Lumini ciudate pe cer

Lumini ciudate pe cer

In Bizar, Conspirație by A.B.BLasă un comentariu

Cu siguranță că în ultimele zile ați văzut știrile despre acele lumini ciudate apărute pe cer în diferite țări. Cei mai raționali dintre dumneavoastră găsesc explicații din sfera logicii și a bunului simț. Cei mai visători, uneori întrec măsura, trecând peste bunul simț științific și intelectual, e drept, continuând să spere într-o lume fantastică.

Unii speră la existența unei rase de extratereștri benefici care să ne ajute să evoluăm, restul, mai belicoși, se tem de o specie malefică de extratereștri care ne vor pentru resurse și sclavie.

Am adunat în acest articol știrile despre cele mai impresionante lumini ciudate care au apărut pe cer începând cu octombrie 2017 și care au devenit virale în mass-media.

Cum recunoaștem știrile despre fenomenele stranii autentice?

Având în vedere că la ora actuală se pot truca foarte ușor și meșteșugit fotografiile și filmele ce redau lucruri stranii, un mod la îndemână de a verifica dacă sunt veridice sau nu este acela de a urmări dacă acestea apar pe mai multe canale de televiziune, în presa scrisă, la radio, pe internet, și dacă există mai multe unghiuri din care au fost filmate/fotografiate. Oricât de coruptă ni se pare a fi mass-media, un fenomen uluitor va fi întotdeauna redat de toate mediile; contextul în care va fi prezentat poate fi răstălmăcit, însă, subiectul propriu-zis va face înconjurul lumii pe toate canalele de comunicare.

Tendința actuală este de a truca filme care par neprelucrate, în genul filmărilor făcute de camere de supraveghere, sau a celor făcute de amatori cu telefoane simple, în mișcare, ce par cât mai naturale. Tot ce e crud/neprelucrat, arată cât mai natural și lasă impresia de autentic, părând a fi extrem de credibile. Dar dacă aceste filmări se găsesc doar pe câteva siteuri și oferă doar un singur unghi, o singură perspectivă, e bine să nu le luați chiar de bune. Iar dacă găsiți filme cu efecte foarte spectaculoase și cu apariții foarte clare și explicite, cu atât există mai multe șanse să fie trucate.

Fenomenele stranii pe care le redăm în acest articol au apărut în toate mediile de comunicare și au fost fotografiate din unghiuri diferite, unele fiind raportate chiar din țări diferite.

Glob de lumină uriaș pe cerul Rusiei în octombrie 2017

Glob luminos pe cerul Rusiei în octombrie 2017

Glob luminos pe cerul Rusiei în octombrie 2017

În octombrie 2017, pe cerul Siberiei, mai precis în regiunea Yamalo-Nenets, a apărut un uriaș glob de lumină, care a fost văzut şi fotografiat de numeroși localnici.

Iată ce a declarat fotograful rus, Serghei Anisimov:

„Am fost buimac preț de câteva minute. Nu pricepeam ce se petrece. Globul luminos s-a ridicat pe cer din spatele pădurii şi s-a mutat pe direcţia în care mă aflam eu. Iniţial am crezut că este vorba de un reflector, dar după felul în care se mişca am realizat imediat că nu poate fi vorba despre aşa ceva”.

Unele persoane au scris în comentarii pe rețelele de socializare că au avut senzația că se sfârșește lumea, alții că suntem invadați de extratereștri, sau că s-a deschis un portal.

Declarațiile oficiale susțin că nu a fost vorba de vreo invazie extraterestră, și cu atât mai puțin de o Apocalipsă. Rusia a lansat mai multe rachete balistice din cosmodromul din Plesetsk către poligonul din Kura în Kamceatka, iar globul de lumină era dâra lăsată de o rachetă balistică intercontinentală, Topol. Publicația „The Siberian Times” susține că a fost fotografiată, din greșeală, lansarea unei rachete secrete…

Lumini ciudate în 22 decembrie 2017

Fenomenul luminos atribuit lansării rachetei Falcon 9 a lui Elon Musk

Fenomenul luminos atribuit lansării rachetei Falcon 9 a lui Elon Musk

Acesta a fost cel mai spectaculos joc de lumini ciudate apărut în ultima vreme. O mulțime de oameni din Los Angeles, au înțesat rețelele de socializare cu filmări și fotografii care au surprins curiosul fenomen.

