Spațiul variantelor Vadim Zeland

Recenzie de carte – Spațiul variantelor

In Comunitate by A.B.B2 comentarii

Spatiul variantelor Vadim ZelandTitlu original:
Titlu în limba română:  Spațiul variantelor
Autor: Vadim Zeland
Traducător: Dr. st. fil. Aurica Brașoveanu
Pagini: 256
Dimensiunea:  13.0 x 20.0 cm
Editura: Dharana
Data apariției:  2004 (în România, 2012 – Editia a II-a )
Categoria: Dezvoltare personală, Spiritualitate, Paranormal
Disponibila pe: eMag.ro , carturesti.ro

Un interviu din anul 2007 ne dezvăluie câte ceva despre autorul Vadim Zeland:

„Întrebat de cititorii interesați: „Cine ești tu, Vadim Zeland?”, de obicei, răspund: „Nu sunt nimeni (special)”. Biografia mea (viața) nu poate și nici nu trebuie să prezinte un interes anume, pentru ca nu eu am creat Transurfingul, ci doar canalizez această cunoaștere antică ce ne deschide accesul către o lume în care imposibilul devine posibil.

Dacă urmăm anumiți pași, realitatea convențională se oprește din a fi ceva complet extern și incontrolabil, iar omul poate învăța să o controleze! Pentru a transmite astfel de cunoștințe fără distorsiuni personale, a trebuit să fiu „nimeni”, doar „un vas gol”.

Marele mister este ceva incredibil de simplu, deoarece adevărul se află la suprafață și necesită doar un mediu care să aducă acel adevăr oamenilor. În acest caz, personalitatea mea nu contează.

Ceea ce prezintă cu adevărat interes, sunt ghizii care mi-au transmis această cunoaștere antică.

Am 45 de ani. Înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice, am făcut cercetări în fizica cuantică, apoi m-am angajat în tehnologii informatice, iar acum sunt autor cu normă întreagă și trăiesc în Rusia. Toate celelalte nu sunt deloc relevante pentru aplicarea cu succes a Transfigurării Realității (Transurfingul)…”

Cinci cărți care conțin învataturile lui Zeland au fost publicate în Rusia, plus un alt volum care combină toate cele scrise în cele cinci cărți amintite. Transurfingul realității a fost o serie de mare succes, în Rusia, vânzările depășind un milion de exemplare. Această serie de cinci volume a fost tradusă în 20 de limbi. Aceste cărți ne ajută să privim și să înțelegem lumea, pe noi înșine, gândurile noastre și toate interconexiunile create, dintr-o nouă perspectivă.

Cartea „Spațiul variantelor” este prima carte dintr-un ciclu de cinci volume. Următoarele sunt: „Murmurul stelelor dimineții„, „Înainte spre trecut„, „Dirijarea realității” și „Merele cad din cer„. Scriitura acestui autor este simplă, vie, ludică, naturală, prea puțin prelucrată. Teoria transurfingului realității este exterm de ușor de pus în practică.

Realitatea „transurfing”, împreună cu „teoria pendulilor„, este o doctrină ezoterică aparținând lui Vadim Zeland. Aceasta sugerează o idee despre existența mai multor variante ale realității, lucru posibil datorită faptului că evenimentele se întâmplă într-un număr infinit de spații în același timp. Autorul descrie această doctrină ca o tehnică a trecerii de la o „ramură” a realității la alta, datorită concentrării energiei gândurilor asupra unei variante anume. După cum susține autorul, sensul practic al transurfingului este abilitatea de a alege în mod liber o variantă a realității prin stabilirea unui control conștient asupra intențiilor și atitudinii cuiva față de lume/viață.

Cele cinci volume alui lui Zeland ne ajută să ne eliberăm de programe și informații distructive, să depășim gândirea limitată, repetitivă și reacțiile automate la evenimente și să accesăm lumea ideilor elevate care ne deschid către realități favorabile.

Vadim Zeland numește acele programe informaționale după care gândim și simțim: „structuri energetice informaţionale„. Mai multe minţi care gândesc la fel, într-o aceeaşi direcţie, creează penduli de mare amploare şi, adesea, distructivi. Un pendul este o structură energo-informațională creată și întreținută de emisia mentală a unui grup de oameni. Cu alte cuvinte, omul are o mulțime de gânduri în cap, iar această emisie mentală nu se zbate numai în capul și mintea lui, ci este emisă mai departe, în lume, pe modelul de funcționare al unui radio. Acest lucru are un efect concret asupra realității pe care omul o experimentează. Acești penduli se hrănesc cu energia negativă a oamenilor, cu gândurile lor negative, precum nemulţumirea, vinovăţia, frica, neliniştea etc. Dacă vă întrebați cum ar trebui să reacționați în fața situațiilor negative, autorul are soluția:

„Reacţia de răspuns la un eveniment negativ induce transferul pe liniile negative ale vieţii. (…) Nu lăsaţi să pătrundă în stratul lumii dumneavoastră nici o informaţie negativă. A nu lăsa nu înseamnă a evita, ci a ignora intenţionat, a nu te interesa”

Astfel, năravul omului de a reacţiona negativ la ceva dificil, sau o prejudecată negativă pe care o avem înainte de a întreprinde o acțiune, hrănește acel pendul (entitate sau egregor), atrăgând după sine alte situaţii de viaţă negative. Știți cum se spune, că nu putem controla lucrurile, dar putem controla reacția noastră față de ele.

