Piatra Roswell

Piatra Roswell (Roswell Rock)

In Conspirație by A.B.B2 comentarii

Incidentul OZN de la Roswell (sediul comitatului Chaves, statul New Mexico, SUA) este celebru. Se presupune că acolo s-a prăbușit un obiect zburător neidentificat, prin iulie 1947. Se spune că s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre de extratereștri. Pe la sfârșitul anilor 1970, incidentul a explodat în presă și a fost obiectul unor controverse intense. Multe teorii ale conspirației s-au țesut cu privire la natura reală a obiectului care s-a prăbușit.

Armata Statelor Unite ale Americii (United States Army) susține că ceea ce s-a întâmplat a fost doar o operațiune de recuperare a resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine ce aparținea unui program secret numit „Mogul„. Dar aceste declarații nu au făcut decât să-i întărâte pe ufologi. Mulți susținători ai OZN-urilor spun că, de fapt, o navă extraterestră s-a prăbușit, fiind recuperate câteva cadavre și că apoi militarii au început o operațiune de mușamalizare. Incidentul s-a transformat într-un fenomen foarte cunoscut în cultura populară, iar numele de Roswell a devenit sinonim cu OZN-urile. În 2007, când s-au împlinit 60 de ani de la notoriul eveniment, s-a ținut la Roswell un festival la care au participat aproximativ 50.000 de oameni.

Alte ciudățenii ale zonei Roswell

După 47 de ani de la incident, Roswell-ul avea să stârnească iar vâlvă cu un alt fenomen controversat: „Rods” sau „Skyfish„. Termenul, specific criptobiologiei şi ufologiei, desemnează nişte baghete luminoase, invizibile ochiului uman. Acest fenomen poate fi surprins de camerele foto clasice sau digitale. Arată ca nişte bare/trabucuri care se mișcă incredibil de repede prin aer. Adepții ufologiei cred că au de a face cu forme de viaţă extraterestră, creaturi din alte dimensiuni sau chiar mini OZN-uri.

Experții în fotografie spun că acel fenomen e doar o simplă iluzie optică sau dâre luminoase lăsate de insecte. Evident că această explicație nu convine pasionaţilor de mistere. Unul dintre cei mai entuziaști susținători ai teoriei formelor de viață extraterestră este Jose Escamilla. El susține că a fost primul care le-a filmat, pe 19 martie 1994, chiar la Roswell. De atunci, a mai făcut şi alte înregistrări. Din toate reiese că nişte tije luminoase străbat cu mare viteză întunericul, dispărând aproape instantaneu.

Piatra Roswell

Fenomen „Rods”

În 2005, China Central Television a realizat un documentar despre Rods-urile, surprinse de camerele de supraveghere ale unei companii farmaceutice din China. Au fost montate plase uriașe, dar acestea n-au prins decât nişte molii. Cercetările ulterioare au conchis că Rods-urile au fost doar o iluzie optică generată de viteza lentă de înregistrare a camerei de luat vederi.

Rods-uri au fost filmate peste tot în lume. Mulţi nu ştiu că au capturat pe peliculă acest fenomen și descoperă abia acasă. Alţii fac în mod expres expediţii prin peşteri şi alte locuri întunecoase, preferatele Rods-urilor, pentru a filma fiinţele misterioase.

Escamilla declara:

„Niciodată nu am văzut un Rod care să zboare încet. Cele mai multe imagini durează între unu şi cinci cadre. Ceea ce consider a fi cele mai lente Rods-uri pe care le-am văzut vreodată aveau o durată de zece cadre, adică o treime de secundă.”

Matthew Lazenby, un alt vânător de Rods-uri, n-a reuşit încă să surprindă fenomenul, dar îl descrie astfel:

„Maniera în care se mişcă nu seamănă cu nimic din ceea ce cunoaștem la regnul animal sau chiar la aeronave. Este cel mai rapid lucru pe care l-ați văzut vreodată. Examinând un cadru, se poate observa că are șapte segmente și aripi.”

Ajutându-se de acele aripi, baghetele luminoase seamănă cu nişte anghile care înoată. O explicaţie definitivă a originii acestor fiinţe luminoase nu s-a găsit încă.

Majoritatea le consideră fenomene banale. Dar nu vi se pare ciudat că primul astfel de efect optic a apărut tocmai la Roswell, locul de unde provine cel mai bine păzit secret al guvernului american?

Piatra Roswell

Piatra Roswell

Piatra Roswell (Roswell Rock)

Un obiect enigmatic – găsit în apropierea celebrului loc unde s-ar fi prabusit un OZN în anul 1947 – numit Piatra Roswell (Roswell Rock ), a creat confuzie printre cei care l-au studiat. S-a spus că posedă proprietăți misterioase. Mulți cred că artefactul curios – descoperit în 2004 – a aparținut unei rase extraterestre care a vizitat Pământul.