Fenomenul a fost explicat ca fiind legat de lansarea rachetei lui Elon Musk, Falcon 9 de la baza Vandenberg din California. Falcon 9 și-a luat zborul la aproximativ 17:30, ora locală, cam la 40 de minute după apusul soarelui. Condițiile meteo au fost perfecte pentru a ilumina gazele evacuate de rachetă, astfel că lansarea a fost extrem de vizibilă de la sol, comparativ cu alte dăți, când mai nimeni nu ar fi observat-o.

Desigur, cei mai visători au venit cu niște corelații extrem de interesante pe care le vom analiza în rândurile ce urmează. Acel fuior de lumină seamănă foarte bine cu un fenomen care se pare că se tot repetă la o distanță de câte 40 de ani.

Cineva de pe rețelele de socializare a făcut colajul de mai jos, deoarece a fost nemulțumit de explicațiile oficiale.

Lumini ciudate pe cer

Colajul unui utilizator al retelelor de socializare cu privire la fenomenul straniu aparut pe cerul Californiei

A descris colajul de imagini în felul următor:

„Acest lucru a fost fotografiat la Crăciunul lui 1937, în Vancouver și a fost raportat ca fiind un incident OZN. Patruzeci de ani mai târziu, în 1977, în Petrozavodsk, Rusia, a fost fotografiat și raportat, de asemenea, ca un incident OZN. Alți 40 de ani mai târziu, în Los Angeles, în 22 decembrie 2017, a fost raportat ca o lansare „SpaceX”… „

Dat fiind acest colaj haideți să aprofundăm cele petrecute în Vancouver 1937 și în Rusia anului 1977.

Fenomenul luminos de pe cerul din Vancouver, Canada, anul 1937

Leonard Lamoureux, în varsta de 21 de ani, care tocmai se întorsese din armată, împreună cu fratele său, Wilfred, au plecat într-o seară a anului 1937, sa fotografieze luminile de Crăciun. Însă, căprioare n-au vânat, ci au vânat un OZN, cum ar spune colindul. A fost fotografia vieții lor.

Fiica lui Leonard, Deborah DeCamillis, ce remarcase cât de entuziasmat povestea tatăl ei acel episod din tinerețe, a făcut aceste declarații:

„Cei doi au fost surprinși să vadă o „lumină albastră extrem de intensă” căzând direct din cer. Pe măsură ce lumina se apropia de pământ, aceasta devenea tot mai puternica iar Leonard a putut observa ceea ce putea fi descris ca sursa ciudatei lumini, „două farfurii” parcă lipite, emanând o lumină de un albastru intens. În acel moment, obiectul s-a mișcat cu rapiditate pe orizontală. Când a ajuns deasupra steagului situat pe clădirea primăriei, obiectul s-a oprit, iar Leonard a reușit să facă o poză. Imediat, obiectul a țâșnit spre înaltul cerului. „Nici unul dintre ei nu mai văzuse ceva mișcându-se atât de rapid!”. Speriați, cei doi au fugit de la fața locului. Obiectul nu a scos nici un sunet”.

Cei mai sceptici cred că acea lumină fotografiată pe cer este doar un defect apărut în timpul developării fotografiei. Însă, fiica lui Leonard declara că în copilărie a văzut negativul fotografiei de nenumărate ori și că nu prezenta nici un defect sau filigran care ar fi putut apărea la developare.

Lumini ciudate pe cer

City Hall, Vancouver 1937

Deborah a mai adaugat urmatoarele:

Camera foto era montată pe un trepied deoarece tata voia sa pozeze primăria și să prindă cât mai bine toate luminile. Tata nu folosea modul de expunere îndelungată, camera nu era una foarte avansată. Cu toate acestea, tata a spus că a putut să vadă „bula” sau „coada”, așa cum a numit el forma care conținea obiectul”.

Fenomenul luminos de pe cerul din Petrozavodsk, Rusia, 20 septembrie 1937

Fenomenul Petrozavodsk reprezintă de fapt o sumă de fenomene cerești curioase ce au avut loc la data de 20 septembrie 1977. Această serie de evenimente celeste neobișnuite au fost raportate de locuitorii din Copenhaga, Helsinki și până la Vladivostok. Cu toate că fenomenul a uluit mii de locuitori, evenimentul este cunoscut sub numele de „Fenomenul Petrozavodsk”.

