Misterele plantelor

Misterele plantelor

In Științe de frontieră by A.B.B2 comentarii

Cred că am văzut cu toţii știrea din luna mai a acestui an, prin care Noua Zeelandă a adoptat un amendament la legea despre drepturile animalelor, recunoscându-le statutul de fiinţe conştiente. Cetăţenii vor fi obligaţi să le recunoască acest statut animalelor de companie şi să le respecte drepturile, iar experimentele de testare a produselor cosmetice pe animale au fost interzise.

Pe de altă parte, știm că vegetarienii argumentează că nu manancă animale pentru a nu le face să sufere. Vestea proastă pentru vegetarienii care cred că dieta lor este lipsită de cruzime este că și plantele suferă. Enigmaticele plante, nu numai că au conștiință, ele dovedesc existența unei conștiințe cosmice și a unui univers holografic.

Misterele plantelor – Mugurii vieții vegetale

Povestea creației spune că universul a trecut de la nimic la existenţa materiei. Soarele, încălzind Mama-Pământ, a facut ca materia să vibreze și să formeze diverse tipare, coagulându-se în variate forme stranii.

Reprezentare a celor 7 chakre.

Reprezentare a celor 7 chakre

Cumva, într-o tainică lucrare, s-a facut trecerea de la un cosmos mineral la viața vegetală. Etapa pur minerală a existenţei a fost urmată de un stadiu vegetal primitiv, după care s-a instaurat o eră a plantelor complexe.

În principiu credem că apariţia vieţii omeneşti a fost precedată de o etapă de dezvoltare vegetală. Ezoteriștii îndrăznesc mai mult, crezând că elementul vegetal constituie și astăzi o parte fundamentală a fiinţei umane. De exemplu, sistemul nervos simpatic din organismul uman seamănă cu un copac.

Gândirea ezoterică este preocupată de energiile subtile ce străbat această componentă vegetală a organismului şi de asemenea de „florile” acestui copac: chakrele. Chakra Plexului Solar, marele centru al componentei vegetale a corpului uman, se hrăneste chiar cu undele luminoase şi căldura primite de la Soare.

Cea mai pregnantă conştientizare a acestui element vegetal în corpul uman s-a conservat în rândul populaţiilor din China şi Japonia. În medicina chineză se consideră că fluxul energetic al acestei forţe vegetale a vieţii, numit Chi, însufleţeşte corpul, iar atunci când delicata reţea energetică înregistrează un blocaj, survine boala.

Zorii studierii plantelor

Începând cu Aristotel, perpetuându-se de-a lungul Evului Mediu și chiar până la începutul secolului al optsprezecelea, a dominat părerea că plantele sunt înzestrate cu suflet dar nu și cu senzații.

Carl von Linné, părintele botanicii moderne, a uluit lumea decretând că plantele nu se deosebesc de oameni și de animale decât prin faptul că nu au posibilitatea de a se mișca. Acesta a fost contrazis în secolul următor de celebrul naturalist Charles Darwin. El a demonstrat că fiecare cârcel este înzestrat cu puterea de a se mișca independent de ceilalți.

La începutul secolului XX, biologul vienez Raoul France, a emis ideea șocantă pentru vremea sa, că plantele își mișcă liber și grațios, corpurile mlădioase, fapt de care omul nu ia seama, fiindcă aceasta se petrece într-un ritm mult mai lent decât este el obișnuit să perceapă. France susținea că plantele reacționează la mișcările Pământului și ale Lunii si s-ar putea ca într-o zi să se demonstreze că suportă influențe din partea stelelor și a altor corpuri cerești din univers.

Plecând de la faptul cert că forma exterioară a unei plante se reface de fiecare dată când o componentă a sa este distrusă, France îndrăznește a concluziona că există o entitate conștientă care supervizează tot ce înseamnă formă, o inteligență care conduce enigmaticele plante, aflându-se fie în interiorul, fie în exteriorul acestora. Vizionarul biolog era convins că plantele reacționează aidoma oricărei ființe vii și că se dovedesc capabile de reacții violente când sunt maltratate și de recunoștință când sunt înconjurate cu dragoste.

La vremea aceea studiile publicate de el au fost fie ignorate de specialiști, fie considerate pure fabulații. Raoul France a reușit să-și oripileze de-a dreptul contemporanii cu ideea că plantele ar putea proveni dintr-o lume supramaterială populată de ființe cosmice.

Acestea, sub chipul zânelor și spiridușilor, al gnomilor și al silfidelor constituiau o sursă oraculară de viziune directă pentru oameni înzestrați cu capacități de medium. Analizând perspectivele propuse de France, pâna și cei mai indulgenți dintre botaniștii timpului au considerat că viziunea lui este seducătoare prin romantismul ei, dar total neproductivă. Însă, uluitoarele descoperiri din anii ’60 au amintit fără menajamente ca enigmaticele plante au o lume de o complexitate pe care omenirea nu mai avea voie s-o ignore.