La 4 septembrie 2004, un bărbat numit Robert Ridge a ieșit la vânătoare. În timp ce explora teritoriul din apropierea locului de prăbușire al prespusului OZN de la Roswell, el a observat un obiect curios care ieșea din pământ. Obiectul i-a atras atenția prin modelul curios prezent pe suprafața lui.

După ce a luat artefactul și l-a curățat, a putut observa mai bine acele modele și simboluri de pe suprafața lui care l-au pus pe gânduri. Piatra Roswell are un simbolism curios: două semiluni care își unesc colțurile.

Designul Pietrei Roswell este fascinant. Oricine a avut ocazia să o vadă, a observat că modelul ei este realizat cu o precizie incredibilă. Potrivit domnului Ridge, Piatra Roswell a fost încrustată de o mașinărie perfectă.

După multe studii, s-a descoperit că modelul de pe piatră corespunde unui model de cercuri misterioase apărute într-un lan de grâu din Liddington, Anglia pe 2 august 1996. Cele două modele par să se asemene foarte mult, dar nu sunt chiar identice.

Deci ce ar putea fi Piatra Roswell? Unu: ori este un suvenirlăsat în urmă” de vizitatorii extraterestrii, chiar de acei „tipi mici și verzi” care au reușit să călătorească în univers și apoi să se prăbușească lângă o fermă din Roswell. Sau, doi: este un fals foarte sofisticat.

Piatra Roswell

Modelul misterios apărut într-un lan de grâu din Liddington, Anglia pe 2 august 1996

Ridge a contactat doi ufologi, Chuck Zukowski și Debbie Ziegelmeyer, în cadrul Festivalului OZN de la Roswell din 2007.

Chuck și Debbie au încercat să afle dacă artefactul nu ar fi putut fi chiar un suvenir de la unul dintre standurile prezente la acest festival de la Roswell.

Ei au observat că nuanța pietrei era aceeași cu cea a suprafeței sculptate, așa că au presupus că nu a fost o lucrare recentă.

În plus, după ce au studiat artefactul la microscop, cercetătorii nu au putut vedea amprentele instrumentului folosit pentru a face gravura. Destul de ciudat, nu? Ce fel de instrument a fost folosit pentru a face gravurile, dar nu a lăsat urme?

Pe măsură ce au înaintat cu studiul pietrei, experții au descoperit că aceasta are proprietăți magnetice, că atrage acul unei busole și că se rotește în prezența unui magnet.

Mulți cred că acea gravură de pe Piatra Roswell descrie existența unor universuri paralele, oferind indicii despre portaluri și găuri de vierme pe care încă nu le putem găsi ca să le accesăm.

Pentru alte persoane acest artefact este doar o piatră foarte rece, cu proprietăți magnetice ciudate.

https://www.youtube.com/watch?v=zohq-lmJAoI

Oricum, cercetătorii au descoperit că piatra Roswell manifestă o atracție magnetică foarte puternică, abilitate ce pare să se datoreze prezenței magnetitei. Mai mult decât atât, aparatul EDXRF a confirmat prezența acestui material straniu pe bază de fier.

În mod ciudat, atunci când un magnet este pus pe partea cea mai groasă a Pietrei Roswell, ea se rotește în sens contrar acelor de ceasornic. Atunci când magnetul este așezat deasupra semilunii și a cercului inferior, cea mai subțire parte a pietrei, ea își schimbă direcția și se rotește în sensul acelor de ceasornic.

Mulți au ajuns la concluzia că aceste proprietăți ciudate au legătură cu magnetismul, energia liberă și portalurile care așteaptă să fie deschise aici pe Pământ. Se mai bănuiește că modelele curioase gravate în piatră și proprietățile magnetice sunt doar câteva dintre caracteristicile curioase ale Rocii Roswell și că aceasta are încă multe secrete de dezvăluit. Poate o fi o hartă cosmică?

Dumneavoastră ce credeți?

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. Ar fi interesant ca si cei cu puteri de clarviziune sa isi dea cu parerea despre aceste obiecte stranii „picate din cer”. Sau despre diferite artefacte misterioase. Stiinta sa incerce prin metodele ei sa le analizeze, dar sa vedem analize si pareri si din partea paragnosticilor.

  2. F interesant cazul Roswell. Nu știam și de piatra. Cred ca vor sa ne zică ceva prin desenele astea ale lor. Oricum la tehnica de acum ar trebui făcute desenele astea în 3d și puse cap la cap. Cine știe ce mașinărie iese.