Radiestezia

Radiestezia

In Științe de frontieră by A.B.BLasă un comentariu

Radiestezia este acea abilitate corpului omenesc de a percepe radiațiile electromagnetice, semnele infoenergetice. Cuvântul vine din latinescul „radios” = „radiații” și grecescul „esthesia” = „sensibilitate„.

Radiestezia permite aflarea de surse de apă subterană, zăcăminte de metale, țiței, pietre prețioase, obiecte ascunse, precum și anomalii biologice și/sau patogene ale scoarței terestre.

Radiestezia uzează de instrumente specială din lemn („nuielușa fermecată” de alun la vechii fântânari) sau metal (sârmă de cupru, oțel, argint la radiesteziștii moderni). Cel ce folosește radiestezia se numește „operator radiestezist„.

Radiestezia în legende și mituri

În miturile şi legendele popoarelor, există laitmotivul baghetei magice. Radiestezia era divinizată în Antichitate, fiind considerată un dar al zeilor pentru oameni.

Hermes, mesagerul zeilor greci, deschidea porţile Infernului, pentru umbrele celor morţi, cu ajutorul caduceului său, primit de la Apollo.

Hercule avea, de asemenea, capacitatea de a găsi cursurile de apă subterană cu ajutorul baghetei. Moise, cu ajutorul toiagului, reuşea să găsească în stâncă izvorul cu apă cristalină. Şi în basmele româneşti, zâna cea bună face minuni cu o nuia fermecată.

Dovezi ale folosirii radiesteziei

Radiestezia a fost folosită încă din preistorie. Unii cercetători cred că picturile și gravurile diferitelor culturi preistorice au elemente precum baghete indicatoare din lemn, drepte sau în „V/Y„, oase de pește sau de păsări, ce se țineau în mână, pe orizontală, pentru orientare.

radiestezia

Ramura de alun folosită în trecut

În China, radiestezia cu baghetă magică apare reprezentată pe un basorelief din anul 147 d.Hr. În această reprezentare apare Yu, primul împărat al dinastiei Hia (2205-2197 î.Hr), ținând în mână o baghetă unghiulară în forma de „V/Y” pentru cercetarea și descoperirea zăcămintelor de metale. Chinezii antici, înainte de a-şi construi locuinţele, chemau radiesteziști pentru a-i ajuta să aleagă cel mai benefic loc. S-au făcut studii ale bolnavilor sau oamenilor decedaţi de cancer şi s-a constatat că aceştia dormeau pe locuri cu radiaţii telurice şi, mai ales, pe noduri de tip Hartman (un tip particular de radiaţii geopatogene). Pisica, de pildă, simte aceste noduri Hartman. Ea are în firele de păr nişte senzori ce transformă radiaţiile telurice în energie benefică. De aceea, se zice că nu e bine să dormi acolo unde doarme pisica. Conform radiesteziştilor, cancerul se manifestă la 90% dintre oamenii care dorm deasupra unui curs de apă subteran.

În Orientul Antic, magii și preoții foloseau baghete în activitatea lor.

Și în Egipt au fost găsite, în mormintele faraonilor, diferite instrumente de măsură radiestezice.

Istoricul Herodot (490-429 î.Hr) descrie radiestezia în cărțile sale, amintind că sciții găseau apă potabilă și minerale cu ajutorul baghetei unghiulare.

radiestezia

În Roma radiestezia se practica în scopul descoperirii locurilor cu apă sau a prezicerilor, folosind mișcarea pendulului.

În Evul Mediu, deși radiestezia a fost considerată drept vrăjitorie, iar practicanții erau aspru pedepsiți, există multe istorisiri despre oameni capabili să găsească apă și minerale folosind baghete, nuielușe, sau pendule.

La începutul secolului XVI, minerii din Europa Centrală au folosit vergele fabricate din diferite materiale pentru a găsi zăcămintele de metal.

În jurul anului 1890, abatele francez de Bouly sistematizează informațiile despre această metodă și folosește pentru prima dată cuvântul radiestezie. Tot el pune bazele primelor societăți de radiestezie din Franța. În Rusia radiestezia este numită „biolocație” sau „biodetecție„.

În România radiestezia există din vechime. Era practicată de fântânari, găzari și aurari.

Părintele radiesteziei din România este considerat a fi inginerul Simu Simeon care a detectat cele mai multe zăcăminte de petrol din Valea Prahovei pentru compania petrolieră Astra. În perioada 1935 –1940, 50 % din depozitele de petrol și aur au fost detectate de către Simu Simeon. În 1940 a publicat primul manual de radiestezie, numit „Bagheta unghiulară„, în care descria principalele metode de investigație, precum și rezultatele practice obținute în prospecția terenurilor petroliere.

Lasă un comentariu