Recomandare carte Istoria secretă a lumii

Recomandare de carte – Istoria secretă a lumii

In Comunitate by Lasă un comentariu

Istoria secretă a lumii

Titlu original: The Secret History Of The World
Titlu în limba română: Istoria secretă a lumii
Autor: Jonathan Black
Traducător: Adriana Bădescu
Pagini: 400
Dimensiuni: 16.5×24.0 cm
Editura: Nemira & Co.
Data apariției: 2007 (în România, 2008)
Categoria: Ezoterism, Ocultism, Religie, Spiritualitate, Mitologie, Istorie
Disponibilă pe: eMAG.ro , carturesti.ro

Jonathan Black este pseudonimul autorului britanic Mark Booth. A studiat la Școala din Ipswich și la Colegiul Oriel din Oxford, unde a aprofundat filosofia și teologia. A fost editor mai bine de douăzeci de ani. El este autorul cărților: „The Secret History of the World” (tradusă în limba română ca „Istoria secretă a lumii„), „The Secret History of Dante: Unearthing the Mysteries of the Inferno„, „The Sacred History of the World: How Angels, Mystics and Higher Intelligence Made our World” (tradusă în română ca: „Istoria sacră. Ființele supranaturale și nașterea lumii noastre„).

Cărțile sale sunt rezultatul unei vieți petrecute în zona ezoterică/ocultă a literaturii, publicând mulți dintre cei mai importanți autori în domeniu și frecventând cercurile anticarilor de renume.

Încă de la bun început trebuie analizată etimologia cuvântului istorie, pentru a nu acuza scriitorul că nu a realizat o lucrare științifică, ci mai mult una epică. Istoria este o imagine a trecutului realizată de oameni care încearcă să descrie, să sintetizeze epocile deja scurse. Istoricii nu imaginează, ci consemnează faptele pornind de la diferite surse. Prin interpretarea acestor surse, istoricii își propun să reconstituie diversele fațete ale trecutului. În acest sens, sigur că ne întrebăm cât de obiectivă este istoria? Tot ce ni se spune, este doar o parte din poveste?

Pornind de la această premisă periculoasă în felul ei – că tot ceea ce știm despre trecutul lumii noastre este corupt și că povestirile prezentate de diferitele culte și școli misterioase de-a lungul istoriei sunt adevărate – Jonathan Black scrie o istorie alternativă a ultimilor 3000 de ani. Trecând de la mitologia greacă și egipteană la folclorul evreiesc, de la cultele creștine la francmasoni, de la Charlemagne până la Don Quijote, de la George Washington până la Hitler, Jonathan Black propune ca istoria să fie regândită într-un mod revoluționar.

Sursele lui Jonathan Black pentru a sa „Istorie secretă a lumii” au fost o sumedenie de cărți ezoterice care stau mărturie în lunga listă bibliografică de la finalul cărții. Cartea sa este extrem de bine documentată, însă faptul că el impune cumva cititorului viziunea sa, e oarecum scuzabil, pe principiul: „cine împarte, parte-și face„.

Istoria secretă” este de fapt o „istorie sacră” – adică o relatare a modului în care operează supranaturalul în istorie. Se vorbește despre îngeri, Creație, trecutul vegetal al omenirii, Evoluție, ajungând pâna la felul în care se manifestă supranaturalul în lumea modernă. Este o istorie în care se vorbește despre cum oamenii și popoarele au fost ajutați de ființe angelice, împletindu-se cu relatări fascinante ce reunesc personalități carismatice precum Krishna, Moise, Buddha, Ilie, Maria și Iisus, Mohammed, Ioana d’Arc, îngeri care au ajutat evreii maghiari persecutați de naziști, tradițiile africane, americane și celtice. De asemenea, veți afla că mari personalități care și-au pus amprenta asupra istoriei oficiale, precum Platon, Eschil, Alexandru cel Mare, Cezar August, Cicero, Leonardo da Vinci, Isaac Newton sau George Washington, erau inițiați într-un tip de filosofie secretă și prin anumite tehnici au putut intra într-o stare alterată de conştiinţă, reușind să acceseze un nivel de cunoaştere supranatural.

Vorbind din punct de vedere spiritual, istoria ascunsa se impletește cu istoria sacră, referindu-se la toate turnurile istorice care au părut a fi doar simple coincidențe. Această versiune a istoriei este o sumă a istoriilor ascunse ale omenirii.

Istoria secretă a lumii” este o carte fascinantă și nu terbuie să lipsească din rafturile nici unui pasionat de ezoterism! Deși este ezoterică, are un conținut accesibil oricui. Deschide atâtea posibilități de a vedea lumea, deschide multe posibilități de studiu, deoarece se bazează pe lucrări grele și autori de referință în domeniu.

Istoria secretă a lumii” e o carte atipică. Nu seamănă cu nici o carte despre spiritualitate pe care ați citit-o. Pe unii dintre cititori îi va fascina, iar pe alții e posibil să-i deranjeze conținutul ei. În orice caz, dacă îi dați o șansă, vă va provoca mentalitatea, prejudecățile și convingerile, vă va reînnoi credința în natura fundamental spirituală a realității și vă va ține cu sufletul la gură preț de 400 de pagini dense în informație!

Lasă un comentariu