mingi de foc

Mingi de foc deasupra Marii Britanii

In Bizar by A.B.B3 comentarii

Se pare că doi meteoriți, ca două mingi de foc, au fost văzuți pe cerul din sudul Angliei, din Țara Galilor, dar și din nordul Franței, sâmbătă (25 noiembrie 2017) imediat după miezul nopții și în dimineața următoare.

Zeci de persoane au raportat că au văzut cele două formațiuni luminoase. Unii chiar au reușit să le surprindă în filmulețe și fotografii.

Primele apariții ale acelor mingi de foc incandescente au fost sâmbătă după miezul nopții, fiind semnalate de majoritatea oamenilor din Marea Britanie pe siteul Meteor Observation Network (UKMON). Persoane din sudul sau sud-estul Angliei au raportat apariția pe siteul American Meteor Society (AMS).

Mingi de foc

Imaginea mingei de foc, filmată în Wilcot, Wiltshire, arată că un punct luminos devine din ce în ce mai mare pe măsură ce călătorește pe cer.

Ea culminează cu un fulger mare de lumină înainte de a-si reduce rapid dimensiunea până când dispare.

A fost clasificat ca fiind un „bolid”. Acesta este termenul tehnic ce desemnează un meteorit de dimensiuni relativ mari, care cade pe Pământ cu viteză mare si este la fel de strălucitor precum luna.

Al doilea meteorit a apărut șapte ore mai târziu. Cele mai multe raportări au fost de la persoane care au contactat UKMON și AMS din sudul și sud-vestul Angliei și din sudul Țării Galilor.

mingi de foc

Zonele de unde oamenii au raportat în noaptea de sâmbătă apariția celor două mingi de foc pe siteul American Meteor Society

Câțiva dintre cei care au relatat că au văzut mingea de foc de la miezul nopții au spus că au auzit și un sunet ca o „bâzâitură sau mai multe bumuri la un interval de 2-3 secunde„. În schimb, alții au spus că nu au auzit niciun sunet.

Richard Fleet, membru al UKMON, a declarat pentru Sky News că prima minge de foc a fost cel de-al doilea meteorit extrem de luminos care a fost văzut în Marea Britanie în ultimii trei ani:

Probabil că avea câteva kilograme de material„, a spus Fleet, de la Wilcot, Wiltshire. „E posibil să fi avut aproximativ 20 de kilometri pe secundă (km/s). Stația spațială se mișcă la aproximativ 8 km/s.

Mărturii despre cele două mingi de foc

Cineva a scris pe site-ul AMS: „A fost atât de rapid…Eram în casă și mă uitam pe fereastră. Inițial mi s-a părut că a fost un foc de artificii, dar nu era nici un sunet de artificii, iar prietena mea care era lângă mine a văzut și ea„.

Spence J, în Culmhead, Somerset, a descris mingea de foc venind ca „de la o mare înălțime… o lumină verde strălucitoare și o lumină de bliț care a luminat peisajul nocturn și câțiva nori de pe cer. Nu am avut un unghi bun ca să o văd mai bine, deoarece conduceam iar totul se petrecea cumva în spatele meu.

După ce a văzut cele două mingi de foc, o altă persoană a scris pe site-ul AMS: „Nu am mai văzut așa ceva niciodată!„.

Aproape toți au raportat că ultima minge de foc nu a fost însoțită de sunet, dar mai mult de jumătate au spus că obiectul părea să se descompună în timp ce venea spre Pământ.

mingi de foc

O fotografie a unei mingi de foc din Wilcot, Wiltshire. Picture apartine UKMON

Fred T a spus despre meteorit: „Am fost înăuntru, astfel încât câmpul meu vizual a fost oarecum restrâns. Era mult mai strălucitor / mai mare decât orice am văzut înainte, și s-a făcut lumină ca în mijlocul zilei„.

Domnul Fleet a spus că apariția pe cer a meteoritului și o altă minge de foc ulterioară pe care a văzut-o în Franța a fost coincidență și nu au fost legate.

El a spus că datele colectate de UKMON vor fi analizate în încercarea de a verifica dacă orice material din meteorit a ajuns sa lovească solul și, dacă da, unde.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. In ultima vreme o sumedenie de astfel de aparitii. Unii spun ca sunt tot felul de sateliti pierduti si brusc reveniti, sau mici planete… Sincer, cred ca sub presiunea massmediei trebuie date niste declaratii, insa nu intotdeauna ele reflecta adevarul.

  2. aparitiile OZN si fenomenele luminoase de pe cer se vor intensifica in anul 2018. se pare ca ceva din Marele Necunoscut ridica un colt de cortina si vrea ca toata lumea sa vada.

  3. nu e nimic paranormal si anormal sa mai scape cate un meteor pe pamant. macar de ar fi avut un impact insemnat. dupa mine e o stire care nici nu trebuia mentionata. de fapt nu e o stire.