Recomandare carte – Misterele reîncarnării

In Comunitate by Lasă un comentariu

Misterele reîncarnării - Jean Prieur

Titlu original: Le Mystère Des Retours Éternels
Titlu în limba română: Misterele reîncarnării
Autor: Jean Prieur
Traducător: Anca Ionescu
Pagini: 282
Dimensiunea: 20.0×13.0 cm
Editura: Orizonturi
Data apariției: 1994 (în România, 2008)
Categoria: Paranormal, Spiritualitate, Ezoterism
Disponibilă pe: eMAG.ro , Libris.ro

Jean Prieur (10 noiembrie 1914 – 23 decembrie 2016) a fost profesor și scriitor francez. El este autorul a numeroase studii cu privire la istorie, viața de după moarte și domeniul paranormalului.

Întâlnirea sa cu Marcelle de Jouvenel, care i-a spus că a primit prin „scriere automată” mesaje de la fiul său, Roland, mort prematur la numai 14 ani din cauze necunoscute, l-a convins pe Prieur să se dedice studiului despre viața de apoi. Ghidat de inspirația sa, el publică studii despre maeștri spirituali și viața de apoi. În decembrie 1994, Jean Prieur a primit medalia Vermeil a orașului Paris pentru toată munca sa.

Reîncarnarea satisface nevoia de evadare (din timp și spațiu) și de romanesc. Este o idee care pică bine acestei civilizații atât de atașate de trup, de viață, de sexualitate, de ego.

În lucrarea „Misterele reîncarnării” Jean Prieur demonstrează că acest concept al reîncarnării nu-și are originea exclusiv în India și Egipt, fiind întâlnit de asemenea în Europa, la celți, popoare germanice și, mai ales, la vechii greci prin credința în transfigurarea sufletului.

Misterele reincarnării

În „Misterele reîncarnării„, autorul prezintă istoria reîncarnării, din Antichitate până în zilele noastre, relevând deosebirea între concepția orientală și cea occidentală. Dacă în Occident desavârșirea eului este posibilă doar prin intermediul vieților succesive, în Orient eterna reîntoarcere este resimțită ca o perspectivă înspăimântătoare care trebuie evitată cu orice preț. Pentru a-și argumenta ideile, Jean Prieur recurge și la mărturii spectaculoase ale unor mesageri din cealaltă lume.

Iată și un fragment din „Misterele reîncarnării„:

„Epicur, care era un spirit științific, nu putea să se mulțumească cu reverii platonice. Acest bărbat care nu lua drept bun tot ce i se spune, a formulat împotriva doctrinei vieților succesive obiecții pe care aceasta încă nu a reușit să le respingă: „Cum se face, spunea el pe bună dreptate, că trebuie să împăcăm persistența identității cu această absență a memoriei care nu ne lasă nici un fel de urmă a existenței anterioare? Ce contează că am trăit mereu, dacă nu ne mai rămâne nici o amintire? Din punctul de vedere al moralei, recompensa și pedeapsa nu au valoare decât dacă ne amintim actele bune sau rele care au meritat una sau alta. Este șocant că Secundus, care a trăit în mizerie și este nevinovat trebuie să ispășească greșelile și crimele lui Primus, căruia nu i-a păsat niciodată de nimic și a dus o viață veselă„.

Am prezentat în mod regulat această obiecție adepților teoriei reîncarnării și nici unul, dar absolut nici unul nu a putut să-mi răspundă… Mai este și o altă obiecție care rămâne fără răspuns: în sistemul vostru, se plătește de nenumărate ori, atât pe Lumea Cealaltă, cât și în viața cea noua. În disperare de cauză, mi se prezenta un argument extras din Platon: aceste destine foarte dure au fost alese de ei înainte de a se reîncarna. Ca și cum o mamă ar putea să aleagă mai înainte când să-i moară copilul.

Dedicându-se studiului filozofiei de la vârsta de paisprezece ani, tânarul Epicur a descoperit într-o bună zi o lucrare a lui Democrit care a fost o revelație pentru el. Din acel moment, maeștrii lui au fost filozofii atomiști care au avut atât de multe intuiții geniale.

S-a apucat să completeze sistemul lor: proprietăților atribuite atomilor, forma și soliditatea, el le-a mai adăugat încă două: greutatea care este generată de mișcare și afinitatea care produce agregate, adică corpuri.”

Lasă un comentariu