Cateva dintre cele mai interesante experimente realizate pe enigmaticele plante

În „Viaţa secretă a plantelor”, autorii Peter Thompkins şi Christopher Bird descriu experimentele făcute în acea perioadă demonstrând că plantele au metode de comunicare specifice. S-a descoperit că ele disting sunete pe care urechea omenească nu le poate percepe şi unde luminoase, invizibile pentru om, cum sunt razele infraroşii şi ultraviolete. Plantele sunt sensibile în special la razele X şi la frecvenţa înaltă folosită în transmisiile televizate. Cei doi cercetători au plecat de la concluziile lui France pe care le-am amintit anterior.

Doctorul Cleve Backster efectuând unul din experimentele sale.

Doctorul Cleve Backster efectuând unul din experimentele sale

New York City, 2 februarie 1966. Doctorului Cleve Backster îi vine ideea să conecteze noua sa plantă de dracena la poligraf. Mirarea a fost că diagrama activitații electrice a plantei nu era o curbă lentă cu un tipar monoton, ci una activa, în zigzag, ce se modifica de la un moment la altul.

Cam la un minut de la începerea înregistrarii diagramei, activitatea electrică a plantei a început să semene cu diagrama unei persoane care minte. Backster a înmuiat una dintre frunzele plantei într-o ceașcă de cafea fierbinte, dar planta nu a reacționat. Apoi a crestat o frunză cu penita stiloului și abia dacă a apărut o reacție. Însă ce a urmat, va fi transformat pe vecie istoria științei.

Doctorului i-a venit ideea să ardă cu un chibrit frunza conectată la electrozi. Chiar în momentul în care și-a imaginat această scenă, cu toate că se afla la o distanță de 5 metri față de plantă, acul poligrafului a ajuns instant în partea superioară a diagramei. Diagrama a zugrăvit emoția intensă a plantei, reacția ei de panică extremă.

„Mai trebuie sa spun ca, pe 2 februarie 1966, la 13 minute si 55 de secunde de la inceperea înregistrării diagramei, întreaga mea conștiință s-a transformat. Și m-am gândit: ” Ce chestie, ai zice că planta asta mi-a ghicit gândurile”.(Cleve Backster)”

Backster s-a dus să ia chibrituri, iar când s-a întors planta încă prezenta reacții vizibile. S-a gândit să pună chibriturile înapoi de unde le luase, iar ca efect, curbele diagramei au revenit la calmul afișat înainte de gândul de a arde frunza. Încercările de a păcăli planta cu gânduri de amenințare doar pentru a obține o reacție grafică pe diagrame nu au ținut.

Diagrama înregistrată de dr. Cleve Backster chiar în momentul când se gândea să ardă una dintre frunzele plantei.

Diagrama înregistrată de dr. Cleve Backster chiar în momentul când se gândea să ardă una dintre frunzele plantei

Planta știa că nu se află într-un pericol real. Însă, gândurile sau scenele agresive îndreptate spre plantă și însoțite de sentimente de ură create din baierile inimii, fac ca acul poligrafului să o ia razna, planta țipând de spaimă.

Japonia. Doctorul Ken Hashimoto, doctor in filozofie si excelent electronist, auzind de experiențele lui Backster, spera ca el să poată lega o conversație în toată regula cu o plantă. Pentru asta își punea mari speranțe în modificările pe care el însuși le operase la sistemul de detectare a minciunilor folosit in Japonia. El a sperat că va putea reuși să transforme traseul de pe grafic în sunete modulate, dând astfel plantei o voce. Primele experiențe se soldară cu eșecuri. Surpriza a venit din partea soției sale, cercetător si ea, care adora plantele. Cum doamna Hashimoto asigura întruna cactusul de sentimentele ei afectuoase, reacția acestuia fu rapidă și uluitoare. Transformat și amplificat de echipamentul electronic al doctorului Hashimoto, sunetul produs de cactus aducea cu bâzâitul ascutit al cablurilor de înaltă tensiune, așa cum se aude de la distanță, părând adesea un cântec cu ritm și tonalitate variate și placute, ba chiar, cel puțin in unele momente, aproape voioase și pline de căldură.

Fotografie reprezentând instalația doctorului C. Backster.

Fotografie reprezentând instalația doctorului C. Backster

Soții Hashimoto au reușit să stabilească o legatură atât de strânsă cu acel cactus, încât au putut să-l învețe să numere și chiar să facă adunări până la douazeci. Când i se cerea, de exemplu, să spună cât fac doi și cu doi, planta răspundea prin sunete care, transcrise de ac pe grafic, reprezentau patru puncte, însă legate între ele. Când a fost întrebat care ar fi explicația fenomenului că un cactus e în stare să vorbească și să socotească, opinia lui Hashimoto a fost că dincolo de lumea tridimensionala există o lume quadridimensională care controlează lumea noastră materiala prin ceea ce el numeste „concentrarea spiritului”, adică ceea ce e cunoscut în general sub denumirea de psihochinesie sau supremația spiritului asupra materiei.

Romania, 1975. La o sesiune de experimente care priveau testele de toxicitate efectuate asupra plantelor, distinsul biolog Marioara Godeanu a observat cu surprindere că plantele-martor, care se aflau la o oarecare distanță de plantele supuse experimentului, mureau în numar mai mare decât cele care erau otrăvite efectiv.

