deşi NASA a refuzat să comenteze prea mult pe acest subiect, adepţii teoriilor conspirative şi cei care cred cu tărie în existenţa vieţii extratereste, au lansat deja câteva întrebări interesante.

Cea mai des întâlnită întrebare pare să fie cea legată de modul în care piramida de pe Ceres s-a format. În mod evident (după cum se poate vedea şi în imaginile surprinse de sonda spaţială), formaţiunea nu face parte dintr-un lanţ muntos, iar în imediata ei apropiere nu se observă nici un crater de impact care să justifice apariţia unei astfel de „denivelări;” deşi termenul „denivelare” este unul impropriu, având în vedere că piramida de pe Ceres are o înălţime de câteva sute de metri şi o lungime de aproximativ 18 kilometri.

Lasă un comentariu