Fenomenul este denumit după orașul Petrozavodsk din Rusia (atunci în Uniunea Sovietică), unde un obiect necunoscut care a survolat cerul a fost descris ca o „meduză uriașă luminoasă” cu tentacule aurii care deveneau apoi multicolore. Fenomenul a coincis cu lansarea satelitului Cosmos-955, de la baza Plesetk.

Fenomenul de la Petrozavodsk uneori este denumit „incidentul Petrozavodsk” sau „miracolul de la Petrozavodsk”.

Încă de la ora 1-1:20 noaptea, 48 de lumini ciudate au apărut la Medvezhyegorsk, apoi la 2:30 la Louki pentru ca la ora 3:00 să ajungă la Kovor și Palanga în Lituania. Aceste fenomene au fost raportate de sute de martori, de la oameni obișnuiți, până la personalul de supraveghere al unui port comercial din Leningrad, marinari de pe nava Primorsk, ofițeri de poliție, șoferi de taxi, personalul de la aeroportul din Helsinki, paramedici, un astronom amator, militari, piloții unui avion finlandez și chiar de un meteorolog care a declarat că în opinia lui a fost martorul unui eveniment OZN condus de ființe inteligente și a exclus posibilitatea de fulger, reflexii aeriene sau alte fenomene meteo.

Toți au declarat că obiectul se deplasa aparent fără zgomot de la est, pentru ca în apropiere de Primorsk să schimbe brusc direcția. O parte din martori l-au comparat cu un dirijabil, alții au crezut la început că este un meteorit. Dar obiectul s-a oprit, și-a schimbat direcția, și-a mărit forma și luminozitatea (a fost descris ca având o lumină pulsatorie). Din obiect au apărut apoi niște fascicule de lumină care au baleiat orașul.

Lumini ciudate

O fotografie a fenomenului din Petrozavodsk realizata la acea vreme

Unii martori au declarat că din acel obiect straniu au ieșit la un moment dat și niște lumini ciudate mai mici, care au zburat deasupra străzilor și caselor. Un bărbat a povestit că mașina lui nu a mai pornit în timpul fenomenului, iar alte persoane au raportat că au fost trezite în timpul apariției de o stare de rău, de excitație nervoasă sau de căldură.

Un alt fenomen interesant care s-a petrecut atunci și care a apărut dezbatut într-o revistă de tehnică a acelor vremuri, a fost legat de apariția unor perforații apărute în pietre și în geamurile unor locuințe. Sticla geamurilor părea că fusese topită, găurile având dimensiunea unei monezi. Ferestrele unei uzine din Petrosavodsk au fost trimise la Moscova pentru analize. În urma analizelor efectuate la microscoape electronice, s-a putut descoperi o structură cristalină pe suprafața de sticlă non-cristalină, care în mod normal este imposibilă. Nici măcar testul cu raze laser nu s-a apropiat de efectele acelui fenomen.

Ce este interesant, e că geamurile găurite aparțineau de clădiri și camere unde nu locuia nimeni. Știți că până nu demult, ferestrele erau duble, astfel că unele geamuri erau găurite numai pe exterior, cel interior fiind intact.

Asemănari izbitoare cu acele lumini ciudate din California

Cel mai vechi raport publicat al fenomenului Petrozavodsk a fost scris de un corespondent TASS, Nikolai Milov. El a descris obiectul neidentificat ca pe o „uriașă stea” ce „a strălucit în cerul întunecat” la ora 4:00 ora locală. Raportul a fost publicat în principalele ziare sovietice („Pravda”, „Izvestia”, „Viața rurală” și „Industria socialistă”). Analiza preliminară a datelor din cadrul Academiei de Științe a URSS din 1977 a arătat că declarațiile martorilor oculari sunt complementare. S-a dovedit că „steaua”, având o luminozitate inițială comparabilă cu cea a lui Venus, s-a răspândit peste Petrozavodsk sub forma unei meduze, „clătind orașul cu o mulțime de raze foarte fine, care au creat imaginea unei ploi de lumină, după ceva timp razele luminiscente încetând „,”meduzele s-au transformat într-un semicerc luminos”, reluându-și mișcarea spre lacul Onega.

