Jean Prieur

Jean Prieur

In Bizar by A.B.BLasă un comentariu

Jean Prieur (10 noiembrie 1914 – 23 decembrie 2016) a fost profesor și scriitor francez. El este autorul a numeroase studii cu privire la istorie, viața de după moarte și domeniul paranormalului.

Jean Prieur s-a născut la 10 noiembrie 1914, într-o familie protestantă din Lille, pe atunci aflat sub ocupație germană. A fost elevul liceelor Buffon și Condorcet și absolvent al Școlii Libere de Științe Politice, dovedind o aplecare pronunțată pentru istorie și literatură.

După un prim loc de muncă la Expoziția Internațională din 1937, a reușit, în 1938, să devină redactor la Uniunea Națională a Asociațiilor de Turism. În anul următor a devenit profesor de franceză-latină la École de Guyenne.

Chiar înainte ca Bordeaux să pice sub ocupație, în iunie 1940, Jean Prieur a reușit să obțină un certificat de literatură franceză. Apoi a obținut un certificat de studii latine la Toulouse, apoi și-a luat licența în Lyon și Paris. Șederea în Lyon, unde s-a stabilit din 1941, se dovedește dificilă, dar și profitabilă. Profitabil pentru că era greu și periculos. A îndurat foamea, frigul, frica de denunțuri și multe alte dezamăgiri. I-a luat ceva timp să îndrăgească acest oraș discret, care pentru el fusese o școală a curajului.

În 1945, el a fost redactor al jurnalului Radiodifuziunii Franceze, condus de Vital Gaymann. Acolo i-a avut colegi pe Georges de Caunes, Jacqueline Joubert și Paul Guimard. În luna iulie a aceluiași an, a fost numit ofițer de control pentru zonele sub ocupație. Apoi a fost responsabil de programele culturale franceze difuzate în Austria pe Radio Vorarlberg, Radio Innsbruck și Radio Viena. Din 1947, a fost profesor de Limbă și Civilizație Franceză la Bonn, Köln, la Institutul Francez din Berlin. El a deținut aceeași poziție la Universitățile Populare din Jönköping (Suedia) și Fredrikstad (Norvegia).

Jean Prieur a murit pe 23 decembrie 2016 la vârsta de 102 de ani. A fost îngropat pe 29 decembrie la cimitirul vechi din Rueil-Malmaison (Hauts-de-Seine).

Jean Prieur – cariera literară

Jean Prieur și-a început cariera literară în 1932, cu o scurtă poveste: „Le mortel anachronisme„, și a fost pasionat de scrierile lui Teilhard de Chardin. El intră în contact cu Gabriel Marcel si Jean Guitton. În prima parte a vieții sale, el folosește genul dramatic pentru aprofundarea subiectelor spirituale. Însă, în timp, recunoaște că această temă nu se poate limita la spectacole live sau programe radio. El a spus că scrie pentru a fi „coerent” cu sine însuși.

Întâlnirea sa cu Marcelle de Jouvenel, care i-a spus că a primit prin „scriere automată” mesaje de la fiul său, Roland, mort prematur la numai 14 ani din cauze necunoscute, l-a convins pe Prieur să se dedice studiului despre viața de apoi. Ghidat de inspirația sa, el publică studii despre maeștri spirituali și viața de apoi. În decembrie 1994, Jean Prieur a primit medalia Vermeil a orașului Paris pentru toată munca sa.

Iată titlurile în limba franceză ale lucrărilor lui Jean Prieur: „L’âme des animaux„, „Les témoins de l’invisible„,”Jésus, illustre et inconnu„, „Les morts ont donné signe de vie„, „Les tablettes d’or autour de Roland de Jouvenel et ses messages„, „Jésus après Jésus. L’origine du christianisme” – Gérard Mordillat& Jean Prieur, „La Nuit devient lumière que dire à ceux qui ont perdu un être aimé„, „La seconde vie” – Jean Prieur & Marcelle De Jouvenel, „Hitler médium de Satan„, „Se rapprocher de la nature à travers ses symboles„, „Swedenborg biographie et anthologie” – Jean Prieur, Emanuel Swedenborg & Claude Bruley, „Déclaration universelle des droits de Dieu„, „Un mystique moderne Emmet Fox„, „L’aura et le corps immortel„, „Du monde des esprits au Monde de l’Esprit„.

În limba română există următoarele traduceri ale cărților sale: „Mari mediumi și inițiați” apărută la editura Pro Editura și Tipografie, „Misterele reîncarnării” apărută la editura Orizonturi, „Hitler, magul întunericului” apărută la editura Pro Editura și Tipografie.

Pe Youtube există numeroase înregistrări audio și video cu Jean Prieur.

Lasă un comentariu