Masaru Emoto

Masaru Emoto

In Bizar by A.B.BLasă un comentariu

Masaru Emoto este un cercetător japonez recunoscut pe plan internațional, conferențiar și autor de best-seller-uri. Absolvent al Departamentului de Științe Umaniste al Universității Municipale din Yokohama, cu specializare în Relații Internațional. Masaru Emoto este și doctor în Medicina Alternativă, absolvind Open International University (Universitatea Internațională Deschisă).

Dr. Masaru Emoto este președintele Institutului de Medicină Hado (IHM Co., Ltd.), director al Institutului de Cercetări Generale IHM, și președinte emerit al Fundației Internaționale „Apa pentru Viață„. De asemenea, este președinte emerit al Hado Intructor School (Școala pentru instructori Hado), care promovează străvechiul principiu Hado (vibrația forței vitale). Luptător pentru cauza apei de mulți ani, Masaru Emoto tine seminarii în toată lumea, pentru a răspandi mesajul de pace rezultat din cercetările sale privind cristalele de apă.

Masaru Emoto este autorul mai multor lucrări precum: „Mesajele ascunse din apă” (Brașov, Editura Adevăr Divin, 2007), „Adevărata putere a apei” (Brașov, Editura Adevăr Divin), cartea și setul de CD-uri „Water Crystal Healing” („Vindecarea prin cristale de apă„) și cartea pentru copii „The Secret of Water” („Secretul apei„).

Masaru Emoto

Fotografiile lui Masaru Emoto

Din 1994, a început să studieze şi să fotografieze cristale de apă îngheţată. Aceste fotografii erau realizate cu ajutorul unui microscop plasat într-o cameră la -50°C. Pozele sale cu cristale au apărut prima oară în cărțile sale pe care și le-a publicat singur: „Mesaje din Apă ” 1 și 2. „Mesajele ascunse din apă” a apărut mai întâi în Japonia și s-a vândut în toată lumea în peste o jumătate de milion de exemplare.

În lucrările sale, Masaru Emoto demonstrează că apa are puterea de a reflecta gândurile, cuvintele, rugăciunile, sentimentele și muzica. Cu alte cuvinte, apa preia cu uşurinţă vibraţiile şi energia mediului în care se află.
Masaru Emoto explorează semnificația cuvintelor și a limbajului, originile cuvintelor și impactul lor asupra apei. El introduce și explică noțiuni precum conceptul-cheie de rezonanță, adică vehiculul prin care este transmisă energia forței vitale.

Ce spun scepticii despre Masaru Emoto

Scepticii spun că, de fapt, Masaru Emoto nu a făcut nici un experiment serios. Așa-zisele sale experimente ar fi doar o descriere a pașilor pe care îi face pentru a obține acele fotografii cu cristale de gheață: se pun câte 0,5 ml de apă în 50 de plăci Petri; se pun plăcile în congelator la -25°C pentru 3 ore; apoi se scot pentru observare într-o încăpere cu temperatura de -5°C.

Experimentele lui ar fi doar un eseu fotografic și nu ar trebui să fie citate ca dovadă științifică. Masaru Emoto ar fi făcut de fapt multe poze, alegând din ele pe cele mai frumoase și le-a publicat construind în jurul lor o idee care nu e susținută științific.

Lasă un comentariu