medicina sacra

Medicina sacră

In Istorie și civilizații by A.B.BLasă un comentariu

Suma de cunoștințe şi remediile pe care le aveau vindecătorii străvechi ne fascinează şi ne sunt sursă de inspirație. Medicația lor era simplă, eficientă, realizată doar pe bază de ingrediente naturale.

Pentru strămoși plantele reprezentau mult mai mult decât ce reprezintă ele pentru oamenii de știință de azi. Cu ochiul liber percepem doar corpul fizic al plantelor. Însă acest corp vegetal conține o iradiere puternică de energie vitală. Această energie a lor este cea care explică efectul terapeutic pe care îl manifestă asupra omului. Este posibil ca această energie să fie energie solară condensată, lumină condensată. Strămoșii noștri simțeau această energie sacră degajată de plante, puterea lor vindecătoare, spiritul acestora și divinitatea care le însuflețea. Acest spirit este cel care activează particulele moleculare din plante care vindecă. Strămoșii noștri comunicau cu acest spirit al plantelor prin ritualuri misterioase, cerând ajutorul acestui spirit.

Multe dintre afecțiunile fizice apar pe fondul unor crize spirituale. Ele se pot datora karmei (rezultatul acțiunilor sau lipsei de acțiune din viețile trecute), posesiunii de către alte spirite, unui atac psihic sau influenței asupra sufletului nostru a strămoșilor decedați. Medicina convențională respinge aceste ipoteze și se concentrează numai asupra cauzelor fizice ale bolii. De reținut este că nu trebuie să se apeleze la un vindecător spiritual în cazul unei afecțiuni care poate fi tratată bine de medicina convențională și nu trebuie să se apeleze la un medic în cazul unei stări pe care medicina convențională nu o poate trata. Totuși, dacă medicul este și un vindecător spiritual, sau dacă un medic poate colabora cu un vindecător spiritual, beneficiați de situația cea mai favorabilă.

Principiile medicinei sacre sunt în armonie cu spiritualitatea, susțin naturalețea, firescul, perfecțiunea naturii, evoluția, promovează redobândirea puterii latente din om, în locul manipulării sale prin frică.

Lasă un comentariu