Nostradamus a prevestit cel de-al doilea Război Mondial

Nostradamus a prevestit cel de-al doilea Război Mondial

In Bizar by Erch1 comentariu

Acurateţea prezicerilor lui Nostradamus este una ieşită din comun, lucru dovedit de nenumăratele catrene ale profetului care s-au şi adeverit. Însă prezicerile legate de cel de-al doilea Război Mondial sunt, poate, printre cele mai interesante şi printre cele mai exacte făcute de Nostradamus.

Pornind de la descrieri ale bătăliilor aeriene şi terminând cu presupusa fugă a lui Hitler din Berlin, Nostradamus ne-a lăsat o imagine extrem de detailată a evenimentelor de atunci.

Nostradamus a prezis fuga lui Hitler din Berlin

Arhivele indică că Adolf Hitler s-a omorât cu un glonte în tâmplă înainte de cucerirea Berlinului de către Armata Roşie în ultimele zile ale celui de-al doilea Război Mondial. Corpul sau a fost stropit cu benzină şi ars. Adevărat? Nu ştim. Ceea ce ştim este că resturile calcinate a două corpuri (se presupune a fi vorba despre cel al lui Adolf Hitler şi cel al Evei Brauner) au fost puse în saci de pânză şi îngropate într-o gaură de obuz. Deasupra au bătătorit pământul.

Acum, întrebarea care se pune din cauza unui ciudat catren al lui Nostradamus este următoarea: S-a omorât într-adevăr Hitler cu un glonte, a fost într-adevăr ars şi îngropat, ori a izbutit să substituie un alt corp şi să fugă?

Iată catrenul la care facem referire:

„Acela ars, nu mort, dar apopleptic,
Va fi aflat cu mâinile mâncate,
Când oraşul îl va condamna pe eretic,
Care, aşa cum gândeau, le schimbase legile.”

Ceea ce s-a întâmplat în bunker-ul din Berlin în acele momente este încă un mare mister. Se ştie doar că s-a făcut mult foc în bunker în ultimele ore. Într-adevăr, au fost aduşi 200 de litri de benzină pentru a se arde documentele. Nu e exclus ca Hitler să-şi fi ars mâinile şi astfel să facă o criză de apoplexie. Şi de vreme ce mulţi din cei aflaţi în bunker au supravieţuit, nu este imposibil că şi Hitler să fi putut scapa.

Acest lucru este subliniat de câteva detalii despre Hitler destul de surprinzătoare. Iată-le:

„În apropierea Rinului, în munţii din Norique se va naşte
Un mare bărbat al poporului venit prea târziu.
Va apara Polonia şi Ungaria
Şi nu se va şti ce se va fi întâmplat cu el.”

Hitler s-a născut în Norique în nordul Austriei. Nostradamus spune că a venit prea târziu deoarece imperiul lui Hitler aparţinea unui gen perimat. Cel de-al treilea vers: „Va apara Polonia şi Ungaria” e ceea ce a făcut Hitler de vreme ce atacurile sale asupra Poloniei şi Ungariei erau „defensive” pentru a „le salva de Aliaţi”.

Ultimul vers ne arată încă o dată că ar fi fost posibil că Hitler să fi putut fugi.

Profetul l-a numit pe Hitler „Hister”

Erudiţii care cunosc bine opera lui Nostradamus înţeleg de ce profetul a preferat să-l numească pe Hitler „Hister” mai degrabă decât să-l desemneze pe dictator cu adevăratul sau nume, aşa cum a făcut-o în cazul lui Franco. După eruditul Stewart Robb, care şi-a petrecut toată viaţa studiindu-l pe Nostradamus, „Hister avea mai mult sens decât Hitler pentru generaţiile care l-au precedat. Hister era vechiul nume al Dunării, aceasta lasă să se înţeleagă că viitorul dictator era austriac; mai mult având aceeaşi rădăcina, grecească, cu cuvântul isterie, ne da un indiciu despre personalitatea viitorului tiran.”

Nostradamus a prezis nu numai venirea lui Hitler la putere, dar ne-a spus şi de unde venea, ne-a vorbit despre părinţii săi, despre uşurinţa de a vorbi şi despre abilitatea de a seduce alte naţiuni.

„Din regiunea cea mai îndepărtată de vestul Europei
Din părinţi săraci se va naşte un copil
Care cu limba sa va seduce mulţi oameni
Faima sa va creşte în Regatul Orientului.”

Fiecare vers se aplică cu exactitate lui Hitler. S-a născut în regiunea cea mai îndepărtată de vestul Europei, Austria. Părinţii săi erau săraci. A sedus într-adevăr milioane de oameni cu discursurile sale, reuşind chiar să convingă Japonia să se alăture armatelor sale pentru a lupta împotriva Aliaţilor.

Iată un catren autentic cu numele lui Hitler, scris în franceza veche:

„Bestes farouches de faim fleves tranner,
Plus part du champ encontre Hister sera
En cage de fer le grand fera treisner,
Quand rien enfant de Germain observera.”