Felul în care alegem să reacționăm la evenimentele vieții ne crează un infern al întâmplărilor nefericite sau, dimpotrivă, Raiul unei vieţi fascinante, care ne dăruiește ce avem nevoie, dar şi ceea ce ne dorim.

De cele mai multe ori acordăm o importanţă exagerată unor întâmplări minuscule și accentuăm prea mult micile lucruri neplăcute. Trebuie să conștientizăm că în cea mai mare parte a timpului ne cheltuim energia  pe nemulţumiri, frustrări, învinovăţiri, pe critici distructive aduse celorlalti, pe frică, pe discutarea excesivă cu ceilalți despre necazurile noastre și necazurile din lume. Trebuie să conștientizăm aceste reacții ale noastre și să nu le dăm curs ca să avem parte de o viață senină. Dacă ceva rău atrage altceva și mai rău este din cauză că noi reacţionăm rău.

Spațiul variantelor Vadim Zeland

Trebuie să conștientizăm că toate trec. Însă dacă mintea noastră nu le lasă să treacă, se concentrează cu încăpățânare asupra problemelor, le întoarce pe toate feţele şi despică firul in patru, problemele sunt reţinute în câmpul atenţiei, investim în ele energie și astfel ele se înmulțesc și se amplifică.

Iată și titlurile cuprinsului cărții „Spațiul variantelor„:

Capitolul I: Modelul variantelor – În acest capitol se face o introducere teoretică în Transurfing. Baza conceptuală a Transurfingului este modelul variantelor – o viziune în principiu nouă asupra constructiei lumii noastre. Omul nu știe că poate nu doar să obțină prin strădanii, ci chiar să capete lucrul dorit. Cum e posibil așa ceva? ; Murmurul stelelor dimineții ; Ghicitoarea Supraveghetorului; Rezumat

Capitolul II: Pendulii – Grupuri de oameni care au gândurile orientate în aceeași direcție, formează o structură energo-informațională și îi vom numi penduli. Aceste structuri încep să se dezvolte independent și să-i subordoneze pe oameni legilor lor. Oamenii nu realizează faptul că fără voia lor acționează în interesul pendulilor. Cum să ne trezim din această halucinație tenebroasă? ; Pendulii distructivi ; Lupta pendulilor; Sforile marionetelor; Primiți ceea ce nu doriți; Defectarea pendulului ; Stingerea pendulului; Rezolvări simple ale unor probleme complicate; Stare suspendată ; Rezumat

Capitolul III: Valul succesului – Metafora „pasărea albastră” și „roata succesului” au o bază materială. Se știe că succesul și insuccesul urmează unul după altul întocmai ca niște benzi albe și negre. Cum pot fi excluse benzile negre din propria viață? ; Antipodul pendulului; Bumerangul; Translația; Ritualurile magice; Rezumat

Capitolul IV: Echilibrul – Oamenii își creează singuri probleme și piedici, iar apoi își consumă energia pentru a le depăși. Contrar punctului de vedere unanim acceptat, Transurfingul ne arată că adevăratele cauze ale problemelor sa află într-un cu totul alt plan. Cum să excludem problemele din viața noastră? ; Potențiale excedentare; Nemulțumirea și judecarea; Relațiile de dependență; Idealizarea și supraaprecierea; Dispreț și vanitate; Superioritatea și inferioritatea; Dorința de a avea și a nu avea; Sentimentul de vinovăție; Banii; Perfecțiunea; Importanța; De la luptă la echilibru; Rezumat

Capitolul V: Transferul indus – De ce fiecare generație matură consideră că înainte viața era mai bună? Câte generații au trecut deja de la începuturile istoriei omenirii! Și fiecare generație este convinsă că lumea nu este mai bună. Rezultă oare că lumea are tendința să se degradeze? Dacă ar fi așa, atunci omenirii i-ar fi fost suficiente câteva zeci de generații pentru ca totul să se ducă naibii. Ce se întâmplă totuși? ; Succesiunea generațiilor; Sorbul pendulului; Catastrofa; Războiul; Șomajul; Epidemia; Panica; Rezumat

Capitolul VI: Cursul variantelor – De unde provin presentimentele, intuiția, prezicerile, descoperirile și capodoperele? Rațiunea umană este cea care le creează? Cursul variantelor este un dar fastuos pentru rațiune, dar omul nu bănuiește acest lucru. Dar ce sunt „semnele” și de ce apar? ; Câmpul informațional; Cunoașterea venită de nicăieri; Solicitantul, Năpăstuitul și Luptătorul; Cum să mergi prin viață; Reperele călăuzitoare; A da cale liberă situației; Rezumat„.

