Puterile oculte ale minții

Recenzie de carte – Puterile oculte ale minții

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Puterile oculte ale minții - Enrique de Vicente

Titlu original: Los poderes ocultos de la mente
Titlu în limba română: Puterile oculte ale minții
Autor: Enrique de Vicente
Traducător: Mihai Gruia Novac
Pagini: 416
Dimensiunea: 11×18 cm
Editura: RAO
Data apariției: 2005 (în România, 2008)
Categoria: Ocultism, Paranormal, Spiritualitate, Ezoterism, Parapsihologie
Disponibilă pe: eMAG.ro , Libris.ro , carturesti.ro

Enrique de Vicente (născut la 16 septembrie 1950) este sociolog, scriitor și jurnalist spaniol specializat pe teme paraștiințifice încă din anul 1968. În 1980 s-a alăturat Asociației Parapsihologice, împărtășind opiniile sale cu alți pasionați din domeniu.

În 1990 a fondat revista „Año / Cero” împreună cu Javier Sierra, al cărui director a fost până în 2015. De asemenea, el a fost colaborator la 50 de publicații spaniole și din alte țări, participând și la mai mult de 20 de programe de radio și televiziune pe teme ezoterice și de mister.

Printre altele, Enrique de Vicente a adunat în volumul său, „Puterile oculte ale minții„, multe dintre aparițiile fantomatice și evenimentele misterioase legate de diferite celebrități. De exemplu, autorul evidențiază peste 40 de coincidențe legate de viața si de moartea celor doi presedinti americani, Lincoln și Kennedy. Cu toate că atât Lincoln, cât și Kennedy au avut presimțirea tragediei care avea să le curme viața, nu și-au luat măsuri de precauție. Ei nu erau obligați să meargă la teatru și respectiv în Dallas, totuși au făcut-o. Ambii s-au dus hotărâți să se întâlnească inevitabil cu destinul. Lincoln și Kennedy au fost numiți congresmeni în 1847 si 1947, fiind aleși președinți tot la diferență de 100 de ani. Restul coincidențelor fabuloase, le găsiți în volum!

În „Puterile oculte ale minții” mai apar și relatări despre experimente asupra materiei, începând de la structuri simple până la cele mai complexe. Un exemplu ar fi acela al doctorului Robert Miller, care, împreună cu un inginer pe nume Ambrose Worrall și cu soția acestuia, Olga, doctor în filosofie, au încercat să verifice potențialul minții de a influența materia. Cei doi soți, prin concentrare și vizualizarea a ceea ce doreau să obțină, au reușit doar într-o singură noapte să accelereze viteza de creștere a unei semințe de gazon, care se afla la mii de kilometri distanță față de locul în care se aflau.

Doctorul Miller împreună cu fizicianul Phillip Reinhart au asistat la un alt experiment făcut de Olga, în urma căruia aceasta a reușit să producă de la distanță ondulații în atmosfera saturată uniform cu aburi, a camerei de ceață a unui laborator atomic. Experimentul a fost repetat pentru a se verifica rezultatul. Au fost efectuate fotografii înainte, în timpul și după experiment, acesta desfășurându-se în timp de opt minute. Acele fotografii confirmă existența acestor efecte considerate paranormale.

Volumul „Puterile oculte ale minții” conține răspunsuri bine documentate pentru o mulțime de întrebări din sfera paranormalului, precum dacă: „există case bântuite, există telepatie, putem cunoaște viitorul prin clarviziune, există oameni ce posedă facultăți paranormale?„. Relatarea unor cazuri absolut surprinzătoare de manifestări ale acestor facultăți inexplicabile, ne ajută să înțelegem mai bine mintea umana și să ne familiarizăm cu fenomene care până nu demult au fost considerate ca fiind străine de experiența imediată.

Lasă un comentariu