mistere biblice

Mistere Biblice

In Istorie și civilizații by A.B.BLasă un comentariu

Misterele biblice! Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă în cunoaşterea umană există vreun lucru despre care să se poată dezbate şi povesti mai mult decât despre Biblie? Este puţin probabil ca vreun element din cultura noastră să poată egala Biblia atunci când vine vorba de controverse, mistere, legende şi istorie. Pentru cei peste un miliard de credincioşi creştini din întreaga lume, Biblia este un izvor de înţelepciune şi piatră de temelie a credinţei lor. Însă în acelaşi timp, Biblia este şi plină de mister. Timp de 2000 de ani, textele au fost traduse din ebraică, aramaică şi greaca veche, iar relatările s-au modificat în funcţie de cine le traducea. De asemenea, scrierile au fost modificate şi adaptate anumitor perioade istorice, iar acest lucru înconjoară de mister o suită de subiecte şi episoade cu „atingere” divină.

Nu știm nici măcar care este numele real al lui Dumnezeu, nu știm data de naștere a lui Iisus și nici biografia lui nu e foarte clară, deoarece ani întregi ai formării lui lipsesc pur și simplu din scrierile biblice oficiale. Nu știm dacă Arca lui Noe a existat au ba, nu știm de ce lipsesc mai multe scrieri din versiunea modernă a Bibliei iar enumerarea de mistere biblice ar putea continua mult și bine.

De asemena, în afară de semnificația spirituală evidentă a Bibliei, textele ei conțin si informații criptate despre orice eveniment care s-a produs în trecut sau care se va petrece în viitor. Anumiți cercetători sunt siguri că există un cod misterios al Bibliei. Studiul acestui cod și rezultatele obținute au fost popularizate de cartea „The Bible Code”, semnată de Michael Drosnin. Maniera prin care mesajele au fost extrase poartă numele de „secvență echidistantă de litere”. Această metodă a fost aplicată pe versiunea ebraica a Bibliei. Utilizarea şi publicarea previziunilor bazate pe codurile Bibliei au reuşit să atragă atenția mai ales după asasinarea prim-ministrului israelian Yithak Rabin, din anul 1995, ce fusese prevăzută de Eliyahu Rips.

Lasă un comentariu