Quigong

Qigong, demonstrații incredibile

In Paranormal, Științe de frontieră by A.B.BLasă un comentariu

Qigong este un sistem chinezesc antic de practici, care presupune mișcări atent coordonate ale corpului, tehnici de respirație și meditație folosite pentru echilibra și îmbunătăți sănătatea corpului, mintea și spiritul. Qigong înseamnă „a lucra cu qi-ul” și a deveni conștient de energia vieții. Practic, prin Qigong se deprinde stăpânirea fluxului vieții prin auto-reglare psihosomatică. Practicantul ajunge să conștientizeze acele funcții ale corpului considerate în mod convențional involuntare – presiunea sângelui, ritmul respirației, fluxul sanguin și al substanțelor nutritive spre organele interne. Acest sistem, Qigong, este susținut de: shamanism, spiritualitate, medicină și arte marțiale. În filmulețul de mai jos, puteți viziona un adevărat maestru Qigong care face o demonstrație privind această putere fascinantă.

Energia Chi, cunoscută mai bine sub numele de Qi sau ch’i, de către practicieni și studenți, este o forță menită să descrie ceea ce este dădător de viață. Este echivalentul a ceea ce unii în Occident ar numi „suflet” sau „spirit”, iar alții ar numi-o mai simplu „energie„. În filmul popular science fiction, „Star Wars”, energia Chi este cunoscuta sub numele de „Forța”. Pentru hinduși ea este menționată ca „Prana” iar pentru amerindieni, „Marele Spirit”.

Este puterea care pune în mișcare tot ce înseamnă viață. Este „suflul vital”.

În acest incredibil filmulet puteți vedea un maestru Qi-gong demonstrându-și puterea.

După cum se poate vedea, acest film este cu adevărat uimitor. Ceea ce face acest „vindecător” este ceva ce pare să intre în rezonanță cu sinele nostru mai adânc despre care se spune că deține cunoașterea ezoterică. Dar în același timp, simțim îndoieli. Iar ințelegerea totală a faptelor din film pare să fie condiționată de prejudecățile de care suntem ancorați.

Mai jos este un alt film incredibil de la un alt practicant Qigong.

https://www.youtube.com/watch?v=vkfvv9lEXPM

Istoria este un mister. Probabil din cauză că nu reușim să-i deslușim tainele, avem impresia că ea ne este în mod intenționat ascunsă. Sigur că nu ne putem abține să ne întrebăm dacă nu cumva ni se ascund informații care dovedesc că noi oamenii suntem mult mai puternici decât am fost vreodată lăsați să credem. Dacă există forțe externe amenințate de perspectiva acestei puteri? Dar pe de altă parte, este, oare, fiecare om pregătit să-și poată exercita aceste puteri? Suntem destul de evoluați moral și spiritual ca să avem acces la ele? Să nu uităm totuși că în China, Qigong-ul Iluminării a fost păstrat secret timp de 800 de ani, deoarece a fost considerat prea periculos pentru a fi dezvăluit unui public neantrenat.

Lasă un comentariu