Obezitate

Greutate în plus și obezitate – cauze spirituale

In Paranormal, Științe de frontieră by 3 comentarii

Greutate în plus și obezitate – subiecte delicate. Sunt oameni care s-au născut predispuși greutate în plus și obezitate, oameni care s-au îngrășat excesiv în urma unui șoc emoțional, oameni care au încercat toate neamurile de diete și exerciții fizice fără nici un rezultat. Oameni care recurg la bisturiu sau alte metode invazive, dacă și le permit, sau pentru care fac eforturi financiare foarte mari, pentru a scăpa de povara kilogramelor (cu mult) în plus. Uneori, chiar și așa, ei reîncep să se îngrașe.

Sunt situații în care oamenii încearcă să-și umple un gol spiritual și să-şi creeze o stare de împlinire lăuntrica prin mâncăruri. Oamenii se confruntă cu o mulţime de situații stresante şi conflicte interne, care necesită o scrutare interioara, o introspecţie pentru a se ajunge la o rezolvare. Dar atât timp cât ne păcălim şi ne anesteziem printr-o dietă săracă, e greu să accesăm aceste probleme profunde. De asemenea, lipsa de respect faţă de sine, sentimentul de neajutorare şi lipsa de speranţă, contribuie și ele la problemele noastre, îngreunându-ne și mai mult situația.

Societatea modernă se preocupă doar de aspectele fizice ale corpului. Cele ce țin de gânduri și emoţii sunt puse în cârca sistemului nervos. Cu toate acestea, în interiorul fiecărui organ există o conexiune pe diferite niveluri.
Sistemele medicale tradiţionale recunosc inteligenţa care este prezentă în ţesuturile din fiecare parte a corpului. În interiorul fiecărui organ există un corp subtil energetic și unul informațional, de programare. Aceste energii constituie o parte inseparabilă a organului, iar această componentă energetică poate deveni, la rândul ei, bolnavă şi disfuncţională.

Mediul modern de viaţă, prin comoditatea lui, ne distrage de la un minim de exerciţii fizice și în plus ne inhibă şi abilităţile de a simţi, de a gândi intuitiv. Ritmul cotidian ne lasă prea puţin timp de a petrece cu noi înşine. În loc să ne oferim spaţiul si timpul de care avem nevoie pentru a ne putea simţi şi elibera emoţiile, cădem cu uşurinţă pradă lor şi ne încurcăm în ele. Se pare că ne este mai lesne sa învăţăm cum să trăim cu aceste disfuncţii, decât să le rezolvăm.

De asemenea, poate ați observat la unele persoane care au reușit să depășească problemele de greutate în plus și obezitate (printr-o metodă care se ocupă numai de partea fizică a obezității) că își schimbă și felul de a fi, ceva din personalitate li se modifică. Capătă un gen de siguranță și de încredere în sine destul de artificiale. Uneori ți se pare că simpatizai mai mult varianta grasă decât varianta arătoasă a unei persoane. Asta probabil pentru că nu s-a mers și spre vindecarea zonelor emoționale avariate. Omul a slăbit fizic, însă își gonflează eul. Nu se comportă autentic, continuând să își ascundă adevăratul mod de a fi. Dacă în trecut se ascundea în spatele greutății acumulate, acum se ascunde în spatele unui eu hrănit până la obezitate.

Pe scurt, problemele de greutate în plus și obezitate, asemenea multor boli sunt manifestările fizice ale unor probleme spirituale și emoționale. Am adunat în acest articol câteva idei în acest sens și câteva posibile soluționări ale problemei.

Greutate în plus și obezitate – cazurile doctorului Brian Weiss

Despre doctorul Brian Weiss și metoda lui de vindecare prin regresie în vieți anterioare am scris într-un alt articol pe care îl puteți (re)citi aici. Să vedem ce a aflat el despre greutate în plus și obezitate din cazurile cu care s-a confruntat.

Cazul lui Kathy

Kathy este un director de 38 de ani, care a apelat la doctorul Brian Weiss pentru a-și trata simptomele de anxietate. Kathy suferea de teamă intensă și din ce în ce mai mare de a conduce automobilul, care se manifesta prin atacuri de panică pe autostradă. Uneori, Kathy intra în panică chiar și atunci când era un simplu pasager într-un automobil. Uneori, cand șofa pe autostradă, de teamă să nu piardă controlul volanului, lua un tranchilizant înante de a conduce. În timpul acestor atacuri, Kathy manifesta transpirație, palpitații, puls mărit, respirație greoaie, tremurături, iar privirea i se încețoșa.

