Mistere antice

Mistere Antice

In Istorie și civilizații by A.B.B2 comentarii

Există nenumărate engime istorice fascinante despre care nimeni nu poate oferi vreo explicaţie viabilă, mistere pe care poate că nu le vom afla niciodată. În pofida invocării ultimelor descoperiri științifice, ne vedem nevoiți să constatăm că misterele persistă și că întrebările continuă să-și aștepte godotic răspunsurile. Este, poate, cea mai formidabilă demonstrare a tăriei inexplicabilului. Lupta omului cu Necunoscutul, cu Neînțelesul este o luptă grea, de cele mai multe ori eroică. Urmele acestei lupte nu se numară în distrugeri, ci în întreaga avere materială și spirituală acumulată de umanitate de-a lungul mileniilor. Câștigul acestei continue escaladări a enigmelor este gândirea, capacitatea de a înțelege și de a crea. Multe mistere antice se referă la o mistică agricolă, la sacralitatea sexualității, a fertilitțtii vegetale și a hranei. Însă aceste mistere antice nu se referă numai la rituri inițiatice, sau ruine stranii, ci si la artefacte extrem de bizare.

În accepțiunea oficială, specia homo sapiens, s-a desprins din rândul maimuțelor, acum aproximativ 200.000 de ani. Se consideră că omul primitiv ce a existat pe atunci a evoluat gradat către stadii tot mai avansate de civilizație, ajungând ca acum circa 10.000 de ani să realizeze primele forme de agricultură, să inventeze scrisul acum 6-7.000 de ani, să învețe să prelucreze câteva metale în urmă cu 5-6.000 de ani.

Totuși, există argumente foarte serioase, susținute prin dovezi materiale concrete, ce indică faptul că pe planeta noastră au existat civilizații foarte avansate în perioade ce depășesc cu mult în vechime reperele oficiale ale istoriei. Astfel, noua realitate care se întrezărește este total diferită de ceea ce am fost obişnuiţi să credem.

Există numeroase artefacte stranii, despre care unii savanți spun că ele pur și simplu „nu ar fi trebuit să poată exista”, dacă e să ne luăm după explicațiile oficiale. Datările lor indică o vechime de zeci de mii, de sute de mii, sau chiar de milioane de ani ! Au fost descoperite sute de obiecte de acest gen, iar multe dintre ele sunt foarte atent studiate și documentate.

Multe dintre aceste artefacte sunt foarte rar menționate public. Drept urmare cei mai mulți dintre oameni nici măcar nu au auzit despre ele.

Toate aceste artefacte sunt perfect armonizate cu vechile scrieri de spiritualitate ale omenirii, cum ar fi cele mayașe, vedice, sau sumeriene, care afirmă la unison că pe Pământ au existat mai multe cicluri de civilizație, ce au apărut, s-au dezvoltat și apoi au dispărut. Este de asemenea foarte plauzibil să luăm în considerare şi ipoteza paleoastronautică. Conform acestei ipoteze, Pământul ar fi  fost vizitat încă din timpuri străvechi de fiinţe extraterestre, ce posedau cunoștințe avansate atât spiritual cât și tehnologic.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

    1. Bună seara! Site-ul nostru a avut mai multe stiluri de design de-a lungul timpului, iar aceste câteva articole mici și foarte vagi (aproximativ 10-12) sunt descrierile ce au rămas de la fostele categorii ale siteului. Avem și destule articole foarte complexe pe care vă invităm să le descoperiți și să le citiți. O seară frumoasă!