Care în traducere dă:

„Fiare mănate de o foame sălbatică vor traversa râurile,
Cea mai mare parte a câmpului de bătaie va fi împotriva lui Hister,
Îl va târâ pe şef într-o cuşcă de fier
Când copilul Germaniei nu mai respectă nici o lege.”

Nostradamus a descris bătăliile aeriene din cel de-al doilea Război Mondial

La prima vedere, catrenul numărul 64 din prima centurie pare să nu aibă nici un sens. Şi totuşi, dacă îl analizăm, ne putem convinge că, dimpotrivă, acesta are logică:

„Noaptea vor crede că v-or fi văzut soarele
Când vom vedea omul pe jumătate porc: zgomote, ţipete, bătălii
Se vor da pe cer. Brutele vor fi auzite vorbind.”

Nostradamus

Pilot de bombardier în timpul celui de-al doilea Război Mondial

Raidurile aeriene din cel de-al doilea Război Mondial au dat într-adevăr impresia că soarele strălucea noaptea. Apărarea anti-aeriană era atât de puternică încât uneori cerul era în întregime de culoarea jarului.

Şi omul pe jumătate porc? N-are prea mult sens numai dacă nu vă gândiţi că piloţii de pe bombardiere purtau măşti de oxigen care îi făceau într-adevăr să semene cu nişte porci. Pentru Nostradamus masca, ochelarii de protecţie şi casca îi făcea într-adevăr pe oameni să semene cu oamenii pe jumătate porci. Ţipetele pe care le auzea profetul erau şuierăturile teribile pe care le scoteau bombele în cădere. Şi faptul că fiarele îşi vorbeau între ele demonstrează că Nostradamus prezisese radioul.

Acest catren, mai mult poate decât oricare altul, ne arată că Nostradamus avea într-adevăr o viziune a viitorului. Este evident că nu înţelegea tot ce vedea, dar putea să descrie. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem neîncetat este cum proceda? Cum se proiecta în viitor?

Nostradamus şi puterile Axei

Pactul tripartit a fost un eveniment important pe care Nostradamus l-a prezis. În catrenul următor îl menţionează din nou pe Hister sau Hitler. El numeşte de asemenea continentul Africa, ceea ce ar putea însemna Mussolini, care avea legături cu Africa în timpul războiului sau împotriva Etiopiei. Când vorbeşte despre Asia, subînţelege bineînţeles Japonia. Iată catrenul:

„Într-un loc puţin îndepărtat de Venus
Cei doi mari din Asia şi Africa
Vor spune că sunt veniţi de la Rin şi Hister;
Ţipete şi vaiete la Malta şi pe coasta Ligură.”

Cheia acestui catren este Venus, în realitate Veneţia, unde s-a stabilit legătura între Hitler şi Mussolini. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc nu departe de Veneţia, în defileul Brenner, unde au pecetluit pactul cu Japonia. Ultimul vers se referă la blocajul Maltei impus de italieni. Coasta Ligură cuprinde Genova, care a fost bombardată de avioanele aliaţilor şi de asemenea de obuze trase de pe vasele de război britanice cu baza la Gibraltar.

Înţelegerea unor evenimente situate atât de departe în viitor este de-o ciudăţenie neliniştitoare. Nu putem decât să presupunem că într-un fel sau altul Nostradamus a fost prezent pentru a vedea simbolul atât de profund dispreţuit de atâţia oameni. Dar cum? Proiecţie astrală? Zbor spaţial fizic în viitor? Iată catrenul:

„Marele pontif de partea partidului războinic
Care va suprima ţările scăldate de apele Dunării,
Crucea urmărită oricât ar costa,
Captivii, aurul, bijuteriile, mai mult de o sută de mii de rubine.”

Primul vers ne vorbeşte de Papa Pius al XII-lea, care a fost criticat în timpul războiului pentru lipsa sa de energie faţă de nazişti şi Mussolini. „Crucea urmărită oricât ar costa” este o interpretare imprecisă, ar putea însemna şi crucea încârligată, svastica. Partidul nazis a luat naştere în Austria, ţară prin care trece Dunărea. Ultimul vers ne vorbeşte de milioanele de franci şi bijuterii personale luate de la victimele naziştilor.

În continuare, Nostradamus descrie într-un catren al doilea Război Mondial:

„Un căpitan al Marii Germanii
Va veni să dea un ajutor viclean; rege al regilor
Pentru a ajuta Ungaria,
Războiul său va provoca o mare vărsare de sânge.”

Hitler a numit cel de-al treilea Reich „Grossen Deutscheland”, ceea ce înseamnă Marea Germanie. A invadat Polonia şi Ungaria sub pretext că le ajută, argument subliniat de Nostradamus şi într-un alt catren. Numărul oamenilor ucişi în războiul provocat de Adolf Hitler a fost estimat la aproximativ 20 de milioane.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. Nu stiu ce mai ziceau la PROTV ca a a mai prevestit Nostradamus pentru 2018. Urmeaza pentru 2019, 2020 si asa mai departe. Cred ca se pun multe in gura lui si se fantazeaza prea mult, cand de fapt, nimeni nu stie ce a vrut sa zica poetul.