Kathy încercase diverse terapii, însă fără folos. Evaluările neurologie fuseseră normale. Când Weiss i-a făcut anamneza psihologică în prima ședință, a descoperit că nu exista nimic deosebit de traumatic sau abuziv în trecutul ei. Sănătatea ei fizică era bună, cu excepția faptului că începuse să aibă probleme de greutate in plus si obezitate.

În a doua ședință, Weiss s-a hotărât să încerce hipnoza. Chiar înainte de a o îndruma să meargă înapoi în timp la originea fobiei ei cu șofatul, Kathy a început să-i povestească despre câteva accidente de automobil foarte traumatizante și de mult uitate, din copilărie.

În următoarea ședință, alunecând în starea de transă, Kathy a intrat într-o altă viață anterioară, povestind că se vede ca pe o „femeie disproporționat de slabă, ca un schelet cu piele. Sunt bărbați în uniformă aici… Am arsuri de acid pe corp! Ei fac experimente medicale pe mine – mă torturează!

Kathy a plâns, văzându-se victimă a experiențelor medicale naziste inumane, realizate în taberele de concentrare ale celui de-al doilea război mondial. A murit într-una dintre aceste tabere, ca un schelet neajutorat, eliberat din chinuri. A plutit deasupra corpului și curând, a găsit o lumină strălucitoare către care era atrasă ca un magnet. Lumina a liniștit-o, iar Kathy a simțit o pace și o iubire incredibilă. Ședința, însă nu se terminase. Pleoapele lui Kathy se agitau din nou. „Sunt într-un loc care seamănă cu Franța. E New Orleans. Am avut mulți bărbați pentru că sunt prostituată.” În acea viață, Kathy contractase o boală cronică cu transmisie sexuală și era pe moarte. Se stingea de foame din cauza bolii. Din nou, corpul ei era ca un schelet viu. Kathy a murit în același pat în care luase boala letală. Din nou Kathy a plutit deasupra corpului. Și, din nou, a descoperit o lumină strălucitoare care nu-i afecta ochii.

Nu am găsit pe nimeni pe care să-l pot iubi în viața aceea.„, a remarcat ea cu nostalgie. Spiritul ei fusese la fel de înfometat ca și trupul. În ambele vieți murise prin înfometare. Era, efectiv, piele și os.

La final, doctorul a întrebat-o dacă există vreo legătură între acele vieți și problemele de greutate în plus și obezitate din prezent. Răspunsul a venit rapid și fără efort: „În această viață, am nevoie de această greutate în plus pentru protecție. Trebuie să am o garanție că nu voi mai muri de foame din nou.” După o pauză, Kathy a adăugat: „Dar acum nu mai am nevoie de această protecție.

Dat fiind că și-a amintit traumele provocate de înfometare, nu mai avea nevoie de o protecție venită prin greutate în plus și obezitate. În următoarele șase sau opt luni, Kathy a slăbit încet și constant.

Cazul lui Dee

Când Dee, soția unui bancher, a apelat la Brian Weiss, avea probleme de greutate în plus și obezitate. Dee depășise cu 25 kg greutatea normală și încerca să slăbească de mulți ani. Dee încercase totul – diete speciale, hipnoză, psihoterapie, tratament medicamentos, post, tratamente la spa și exerciții fizice. Dar nimic nu funcționase. La Dee se manifesta efectul „yo-yo„. Slăbea până la o anumită greutate, devenea neliniștită și lua înapoi kilogramele pierdute. Pe scurt, Dee slăbise și se îngrășase cu zeci de kilograme de-a lungul anilor.

Dee este o femeie foarte frumoasă și unul dintre terapeuții pe care-i consultase credea că Dee se temea că bărbații vor fi atrași de ea dacă va fi slabă. Cu toate acestea, și acea terapie fusese inutilă.

În cabinetul lui Weiss, Dee a alunecat în transă și s-a văzut în urmă cu două sau trei sute de ani ca femeie nativ americană care fusese furată de un bărbat din alt trib. O alesese pentru frumusețea ei deosebită. Fusese răpita, violată și mutilată de acel bărbat. Dee își petrecuse restul acelei vieți în suferință și chin. Deși experiența nu o omorase, durerea pe care a îndurat-o a determinat-o să nu mai fie frumoasă. Prin urmare, s-a îngrășat. Această obezitate a continuat și în viața actuală. Terapeutul anterior al lui Dee avusese dreptate. Dee într-adevăr se temea să slăbească pentru ca bărbații să nu fie atrași de ea. Într-o singură ședință de terapie, Dee își amintise și era vindecată. Problemele de greutate în plus și obezitate au dispărut rapid, iar ea a trecut de pragul pe care nu fusese capabilă să-l depășească anterior. Dee a continuat să slăbească până când a decis că este suficient, fără să mai retrăiască sentimente de anxietate, teamă sau poftă de mâncare. Și în plus, nu i-a mai fost teamă de moarte. Nu numai că a slăbit, dar și-a dat seama și că e nemuritoare.