Lumini ciudate pe cer

Deseori, fenomenul Petrozavodsk este ilustrat si astfel, ca o stea, sau ca o cometa, asa cum a fost descris de unii martori

Galina Safonova, angajată a Institutul de Geologie a asemuit acele lumini ciudate cu un nor alb pulsatoriu care, după scurt timp, s-a mărit, având o culoare gălbuie. O altă martoră oculară, Tatiana Tihonova, a declarat că obiectul luminos a lăsat în urma sa un fel de abur spiralat care i-a amintit de urmele lăsate de avioanele cu reacţie.

Unele ziare spuneau că fenomenul este foarte asemănător cu cel observat în zona lansărilor de rachete spațiale de la Baikonur. Potrivit versiunii principale a evenimentelor, se crede că în 1977 peste Petrozavodsk (sau la câțiva zeci de kilometri distanță, dar la altitudine mare) trecuse satelitul militar „Cosmos-955”, lansat la orele 4:00 de la Plesetsk Cosmodrom. În favoarea acestei versiuni se mai spune că fenomenul a fost observat în orele de dinaintea zorilor, când la altitudini mari soarele era deja sus, fiind capabil să lumineze jetul de evacuare al rachetei.

Alte explicații oficiale au lăsat să se înțeleagă că fenomenul nu a fost altceva decât un meteorit de mari dimensiuni care a lăsat o dâră luminoasă în trecerea sa. Dar meteoriții nu se pot opri, nu își pot schimba direcția de zbor, nu se pot plimba de colo colo…

Apariția obiectului de la Petrozavodsk este în mod repetat comparată de sceptici cu urmele moderne ale lansării rachetelor prin găsirea de asemănări evidente, însă, în ciuda acestor încercări, originea obiectului rămâne una controversată, mai ales dacă o corelăm cu inexplicabilele găuri în geamurile apartamentelor nelocuite despre care am vorbit mai sus.

Forma luminii de pe cerul Californiei similară cu obiecte celeste stranii din picturi vechi

Lumini ciudate pe cer

Detalii din pictura murala Crucificarea, Iugoslavia, anul 1350

Iată cât de mult seamănă acea capsulă luminoasă de pe cerul Californiei cu o veche reprezentare dintr-o pictură murală mănăstirească din Iugoslavia. Pictura se numește „Crucificarea” și a fost realizată în anul 1350. Se poate vedea că de-a dreapta și de-a stânga lui Iisus crucificat, se află reprezentat câte un vehicul zburător, cu piloți la bord. Am mai amintit despre această pictură și în articolul cu imaginea unui OZN pictată într-o mănăstire din România.

Pâlnia de lumină din 25 decembrie 2017

Lumini ciudate

Imagine surprinsă între Râmnicul Sărat și Focșani, 2017

Un obiect luminos neidentificat a fost văzut în seara de Crăciun în Moldova, în România, în vestul Rusiei și chiar în Grecia. Un martor a realizat câteva fotografii în noaptea de luni spre marți (respectiv 25 spre 26 decembrie 2017), la ora 4:30, între Râmnicu Sărat și Focșani (România). Alte imagini au fost surprinse si în județul Bihor, la ora 5:30, unde a fost filmat același obiect spre direcția nord-est.

Martorilor li s-a părut a fi un meteorit care a intrat în atmosferă. Un român aflat în vacanță în Grecia, în insula Chios, a surprins și el fenomenul, la ora 5:35. Aceeași lumină ciudată a fost văzută și în Rusia, într-un oraș din apropiere de granița cu Ucraina. Un bărbat din Lipetsk a încărcat imaginile pe YouTube.

Explicațiile oficiale spun că acest fenomen nu este altceva decât stația spațială chineză Tiangong-1 care nu a mai fost văzută din septembrie 2016, iar experții sunt de părere că obiectul de 8,5 tone se va prăbuși pe Pământ la începutul anului 2018. Însă, unele voci au declarat că sistemele clasice de observație nu au înregistrat nimic suspect și că poate cineva a făcut glume cu drone cu efecte de lumină.

Totuși, drone care să se vadă din mai multe țări simultan… greu de crezut…

Acest fenomen seamănă izbitor de mult cu o altă apariție celestă înregistrată pe 17 noiembrie 2015, în Omsk, Rusia. Iată câteva imagini de atunci:

Lumini ciudate și în prima zi a anului 2018

În Vrancea, chiar în noaptea de Revelion, în jurul orei 00:14, mai mulți oameni au văzut pe cer o lumină roșie în formă de pâlnie, care staționa, apoi s-a transformat într-un obiect lunguieț, după care a dispărut. Din păcate nu există fotografii. Dacă sunt persoane care au văzut obiectul și au făcut poze din întâmplare, ar fi interesant să le pună pe internet.