Planta-martor, cea care asista la „execuția” suratei ei, primea un semnal de la „condamnata la moarte” și suferea la fel de mult ca și ea. Plantele comunică între ele printr-un sistem energo-informațional, transmițându-și una alteia informațiile prin emisie și captare de energie.

Marioara Godeanu împreună cu unul dintre cei mai buni electroniști pe care i-a avut România, au realizat un aparat de transformare a semnalelor din domeniul ultra-acustic, în domeniul obișnuit de frecvență. Apoi, au introdus metoda grafică de înregistrare pe potențiometre și cea de captare în infraroșu. Când au început să descifreze semnalele respective, au observat că aveau semnale diverse, mergând chiar până la cele psihice, de natură sentimentală, deci psihoempatie. O modificare energetică tradusă acustic arăta cum plantele țipă, plâng, cântă, se bucură, ba și mai mult, reacția lor la diferiți stimuli: agresiune, audiții muzicale, stări de emoție, patologie umană. Experimentând pe ficus sau pe limba-soacrei, prindeau postul de radio cel mai apropiat.

Fotografie reprezentând efectul de "fantoma-frunzei".

Fotografie reprezentând efectul de „fantoma-frunzei”

Una dintre experiențele cele mai interesante a fost facută la Periș, unde Elena Cernei, cunoscuta interpretă de opera, avea un nuc imens, foarte bătrân. Punând senzorii pe frunzele lui, Marioara Godeanu a prins emisiunea de muzică a lui Iosif Sava, vocea lui foarte clară. Deci, nucul nu numai că primea informația și o retransmitea, dar avea și capacitatea de a selecta frecvența pe care primea semnalul. Atunci și-au amintit ceea ce le povesteau bunicii: că în timpul războiului, țăranii ascultau radioul cu galene, lipind firele de un cartof. Deci cartoful, fiind un organism viu, era sursa de obținere a informației.

Romania 1975. Dezvoltarea procedurilor electrografice de tipul efectului Kirlian au dus, la noi în țară, la inventarea procedurii de „electronografie”. Prin această procedură s-a demonstrat pe plante așa numitul efect de „fantoma frunzei”.

Evidențierea acestui efect se face prin amputarea părții terminale a limbului unei frunze palmate și efectuarea electronografiei. Imaginea electronografică a frunzei va reține întreg conturul acesteia, asa cum a fost el înainte de secționare. Dacă în aceeași frunză se perforează, pe imaginea electronografică va apărea în fereastra practicată prin perforare întreg conturul frunzei, redus la scara ferestrei. Se demonstrează astfel că această anvelopă energetică are proprietăți holografice.

Concluzii

Sunt atâtea de spus despre enigmaticele plante, există nenumărate experimente și observații, însa, deocamdată, în economia acestui articol, ne oprim aici, nu înainte să tragem o concluzie frugală. Din moment ce plantele sunt capabile să știe când un om are intenții agresive față de ele vrând, de exemplu, să le ardă, asta arată clar că intenționalitatea formează un câmp energetic.

Dar să ne liniștim și prietenii vegetarieni care văd acum că dieta lor este crudă și la propriu și la figurat. Chiar dacă nu gătesc legumele, activitatea digestivă are tot un efect de ardere asupra lor. Poate ne întrebăm ce ar mai trebui să mâncăm, de ce ne-au fost lăsate de Dumnezeu tot felul de bunătăți, dacă tot nu ne putem atinge de ele. Avem timpul necesar in viață să învățăm să ne hrănim doar cu hrană sau cu lumină? Să ne amintim cum bunicii noștri își făceau cruce înainte de masă, spunând o rugăciune. Practic, dacă ne rugăm în fața hranei, trimițându-i gânduri și emoții pozitive, mulțumindu-i pentru sănătate și pentru plăcerile gastronomice oferite, hrana își acceptă acest rol. Rolul de a ne ajuta să ne menținem în viață, sănătoși, bucurându-ne de savoarea ei. Să nu uităm că o vibrație poate fi distrusă sau curățată tot prin vibrație. Așa că dacă bănuiți că hrana este infestată de energii negative și de tot soiul de chimicale, o rugăciune asupra ei, o poate curăța modificându-i structura vibrațională în beneficiul nostru.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. foarte interesante experimentele. ma intreb de ce nu se mai fac si astazi asemenea cercetari publice. sigur sunt echipe care au continuat aceste studii.

  2. da, e clar ca veganii care spun ca au renuntat la carne ca sa nu provoace suferinta animalelor sunt chiar pe dinafara. tot ce ne inconjoara are o constiinta. cred ca si daca ne-am apuca sa mancam pietre, ar suferi si ele. de vazut transformarile care au loc in trovanti. totusi cred ca in timp omul va deveni autotrof. asa ca nu ar fi chiar sf sa ne gandim ca e logica aceasta detasare in timp fata de hrana de origine animala, apoi detasarea de hrana vegetala. probabil ca daca omul se indreapta catre o crestere spirituala, e posibil ca pe parcursul a sute de ani sa se renunte la hrana vegetala si animala in favoarea unei hrane cu lumina si energie.