Concluziile celor două cazuri

Din experiența doctorului Weiss, nevoia de a proteja corpul fizic de o experiență anterioară de durere, înfometare, abuz sexual sau violență este o cauză a problemelor de greutate în plus și obezitate care își are originea în vieți anterioare, putând fi ameliorată prin regresie.

Greutate in plus si obezitate

Brian Weiss

Unii oameni cred că se pot folosi de greutate în plus și obezitate ca să obțină un soi de protecție magică împotriva anumitor boli grave. De exemplu, cei care se tem de cancer se îngrașă adesea, deoarece cred că dacă ești gras, automat ești și sănătos. Alții cred că greutatea în plus le asigură un strat izolator între sine și corp, atenuând conștientizarea oricărui pericol perceput (real sau imaginar) și părând să protejeze persoana de „loviturile grele” ale lumii.

Atunci când abuzul sexual este cauza obezității, terapia prin regresie poate să trateze cu succes atât simptomul cât și cauza, cauza fiind la fel de gravă din punct de vedere psihologic ca și povara fizică la care simptomul supune corpul. Se tratează întreaga ființă. Nu e nevoie să te îngrași, să repeți procesul iar și iar. Trauma cauzei nu mai este ascunsă. În mod simultan, atât sinele interior cât și cel exterior se vindecă.

Pentru unii pacienți, regresia în copilaria din viața actuală poate fi suficientă pentru a vindeca obezitatea cronică. Pentru o scurtă perioadă de timp acum câțiva ani, Weiss a fost consultant la direcția de gastroenterologie a unui spital. Vorbea cu pacienții care sufereau de obezitate gravă, înainte ca ei să intre într-un program de cercetare ce presupunea o procedură invazivă care să promoveze pierderea în greutate.

Acolo a întâlnit o pacientă pe nume Sharon, care cântărea 134g și, ca alți participanți la program, nu reușise să slăbească. Sharon încercase și o formă de hipnoterapie care presupunea folosirea de afirmații pozitive, care să o ajute la pierderea în greutate, dar nici aceasta nu dăduse rezultate. Și psihoterapia tradițională eșuase. Multe diete eșuaseră. Ea pierdea în greutate, dar revenea mereu la 136 kg.

În copilărie și adolescență, Sharon avea doar 4-9 kg în plus. Problemele de greutate în plus și obezitate au apărut în scurt timp după ce s-a căsătorit. În perioada anterioară, ea își idealizase soțul și se îndrăgostise foarte tare de el. Între timp, subconștientul ei nega (nelăsând-o să vadă sau să conștientizeze) trăsăturile lui de caracter mai puțin perfecte, cum ar fi flirtul compulsiv cu alte femei. La scurt timp după ce s-au căsătorit, însă, Sharon nu a mai putut să ignore realitatea. O aventură a soțului ei a fost făcută public și o dată cu această dezvăluire, s-a declanșat și obezitatea lui Sharon.

Regresia hipnotică a arătat ca Sharon fusese umilită în public în primii săi ani de adolescență de către un adolescent, care se amuzase de silueta ei ce trăda probleme de greutate în plus și obezitate. Era un progres, dar nu era totul. Cu lacrimi în ochi și în continuare în stare de transă, Sharon și-a amintit de cauza originală care provoca aceasta greutate în plus și obezitate. Tatăl ei vitreg o mângâiase când avea doar patru ani. Aceste amintiri fuseseră adânc reprimate ani de zile.

Trădarea soțului ei a reprezentat factorul declanșator, dar glonțul a fost încărcat la vârsta de patru ani, iar trăgaciul a fost tras atunci când Sharon a fost umilită la treisprezece ani. Ea nu putea să aibă încredere în bărbați. Trebuia să se protejeze de ei. Reacția a fost că a devenit atât de obeză, încât nici un bărbat nu o putea găsi atrăgătoare și, prin urmare, nu putea să mai fie rănită din nou.

