Hado

Hado

In Științe de frontieră by A.B.BLasă un comentariu

Conform filosofiei și medicinei Chinei Antice, totul eliberează energie, sau așa numitul „chi„. În comunitatea spirituală japoneză, Hado este o forță similară a forței vieții care cuprinde proprietăți vindecătoare și puteri transformatoare. Tradus literal, Hado înseamnă mișcare sau vibrația undelor. Odată ce devenim conștienți de acest fenomen în viața noastră de zi cu zi, el poate provoca mari schimbări în spațiul nostru fizic și în bunăstarea emoțională.

Hado și apa

Gândurile şi sentimentele influenţează direct structura materiei fizice – aceasta este concluzia japonezului Masaru Emoto. El a observat că apa înmagazinează toate informaţiile care i-au fost transmise sub formă de energie Hado din mediul înconjurător.

hado

Cartea The Healing Power of Hado

Cuvântul „Hado” este alcătuit din două ideograme kanji, „ha” şi „do„, care înseamnă respectiv „undă” şi „mişcare„. Prin urmare, această energie vitală este modelul vibraţional intrinsec existent la nivelul atomic al materiei, fiind considerat drept cea mai mică unitate de energie. Hado este energia asociată conştiinţei umane, după definiţia lui Masaru Emoto.

Din 1994 Masaru Emoto, a început să studieze şi să fotografieze cristale de apă îngheţată. Rezultatele uluitoare au fost prezentate în cartea sa „Messages from Water„(„Mesajele apei„), care pune în evidenţă efectul conştiinţei umane (al diferitelor tipuri de energie Hado) asupra apei.

Astfel, generând diferite energii Hado prin cuvinte rostite sau scrise, sau prin muzică la care a fost expusă o aceeaşi probă de apă distilată, aceasta şi-a modificat structura în funcţie de energia primită.

Formele de „Hado pozitiv„, de exemplu forţa sublima a artei şi a muzicii, au generat cristale geometrice, hexagonale, armonioase şi încântătoare.

Cele expuse unui „Hado negativ” (cuvinte urâte, poze ale unor fiinţe malefice recunoscute, de exemplu, Hitler, poluare, muzică heavy-metal) au îngheţat luand forme ciudate şi dizarmonioase.

Respirația Hado

Practicanții de Reiki știu că această respirație se realizează inspirând pe nas și apoi expirând prelungit pe vocala Aaaaa, fără efort. În timp ce îți asculți respirația, încerci să rezonezi cu mintea, cu corpul și cu sunetul emis. Această tehnică are multe beneficii, printre care și eliminarea stresului.

Această respirație se axează pe emiterea frecvenței lui A. Când emitem acest sunet, sistemul auditiv intră în rezonanță cu frecvența acestui sunet. Natura se pare ca a construit aparatul auditiv uman, precum și tot restul organismului, acordat la frecvența vocalei A. Prin aceasta respirație, omul se resetează vibrațional cu armonia originală a universului. Acest tip de respirație este considerată una din sursele vibrației de vindecare.

Sugestie de lectură

Există o carte numită „The Healing Power Of Hado„, scrisă de Toyoko Matsuzaki.

Toyoko Matsuzaki este un maestru japonez Hado cu o experiență de douăzeci și doi de ani în calitate de consultant în toată Japonia și Taiwan, cu o continuă creștere de popularitate în Statele Unite.

hado

Toyoko Matsuzaki

Printre clienții săi se numără oameni de afaceri, artiști, muzicieni, medici, avocați, actori etc.

Toyoko a absolvit colegiul japonez Musashino Academia Musicae și este fost membru al Kansai Nikikai Opera Company, una dintre cele mai prestigioase companii de operă din Japonia. Deși s-a retras de pe scenă, Toyoko îi ajuta pe studenții la muzică din Japonia. Talentul și profesia lui Toyoko o face deosebit de sensibilă la mișcarea undelor de Hado.

În „The Healing Power Of Hado„, Toyoko Matsuzaki împărtășește poveștile experienței sale ca maestru Hado și explică cum putem accesa această sursă unică de putere. Cu explicații clare ale proprietăților ale acestei energii, lecții utile și un manual pentru formarea grupurilor de practică, puterea vindecătoare a lui Hado vă va ajuta să descoperiți potențialul Hado în interiorul vostru.

Lasă un comentariu