Recenzie de carte – La începutul timpului

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Recenzie de carte

Titlu original:
Titlu în limba română: La începutul timpului
Autor: Zecharia Sitchin
Traducător: Cristina Geantă
Pagini: 392
Dimensiunea:
Editura: ALDO PRESS
Data apariției: – (în România, 2011)
Categoria: Dezvăluiri, Arheologie, Extratereștri, Antropozofie
Disponibilă pe: eMAG.ro , Libris.ro , carturesti.ro

Zecharia Sitchin s-a născut în 11 iulie 1920, în fosta URSS, actualul Azerbaidjan, murind la 9 octombrie 2010 în New York. A absolvit Universitatea din Londra și a lucrat ca jurnalist și redactor în Israel. O perioadă a trăit în Palestina, unde a dobândit o profundă cunoaștere a limbii ebraice veche și moderne și a altor limbi semite precum și vechi limbi europene. De asemenea a aprofundat Vechiul Testament, precum și studii de arheologie și istorie a Orientului Apropiat. Zecharia Sitchin s-a distins prin capacitatea de a traduce și interpreta sumeriana veche, precum și a altor texte străvechi.

Zecheria Sitchin a afirmat că ar fi tradus o parte din tăblițele sumeriene care promovează o explicație a originii omului ce implică venirea unor călători din spațiu numiți „Annunaki„. Aceștia ar fi colonizat Pământul și ar fi creat omul, explicând ceea ce știința numea „veriga lipsă”. Sitchin atribuie rasei Anunnaki crearea culturii sumeriene antice precum și a celorlalte popoare. Pretinde că acești Annunaki ar fi o rasă de extratereștri ai planetei Nibiru.

Cartea „La începutul timpului” are la bază o imensă muncă de cercetare și documentare. Autorul face niște relaționări uluitoare între evenimentele care au modelat civilizația noastră în vechime, trasând urmele de necontestat ale zeilor extratereștri lăsate pentru totdeauna în piatră.

Iată câteva dintre problemele pe care le ridică lucrarea „La începutul timpului„:

a) De ce Stonehenge a fost reconstruit şi reamenajat între 2100 şi 2000 î.H. şi în ce măsură această reorganizare se leagă de întâmplările uluitoare care s-au petrecut în Sumerul antic aproximativ la aceeaşi vreme?

b) Ce descoperiri surprinzătoare s-au făcut la Pedra Furada, pe care să se sprijine credinţa potrivit căreia această zonă a fost populată de oameni cu mai bine de 32 000 de ani în urmă, stabilind relaţii chiar şi cu alte culturi de peste oceane?

c) Ce legătură există între Templul celor Trei Ferestre din Machu Picchu şi întâmplările străvechi ieşite din comun din Lagash şi Marea Britanie?

d) Cum se explică faptul că cele trei faze identificabile ale construirii ansamblului Stonehenge coincid cu cele trei etape evidente ale populării Pământului?

În final, vă prezentăm și titlurile cuprinsului: Cuvânt înainte; Ciclurile timpului; Un calculator făcut din piatră; Templele care priveau spre cer; DUR.AN.KI – „legătura dintre Cer și Pământ”; Păstrătorii secretelor; Arhitecții Divini; Un Stonehenge pe Eufrat; Povești despre calendar; Și unde Soarele răsare; Pe urmele lor; Exiluri pe un pământ nestatornic; Era Berbecului; Urmările; Resurse adiționale.

Lasă un comentariu