După acea ședință de hipnoză, când și-a amintit abuzul sexual din copilărie, Sharon a început să slăbească. Apetitul ei vorace s-a redus, iar ea a putut sa mănânce normal. Psihoterapia pe termen scurt i-a alungat rapid neîncrederea în bărbați.

Gerald Klein, un cunoscut hipnoterapeut, a trat mii de oameni de obezitate în cariera lui de peste 25 de ani. Când Brian Weiss i-a cerut părerea în aceste cazuri și în altele similare, i-a spus că, din experiența lui, simpla sugestie posthipnotică – tipul de hipnoză pe care Sharon a încercat-o înainte să vină la Weiss și care nu a dat rezultate – nu este suficientă pentru a ajuta pacientul să atingă greutatea dorită, dacă pacientul depășește greutatea normala cu 13-18 kg și este obez de mult timp.

Cu alte cuvinte, el crede că hipnoza tradițională care presupune sugestionarea directă – de exemplu „Vei mânca doar de trei ori pe zi; stomacul tău se va simți plin între mese; vei mânca doar alimente nutritive” – nu tratează cu succes obezitatea cronică. Sugestiile ar putea să-l ajute pe pacient să țină regim și să piardă temporar în greutate, dar kilogramele se pun întotdeauna la loc.

Cu toate acestea, Kein a descoperit că regresia până la cauza obezității – fie că ea se regăsește în experiențe semnificative din copilărie, sau în viețile anterioare ale pacientului – vindecă tulburarea. De asemenea, a descoperit că atunci când obezitatea este tratată cu succes folosind terapia prin regresie, pierderea în greutate este, de obicei, permanentă.

Experiențele cu Kathy, Dee, Sharon și alți pacienți confirmă observațiile lui Kein. Atunci când motivul real al dificultății de greutate în plus și obezitate poate fi descoperit prin regresie la sursă, fie în copilărie sau în vieți anterioare, problemele de greutate în plus și obezitate par să dispară pur și simplu. Această metoda funcționează și pentru pacienții care moștenesc tendința spre obezitate. În zilele noastre, se acordă multă atenție posibilității ca unii dintre noi să moștenim anumite gene care ne predispun la obezitate cronică. Deși o astfel de predispoziție genetică poate, într-adevăr exista, este important să reținem faptul că o tendință este doar o tendință – nu este o certitudine.

Greutate în plus și obezitate în viziunea lui Doreen Virtue

Doreen Virtue are un mod foarte plăcut, optimist și practic de a prezenta lucrurile care țin de spiritualitate. Poate într-o zi vom face măcar o recenzie a unei cărți scrise de ea. Dar dacă aveți timp și vă roade curiozitatea, puteți începe să o citiți, deoarece unele dintre cărțile ei pot fi citite gratis online. Ideea principală este că ea lucrează cu îngeri.

greutate in plus si obezitate

Doreen Virtue

Îi abordează în orice problemă, iar credința și deschiderea ei îi ajută pe îngeri să îi trimită mesaje clare prin care o îndrumă. De asemenea, ea a observat ca unii oameni sunt pur și simplu îngeri întrupați pe această planetă, veniți cu diferite misiuni. O dată încarnați și prinși în țesătura de energii dense ale Pământului, Îngerii Întrupați se confruntă și ei cu anumite probleme.

Cum putem afla despre cineva sau chiar despre noi înșine dacă facem parte din această categorie? Pe scurt, știm că fiecare om este creația lui Dumnezeu și fiecare are o misiune în viață. Însă Îngerii Pământeni sunt cei care se simt „trimiși” pe Pământ să aducă pacea și să creeze schimbări pozitive durabile. Ei se simt datori să ajute alți oameni și să-i facă să se simtă fericiți. De fapt, ei înșisi se simt fericiți atunci când alții sunt fericiți.

Îngerii Pământeni și problema de greutate în plus și obezitate

Deoarece Pământul este unul din cele mai aspre medii din punct de vedere fizic, energetic și emoțional, Îngerii Pamanteni duc kilograme în plus pentru a se proteja. Este singura planetă cu o energie atât de competitvă. Doar pe Pământ există zilnic o competiție între oameni și animale, care percep o anumită lipsă a resurselor. Exercițiile fizice pot ajuta și diminuarea problemelor de gerutate în plus și obezitate. Pentru că aproape fiecare Înger Pământean luptă cu „kilogramele în plus”, acest lucru este important.