Imagine surprinsa in Omsk, Rusia, 2015

Imagine surprinsa in Omsk, Rusia, 2015

Un alt fenomen și-a făcut apariția pe cerul Bucureștiului la orele 18:30 ale aceleiași zile, însă de data asta a fost înregistrat. Obiectul luminos era de forma unei sfere cu o coadă verzuie şi se deplasa cu viteză. Specialiştii au spus că a fost vorba de efectul dezintegrării în atmosferă a unei staţii spaţiale chinezeşti.

Un martor a spus că inițial a crezut că e vorba de o cometă, apoi a crezut că este mai de grabă un meteorit. Obiectul era mai mare decât o stea căzătoare şi s-a văzut ca o bilă luminoasă care a străbătut cerul şi s-a pierdut în zare.

Un alt martor a spus pe o retea de socializare că a observat și el acea lumină ciudată pe care o văzuse trecând „peste Pitesti, orizontal, până în ora 19.00, de un verde strălucitor cu o „coadă” mică de plasmă, tot verzuie, cu direcția spre București. L-am văzut circa 3 secunde prin parbriz, în timp ce conduceam spre Pitești. Pe Wikipedia am citit că un meteorit ce conține magneziu emite lumină albastră-verzuie la trecerea prin atmosferă„.

Specialiştii cred că e vorba despre un efect al dezintegrării în atmosferă a unei staţii spaţiale chinezeşti, care nu a mai putut fi controlată, acum două luni.

Posibilă explicație din punctul de vedere al unui visător

Corelând aceste fenomene luminoase cu sunetele stranii care au fost raportate pe întreg Globul ca venind din cer, și pe care le găsiți înregistrate pe Youtube, mă gândesc la faptul că suntem ajutați de civilizatii benefice și foarte avansate.

Haideți să ne gândim la cimatică. Pe scurt, știința cimaticii se ocupă cu studiul fenomenelor de undă care oferă vizual cea mai convingătoare dovadă în ceea ce privește forța sunetului asupra materiei. De asemenea, puteți vedea numeroase filmulețe cu experimente cimatice pe internet. În acest sens, presupun că și lumina modulează materia. Nu știu dacă există echivalentul termenului de cimatică pentru efectele pe care le are lumina asupra materiei. Dar există studii care demonstrează că lumina are efecte majore asupra ADN-ului, de exemplu. Să-l amintesc în treacăt pe Dr. Peter Gariaev care a descoperit așa-numitul „efect fantomă al ADN-ului”. El a pus o probă de ADN într-un recipient de cuarț si l-a testat cu un laser pentru a observa orice modificare pe care acesta o crează. Ceea ce el a observat cu ajutorul echipamentelor sale extrem de sensibile, a fost faptul că ADN-ul se manifestă asemenea unui burete absorbind fotonii laserului, înmagazinându-i într-o formă spiralată. După ce a terminat experimentul, a luat proba de ADN din cuarț și a plecat. Însă, când a revenit în laborator, a văzut că echipamentele sale încă detectau fotonii de lumină în aceeași formă de spirală ca și cum proba de ADN ar fi fost încă prezentă, cu toate că aceasta fusese deja înlăturată. Spirala a rămas vizibilă pentru încă 30 de zile.

Pe scurt, dacă undele sonore și luminoase conțin informație, iar „ceva/cineva” proiectează astfel de unde asupra Terrei, e clar că ne „in-formează” într-un anumit scop. E ca si cum ni se trimite Lumina din planurile superioare, fie de entități celeste fie de amicii noștri mai evoluați din univers. Scopul cred că este legat de evoluție… O evoluție morală și spirituală care ar împiedica rasa umană să se autodistrugă, să iasă din acest ciclu al autodistrugerilor care au fost refrenul civilizației umane, și să se îndrepte spre altceva, nebănuit încă.

Dacă anul a început în acest fel bizar, e foarte posibil să o țină tot așa și să vedem tot mai multe fenomene cerești interesante care cu siguranță au o explicație, de orice natură ar fi ea. Și mai interesant este că, deși înainte era aproape suspect faptul că aparițiile celeste se petreceau mai tot timpul pe teritoriul Americii, acum sunt din ce în ce mai dese și pe celelalte continente.

Lasă un comentariu