Întoarcerea la geneză

Recomandare carte – Întoarcerea la geneză

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Întoarcerea la geneză - Zecharia Sitchin

Titlu original:
Titlu în limba română: Întoarcerea la geneză
Autor: Zecharia Sitchin
Traducător: Emilia Oanță
Pagini: 400
Dimensiunea: 13.0×20.0 cm
Editura: ALDO PRESS
Data apariției: – (în România, 2009)
Categoria: Dezvăluiri, Arheologie, Extratereștri, Antropozofie
Disponibilă pe: eMAG.ro , carturesti.ro , Libris.ro

Întoarcerea la Geneză” este al 5-lea volum din best-seller-ul mondial, „Cronicile Pământului„, scris de celebrul Zecharia Sitchin. Cele 5 volume ale best-seller-ului sunt: „Războiul zeilor cu oamenii„, „Trepte spre cer„, „Regatele pierdute„, „A 12-a planetă„, „Geneza revizuită„.

Zecharia Sitchin a fost un autor controversat care a încercat să ofere o altă viziune asupra creaționismului. El s-a bazat pe descoperiri arheologice, precum și pe studiul unor vechi texte, în principal pe vechile texte ale sumerienilor, cum ar fi „Epopeea lui Ghilgameș” sau „Enuma Elish„.

Zecharia Sitchin s-a născut în 11 iulie 1920, în fosta URSS, actualul Azerbaidjan, murind la 9 octombrie 2010 în New York. A absolvit Universitatea din Londra și a lucrat ca jurnalist și redactor în Israel. O perioadă a trăit în Palestina, unde a dobândit o profundă cunoaștere a limbii ebraice veche și moderne și a altor limbi semite precum și vechi limbi europene. De asemenea a aprofundat Vechiul Testament, precum și studii de arheologie și istorie a Orientului Apropiat. Zecharia Sitchin s-a distins prin capacitatea de a traduce și interpreta sumeriana veche, precum și a altor texte străvechi.

Potrivit lui Zecheria Sitchin, există o a 10-a planetă a sistemului nostru solar (numită de oamenii de știință ca „Planeta X„). Această planetă poartă numele de Nibiru și se află undeva dincolo de planeta Pluto. Ea este diferită de celelalte planete din sistemul solar, având nevoie de 3600 de ani pământeni ca să facă o rotație completă în jurul Soarelui. Din rămășițele acestei planete s-ar fi creat Pământul.

Zecheria Sitchin a afirmat că ar fi tradus o parte din tăblițele sumeriene care promovează o explicație a originii omului ce implică venirea unor călători din spațiu numiți „Annunaki„. Aceștia ar fi colonizat Pământul și ar fi creat omul, explicând ceea ce știința numea „veriga lipsă”. Sitchin atribuie rasei Anunnaki crearea culturii sumeriene antice precum și a celorlalte popoare. Pretinde că acești Annunaki ar fi o rasă de extratereștri ai mai sus amintite planete Nibiru.

Volumul „Întoarcerea la geneză” se croșetează în jurul unor întrebări precum: „Știința și mitul sunt oare unul și același lucru?„, „A fost Adam primul copil conceput in vitro?„, „A fost Eva prima beneficiară a unui transplant de organe?„, „Au fost Sodoma și Gomora distruse de o explozie nucleară?„, „Au existat acum 5 000 de ani documente create pe computer?„, „Cum au putut anticii să descrie cu fidelitate detali ale sistemului solar care sunt abia acum dezvăluite de sondele spațiale?„.

Autorul oferă niște răspunsuri uluitoare, însă pe deplin documentate, sprijinite pe cele mai recente descoperiri științifice.

Este cu putință ca Omenirea să fi sărit direct din Revoluţia Industrială şi să fi intrat în era tehnologiei de înaltă performanţă, a ingineriei genetice şi a zborurilor spaţiale doar ca să recupereze de fapt cunoştinţe străvechi?

Întoarcerea la geneză

 

Vreme de secole, Biblia şi învăţăturile ei au servit drept ancoră Omenirii. Însă ştiinţa modernă părea să fi purtat Omenirea în derivă, mai ales prin confruntarea dintre Evoluţionism şi Creaţionism.

Cartea „Întoarcerea la geneză” demonstrează că această controversă este lipsită de temei deoarece Cartea Genezei şi sursele ei reflectă cele mai înalte nivele de cunoaştere ştiinţifică.

Deci este posibil ca ceea ce civilizaţia noastră descoperă astăzi despre Pământ şi despre colţul nostru de univers să fie doar piesa cu numele „Întoarcerea la Geneză„… Este posibil ca Omenirea doar să re-descopere ceea ce o civilizaţie mult mai timpurie cunoştea deja despre Pământ şi univers? Răspunsurile la această întrebare duc spre concluzii inevitabile pe care unii le consideră prea incredibile ca să le accepte iar alţii prea înspăimântătoare ca să le înfrunte.

Iată și titlurile cuprinsului: A Venit Din Cosmos; La început; Mesagerii Genezei; Gaia: Planeta Scindată; Martor la Geneză; Sămânța Vieții; Adam: Un sclav programat să comande; Mama pe nume Eva; Când înțelepciunea a coborât din ceruri; O bază spațială pe marte; Phobos: Defecțiune sau episod din Războiul Stelelor; Anticipând în secret.

Lasă un comentariu