Îngerii Pământeni nu sunt foarte competitivi, fiindcă ei vor ca fiecare om să câștige și să fie la fel de fericit. Așadar sunt reticenți să adopte rapid atitudinea de tipul „trebuie să merg înainte”, care domină în multe școli și companii. Îngerii Pământeni știu că viața ar trebui să fie un joc cu sumă nulă, cu câștiguri egale de ambele părți.

Competitivitatea, violența și alte energii „aspre” de pe Pământ sunt foarte străine și tulburătoare pentru Îngerii Pământeni. Ei folosesc mâncarea și alcoolul pentru a-și amorți sensibilitatea. Acel scut de greutate in plus și obezitate acționează ca un tampon pentru a face față energiilor „aspre”. Dubla problemă este că:

1. Îngerii Pământeni sunt foarte sensibili la substanțele chimice ingerate. Astfel, răsfățându-se cu alimente și cu băuturi toxice sau cu droguri, ei își reduc nivelurile de energie și resimt inflamații, anxietate sau depresii provocate de aceste substanțe.

2. A doua parte a acestei ecuații este că Îngerii Pământeni sunt foarte susceptibili la ceea ce gândesc alți oameni despre ei. Sunt susceptibili să solicite aprobarea altor oameni ca parte a dorinței lor de a se asigura că fiecare om este fericit. Îngerii Pământeni știu că ei nu sunt originari de pe această planetă și se simt ca niște oameni din afară care luptă să se adapteze și să fie în formă.

Greutatea în plus pe care Îngerii Pământeni o „poartă” îi poate face să fie obiectul dezaprobării altor oameni. În ultimă instanță, se fac multe presiuni ca să fim supli și în formă, în această lume, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Firește că cel mai bine, pentru corpurile lor, este să aibă o greutate optimă, însă presiunea ca femeile să fie extrem de slabe iar bărbații musculoși îi determină pe Îngerii Pământeni să aibă îndoieli privind vrednicia lor în această lume.

Mulți Îngeri Pământeni se judecă singuri pentru că nu au un corp perfect. Și folosesc judecata de sine ca pe o cale de a se bloca singuri să meargă cu încredere în direcția împlinirii visurilor și a misiunii lor personale.

Dar adevărul este că nimeni nu se simte 100% mulțumit de trupul său în această lume.

Deci Îngerii Pământeni care își îngrijesc corpurile, mâncând sănătos și făcând zilnic exerciții fizice, vor avea mai multă energie și un nivel mai înalt al încrederii în sine.

Important este să cerem ajutorul divin. Uneori, Îngerii Pămanteni, uită să „dea telefon acasă” și să ceară sprijin. Nu există regim alimentar universal sau un program valabil de exerciții pentru toți oamenii. Metabolismul energetic al fiecărui om este diferit și unic. Dar un lucru este sigur: fiecare om are îngeri păzitori care știu exact ce exerciții fizice și ce regim alimentar sunt cele mai potrivite pentru el. Cel mai probabil, primiți deja o călăuzire intuitivă puternică pentru a face schimbări sănătoase ale stilului de viață, care cuprind exerciții fizice și obișnuințe la fel de sănătoase privind regimul alimentar și programul de somn. Dacă sunteți la fel ca cei mai mulți oameni, ați opus rezistența acestor imbolduri pentru că nu vreți să renunțați la distracție, plăceri și la comoditățile stilului de viață curent. S-ar putea să opuneți rezistență pentru că vi s-a spus ce să faceți, chiar dacă îngerii v-au dat această călăuzire ca răspuns la rugăciunile voastre.

Doreen Virtue ne îndeamna să-i rugăm pe Dumnezeu și pe arhangheli să ne călăuzească în privința mâncării, băuturilor și a exercițiilor fizice. Iată ce exercițiu propune:

„Faceți-vă timp să vă observați umerii și în timp ce respirați profund, cereți-le să se relaxeze. Continuați să respirați și cereți altor mușchi și grupe de mușchi să se relaxeze. Inspirând profund, focalizați-vă atenția asupra inimii și gândiți-vă la îngeri. În timp ce faceți asta, chemați îngerii în ajutor. Apoi intrebați îngerii, fie în gând, fie cu voce tare: „Dragi îngeri păzitori, ce schimbări ați dori să fac în felul în care imi tratez corpul?

Care este primul gând, primul sentiment, primele cuvinte sau viziuni care v-au venit în minte în timp ce ați citit sau ați pus această înterbare îngerilor? Mai mult ca sigur, este aceeași călăuzire pe care ați primit-o și cu alte ocazii, dar pe care ați ignorat-o sau amânat-o. Amintiți-vă că îngerii sunt alături de voi. Ei nu încearcă să vă controleze ori să vă strice distracția.

