Recomandare carte - JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete (volumul I)

Recomandare carte – JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete (volumul I)

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete

Titlu:  JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete
Autor: Geanina Staicu – Avram
Pagini: 228
Dimensiuni:  21.0 x 16.0 cm
Editura: Curtea Veche
Data apariției: 2016
Categorie: Gastronomie
Disponibila pe: eMag.ro , carturesti.ro

Dezlegarea enigmelor necesită și un aport de proteine, așa că în recenzia de astăzi vă prezentăm o carte de bucate extrem de apetisante.

Probabil majoritatea dintre doamne și domnișoare, mai ales, o urmăresc pe Jamila pe YouTube.

Numele adevărat al Jamilei este Geanina Staicu-Avram. Rețetele ei sunt atât de explicite și curat filmate, încât au atras peste 92 de milioane de vizualizări ale videoclipurilor sale. Jamila a primit în septembrie 2016 premiul „Online Personality of the Year”  în cadrul festivalului anual de social media Webstock.

Geanina Staicu-Avram a început proiectul culinar „JamilaCuisine” în luna mai a anului 2012, cu filmări simple și resurse minime. Proiectul este realizat împreună cu soțul ei, el ocupându-se cu realizarea tehnică a clipurilor și de munca din spatele siteului. De asemenea, el realizează și acele poze apetisante ale preparatelor. Felul lor de a filma și explica rețetele pas cu pas, într-o manieră simplă și pe înțelesul tuturor, a atras mulți abonați ai canalului.

Proiectul „JamilaCuisine” s-a născut din ideea de a face bucătăria marocană populară și în România. Pentru că soțul Geaninei Staicu-Avram este marocan, ei petreceau multe vacanțe în Maroc. Geanina Staicu-Avram eram fascinată de gustul mâncărurilor marocane, de condimentele acestora, încât voia să le împartă cu toți românii. Numele de „Jamila” l-a primit în Maroc, de la familia soțului ei. Una dintre mătușile lui nu putea să-i pronunțe numele adevarat, și îi venea ușor să îi spună „Jamila”. De aici a venit numele proiectului, mai ales că, pentru inceput, Geanina Staicu-Avram dorea să prezinte preparate marocane.

În prezent canalul de Youtube al Jamilei a strâns peste 380 de rețete video testate de o comunitate de peste 400.000 de abonați – reușind să adune în ultimii ani peste 130 de milioane de vizualizări – și de aproximativ 756.000 de fani ai paginii de Facebook.

Aplicația „Jamila Cuisine” oferă o mulțime de rețete românești, internaționale, marocane și arăbești. Toate aceste rețete au fost realizate cu foarte mare atenție, iar prezentările sunt de o calitate excepțională. În cadrul aplicației Jamila Cuisine puteți căuta foarte ușor rețetele și le puteți adăuga la Favorite pe cele care vă plac pentru a le vizualiza mai târziu.

Munca pe care o face Jamila și care inspiră atâția oameni, are în spate multă trudă: filmările durează de la șase la doispreceze ore, înca vreo șaisprezece ore de montaj și editare, cumpărarea tuturor ingredientelor, multe vase de spălat, ținute și machiaj impecabile, o tonă de răbdare și o infinită pasiune.

JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete

Despre cartea „JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete”

Ce e mai frumos decat să gătesti bunătăți de casă pentru cei pe care-i iubești? Cam acesta este crezul Jamilei.

Cartea „JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete”, apărută la editura Curtea Veche Publishing, a adunat laolaltă cele mai apreciate rețete ale Jamilei, la care se adaugă o rețetă-surpriză pentru fanii ei. Mai precis, cartea conține 76 dintre cele mai vizualizate rețete de pe canalul de Youtube al Jamilei și de pe site. Sunt rețete de antreuri, de feluri principale și de dulciuri.

Ce este interesant, e ca această carte a apărut la cererea fanilor Jamilei.

Sunt prezentate rețete savuroase, ușor de pus în practică și pe gustul tuturor. Sunt rețete ce pot fi gătite de oricine, sunt rețetele mamelor și bunicilor noastre, ale mâncărurilor și dulciurilor copilăriei noastre.

Cartea „JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete” se adresează începătorilor și amatorilor în materie de gastronomie. Este mult mai simplu și comod de studiat cartea, o puteți avea mereu la îndemână, nu mai stați cu grija că pică internetul sau că vă lasă bateria la telefon în momentul când gătiți ceva nou.

Proiectul tipăririi cărții a durat mai bine de  jumătate de an, deoarece autoarea, împreună cu soțul ei au refotografiat rețetele mai vechi, pentru ca imaginile să arate impecabil. Nu au fost mulțumiți de fotografiile realizate la începutul blogului, așa că a trebuit să regătească și să refotografieze o mare parte din rețetele cărții.

Despre Geanina Staicu-Avram

Fanii Jamilei nici nu știau cum arată aceasta, deoarece, fiind o fire timidă, la început nu își arăta chipul în filmări. Asta a constituit un alt mister care a dat farmec vlogului său culinar. Autoarea cărții „JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete” declară că a moștenit pasiunea pentru gătit din familie, ambii părinți gătind foarte bine. Multe dintre rețete au fost preluate de la mama și de la bunica ei. A copilărit la țară, iar mâncarea bunicii îi este una din cele mai de preț amintiri. Geanina Staicu-Avram a declarat într-un interviu că bunica ei face „cea mai bună saramură de pui, cea mai bună ciorbă, cel mai bun ostropel și cea mai bună pâine de casă„. De asemenea, a fost printre norocoși, având și o străbunică ce o răsfăța cu clătite cu gem de prune și cu cea mai bună ciorbă de fasole gătită în oala din lut, pusă la gura cuptorului în care cocea pâinea.

Dacă vă întrebați care sunt dulciurile preferate ale Geaninei Staicu-Avram, ea a mărturisit că îi plac „deserturile cu ciocolată și mai ales cu ciocolată amăruie. (…) tot ce e cu ciocolată e perfect pentru mine, lava cake sau tort de ciocolată, de exemplu„.

Pe cei care își doresc să se apuce de gătit, Jamila îi sfătuiește să gătească în felul lor, după gustul lor, așa cum le place, să-și lase amprenta personală pe fiecare fel gătit. De asemenea, să gătească din plăcere și să aibă încredere în ei. „Cu încredere, dragoste și muncă, orice preparat iese așa cum îți dorești„, mai spune Jamila.

Lasă un comentariu