Iată și câteva citate culese din „Spațiul variantelor„:

Viața devine cu atât mai grea cu cât gândiți mai rău despre ea. În copilărie nimeni nu se gândea în mod special că viața e bună sau e rea, ci o lua ca atare. Abia începeați să descoperiți lumea  și nu făceați exces de critică„.

Spațiul variantelor reprezintă un câmp informațional sau o matrice energetică – șablonul a ceea ce este și cum trebuie să fie. Când energia este reglată pe un anumit sector al matricei, „îl luminează” și atunci șablonul se materializează„.

Veștile bune nu ne emoționează prea mult și le uităm repede. Cele rele, dimpotrivă, au un răsunet intens pentru că ele înseamnă un potențial pericol. Nu lăsați veștile rele să vă pătrundă în suflet, deci în viața dumneavoastră. Fiți deschiși pentru veștile bune și inaccesibili pentru cele rele. Sesizați chiar și cele mai neînsemnate schimbări în bine și ocrotiți-le. Ele prevestesc valul succesului. Cum ați auzit o veste, fie ea neînsemnată, dar care vă dă speranță, nu cumva să o uitați imediat, așa cum făceați odinioară, ci dimpotrivă, bucurați-vă, discutați despre ea și chiar prindeți-o din zbor. Meditați asupra veștilor bune, din toate punctele de vedere, bucurați-vă, faceți pronosticuri, așteptați evoluția ulterioară. În acest mod, gândiți pe frecvența valului de succes și vă mutați pe parametrii acestuia„.

Dacă rațiunea ar înțelege tot ceea ce vrea să îi spună sufletul, omenirea ar avea acces liber la câmpul informațional„.

(…) se poate participa la jocul pendulului distructiv în diferite feluri: să îl susții sau să îl respingi. Cea de-a doua cale poate fi chiar mai periculoasă, întrucât dorința de a evita confruntarea cu pendulul creează un potențial excedentar, care te atrage în sorbul transferului. Toți, sau aproape toți, se tem acum să nu-și piardă locul de muncă. Transferul indus de ieșirea în sradă este foarte perfid. Totul începe de la ceva minor și inofensiv. Poate fi un prim semnal slab: ați auzit că la întreprindere lucrurile nu ar merge la fel de bine ca înainte. Sau că cineva dintre cunoștințe și-a pierdut locul de muncă, sau se zvonește că se face reducere de personal (…). La nivelul subconștientului, fără să vă dați seama, s-a aprins beculețul roșu. Apoi urmează un alt semnal, de exemplu că inflația a crescut (…). Tensiunea generală crește. Neliniștea este înlocuită rapid de alarmă, iar apoi se transformă în frică. Dumneavoastră sunteți cel care generați din plin energie pe frecvența acelei linii de viață, unde vă și vedeți fără lucru.

(…)oricare teorie reprezintă doar un anumit aspect de manifestare a realității, realitate care are o multitudine de fațete.

Fiți atent la ce se întâmplă: alegerea dumneavoastră se realizează întotdeauna. Ce alegeți, aceea și primiți. Oricare concepție despre lume v-ați alege, dreptatea va fi de partea dumneavoastră. Ceilalți vă vor contrazice, pentru că și ei au dreptatea lor.

(…)emisia de energie mentală materializează o variantă potențială.

Fiecare ființă își are parametrii săi de emisie mentală. (…) Fiecare ființă are propria conștiință și formează stratul lumii sale. Se poate spune că totul în această lume poartă în sine o părticică din Dumnezeu și astfel El guvernează întreaga lume.

Energia gândurilor nu se învârtește ferecată în capul omului, ci se răspândește în spațiu și interacționează cu câmpul energetic înconjurător. (…) Pentru ușurință, ca parametru al emisiei mentale putem lua frecvența acesteia, asemănătoare cu frecvența undelor radio. Când vă gândiți la ceva, frecvența energiei gândurilor dumneavoastră este reglată pentru un anumit domeniu din spațiul variantelor. Când energia intră în sectorul spațiului variantelor, se produce realizarea materială a variantei respective. Energia are o structură complexă și pătrunde în tot ce există în această lume. Trecând prin corpul uman, energia este modelată de gânduri, iar la ieșire, ea capătă parametrii acestor gânduri.

Lumea ni se înfățișează în diversitatea ei, ca și cum ea ar fi fost creată pentru a satisface orice necesitate. (…) Oamenii discută în contradictoriu și vor să-și impună concepția lor față de viață, iar viața demonstrează că toți au dreptate. Nu e oare minunat?!

Nu-i așa că ar fi fost nostim ca specialiștii în geometrie analitică să se fi înverșunat împotriva analizei matematice, încercând să demonstreze că geometria este unica disciplină matematică adevărată? Matematicienii au reușit să se înțeleagă, pe când filozofii și clericii nu au reușit.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. Sunt mai multe volume asa cum ziceti. M.au ajutat foarte mult! Cred ca sunt singurele carti de spiritualitate autentice pe care le.am citit si care intr-adevar mi-au fost de folos