Recenzie de carte – OZN, un mister neelucidat

In Comunitate by Lasă un comentariu

OZN, un mister neelucidat - Leslie Kean

Titlu original: UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go On the Record
Titlu în limba română: OZN, un mister neelucidat
Autor: Leslie Kean
Traducător: Bogdan Chircea
Pagini: 440
Dimensiunea: 13×20 cm
Editura: Lifestyle
Data apariției: 2010 (în România, 2011)
Categoria: OZN, Investigație, Dezvăluiri
Disponibilă pe: eMAG.ro , carturesti.ro

Un comandant al Forțelor Aeriene este obligat să se apropie de un OZN în timp ce își pilota avionul Phantom deasupra Teheranului. El încearcă în mod repetat să tragă asupra obiectului, însă controlul rachetelor sale este blocat. Pățania sa devine subiectul unui raport secret al Agenției de Informații a Apărării din S.U.A.

În Belgia, un colonel al Forțelor Aeriene investighează o serie de observații pe scară largă despre obiecte triunghiulare neidentificate și trimite mai multe avioane de luptă F-16 pentru a încerca să vadă ce se petrece acolo. În acest caz au fost interogați sute de martori oculari, inclusiv ofițeri de poliție, au fost întocmite rapoarte și chiar a fost realizată o fotografie spectaculoasă a unei nave ciudate.

În cartea „OZN, un mister neelucidat„, găsim pentru prima dată, strânse laolaltă, declarații ale mai multor oameni de seamă, ce au vorbit despre aceste incidente extraordinare, printre care și generalii Forțelor Aeriene și o serie de surse de nivel înalt, inclusiv Fife Symington III, fost guvernator al Arizonei, și Nick Pope, fostul șef al Departamentului de Investigații OZN al Departamentului Britanic de Apărare, care au fost de acord să scrie propriile detalii și povestiri personale despre întâlnirile și investigațiile privind fenomenul OZN.

Autoarea, Leslie Kean este ziaristă de investigaţie, domiciliată în New York. A semnat numeroase articole pentru publicații precum Boston Globe, Baltimore Sun, Atlanda Journal-Constitution, Providence Journal, The Nation, Internațional Herald Tribune, Globe And Mail şi Journal of Scientific Exploration. Este coautoare a cărţii „Burma’s Revolution of the Spirit” şi este cofondatoarea „Coaliţiei Pentru Libertatea Informaţiei„.

Timp de un deceniu, Leslie Kean a aprofundat fenomenul OZN. Kean a cercetat cu atenție fotografii analizate științific și a realizat interviuri cu zeci de oficiali superiori și martori din cadrul aviației, din toată lumea. Ea a fost susținută în demersurile sale de către fostul șef de personal de la Casa Albă, John Podesta. Kean se folosește de rezultatele studiului său pentru a separa adevărul de ficțiune și pentru a scoate la iveală deceniile de dezinformare practicată de guvernele SUA.

În lucrarea „OZN, un mister neelucidat„, autoarea aduce dovezi de necontestat care atestă că obiecte zburătoare neidentificate – metalice, luminoase și capabile să execute manevre care sfidează legile fizicii – există cu adevarat.

Fenomenul a fost recunoscut oficial de numeroase guverne din lumea întreaga. Din aceste motive și din multe altele, Kean conchide că problema OZN trebuie recunoscută pe scară mai largă, de guvernele întregii lumi și, în ultimă instanță, rezolvată printr-o ancheta științifică obiectiva și imparțială. Materialul prezentat în această carte de referință ne îndreaptă spre o abordare corespunzătoare a misterului OZN.

În cartea sa, „OZN, un mister neelucidat„, Leslie Kean nutrește convingerea că, în ciuda rumorilor potrivit cărora guvernul american ar ascunde informații privind OZN-urile, ori chiar ar tăinui și dovezi fizice, este mult mai probabil că „Statele Unite sunt la fel de nedumerite de acest mister ca tot restul lumii și la fel de neputincioase„.

De asemenea, autoarea mai declară că:

„în ciuda uimitoarei dar raționalei deducții că, pentru explicarea unor OZN-uri, ar trebui luată în calcul ipoteza extraterestră, (…) guvernele au o aversiune să ia în considerație această idee sau implicațiile ei”.

„De fapt nu știm ce sunt aceste obiecte (…) unele agenții guvernamentale continuă să adune rapoarte de cazuri (…) adăugând și mai multe date la teancurile de dosare, dar fără să rezolve ceva, în timp ce restul lumii stă cu privirea în altă parte”.

Leslie Kean menționează că aproape toți oficialii guvernamentali și militari cu care a discutat sunt de acord cu trei puncte fundamentale pentru a realiza progrese în acest domeniu: (1) continuarea investigațiilor științifice, în parte și datorită impactului OZN asupra securității zborurilor; (2) această investigație trebuie să fie făcută în cooperare internațională, depășind granițele politice; (3) cooperarea trebuie să includă Statele Unite, cea mai mare putere tehnologică din lume.

Ea continuă, între altele, să militeze pentru transparență și pentru a nu se mai pune „automat semnul de egalitate între OZN și nava spațială extraterestră„. De asemenea, ea a luptat pentru un proiect global de cercetare efectuat de o „mică agenție guvernamentală”. Împreună cu autoarea, „în luna noiembrie 2007, douăzeci și două de distinse personalități, inclusiv șase generali în retragere, din unsprezece țări, au semnat o solicitare formală în sensul înființării unei asemenea agenții„. În ciuda unei bune mediatizări a inițiativei, rezultatele au fost nule.

OZN, un mister neelucidat

 

Iată cum sună câteva recomandări ale cărții „OZN, un mister neelucidat„:

„În sfârșit, o carte serioasă și profundă despre acest subiect controversat. Atât scepticii, cât și cei care cred necondiționat vor găsi aici o adevărată comoară de informații utile și lămuritoare. Cartea de față este menită să stabilească etalonul de calitate pentru cercetarea în domeniul OZN“. Michio Kaku, Ph. D., autorul cărții „Fizica imposibilului

„Am fost uimit de grija și meticulozitatea cercetărilor lui Leslie Kean în această carte teribilă. Analiza ei este detaliată până la ultimul punct; organizare meșteșugită și scriere superbă. Expunerea ei ridică întrebări importante: De ce guvernul american creează neîncredere publică prin neglijarea acestui subiect important? De ce agențiile sale evită să investigheze cazurile petrecute în operațiunile de zbor și, în schimb, să emită povești absurde? Această carte este, în cele din urmă, un apel pentru toți cercetătorii ca să se mobilizeze să facă o „investigație extraordinară a unui fenomen extraordinar„. Rudy Schild, Ph.D., Centrul de astrofizică Harvard-Smithsonian

Cartea „OZN, un mister neelucidat” este o frumoasă demonstrație de jurnalism. Nu este o carte despre credințe, ci despre fapte. Kean prezintă cele mai exacte și cele mai credibile rapoarte despre OZN-uri pe care le veți găsi vreodată. Ea s-a luptat mult să descopere faptele și să dea la iveala detalii importante.

Lasă un comentariu