Spuneți apoi aceste propoziții cu voce tare: „Dragi îngeri, vă rog să-mi dați semne clare, pe care să le pot observa și înțelege cu ușurință, care să mă ajute să știu dacă v-am auzit corect astăzi. Vă rog să-mi dați curajul, tăria și motivația să fac aceste schimbări sănătoase fără ezitare sau amânare.

Dacă aveți unele probleme medicale, puteți dori să căutați regimuri alimentare sănătoase, consultând un nutriționist, un naturopat sau un doctor holistic.

Cu cât veți face mai repede aceste schimbări, cu atât mai curând toate visurile se vor transforma în realitate. Să-i rugăm pe Arhanghelul Rafael, îngerul vindecător, și pe Arhanghelul Mihail, îngerul curajului și protecției, să vă sprijine: „Doamne Dumnezeule și voi Sfinților Arhangheli Rafael și Mihail, vă rog să mă ajutați să-mi doresc doar alimente și băuturi sănătoase. Vă mulțumesc pentru că îmi dați motivația, timpul, sprijinul și încurajarea să-mi exersez zilnic corpul. Acum las în seama voastră toate temerile și scuzele mele anterioare privitoare la îngrjirea cât mai bună a corpului meu fizic.” „

Predispoziţia către sindromul oboselii cronice reprezintă un alt indiciu despre natura îngerilor întrupaţi, deoarece toate grupurile Îngerilor Pământeni sunt extrem de sensibile la energie. Şi totuşi, îngerii Întrupaţi pot fi extrem de vulnerabili la energiile toxice şi la pierderile de energie, din cauza predilecţiei lor de a fi „femei şi bărbaţi care iubesc prea mult”. Preocuparea de a avea grijă de energia lor îi ajută de asemenea pe Îngerii Întrupaţi să evite să folosească hrana pentru a-şi sprijini vitalitatea. Mulţi Îngeri Întrupaţi sunt mâncăcioşi şi se întâmplă destul de des ca aceşti Lucrători întru Lumină să aibă probleme de greutate în plus și obezitate. Yasmin, un Înger Întrupat, spune: „Fiind dependentă de ciocolată, primesc zilnic, din paradis, amintiri adorabile. Ca urmare, îmi este foarte greu să continuu fără ciocolată”.

Hrana le oferă Îngerilor Întrupaţi o metodă de a reveni cu picioarele pe pământ, când se simt cu capul în nori; şi este de asemenea un debuşeu pentru stres, mai ales felurile crocante, sărate, cum ar fi chipsurile sau popcornul. Se pare că motivul pentru care atât de mulţi Îngeri Întrupaţi au probleme de greutate în plus și obezitate, nu este fiindcă mănâncă excesiv, ci pentru că folosesc grăsimea ca scut energetic. Au dificultăţi în a slăbi, chiar şi cu diete stricte sau cu exerciţii. Acest lucru este întâlnit mai ales printre Îngerii Întrupaţi care sunt maseuri terapeutici, sau printre cei care folosesc în alt mod, atingerea vindecătoare. Ei absorb emoţiile toxice ale clienţilor şi trupurile lor se umflă asemeni unor bureţi care absorb apa. Cu trupurile lor voluptoase, cu feţele lor adorabil de frumoase şi cu coafurile elaborate, femeile Îngeri Întrupaţi arată ca nişte regine planturoase. Li se spune adesea: „Ai un chip atât de frumos. Dacă ai slăbi, ai fi minunată„. Actriţele Delta Burke şi Elizabeth Taylor sunt exemple de Îngeri Întrupaţi, cu aceste caracteristici fizice.Bărbaţii Îngeri Întrupaţi sunt tipul de ursuleţ voinic, cum ar fi actorul John Goodman; sau aceia cu feţe duioase şi fecioreşti, cum ar fi actorul John Dye (Andrew din emisiunea TV „Atins de un înger„).

Protecţia

Doreen Virtue recomandă un ritual de protecție pentru aceia dintre Îngerii Pământeni care sunt implicați direct în tămăduirea și ajutarea oamenilor. Haideți să vedem ce spune ea:

„Înainte de a ieşi în ploaie, îmbraci o haină. În mod similar, este nevoie să-ţi îmbraci „haina de energie”, de fiecare dată când te angajezi să ajuţi pe cineva. Când îţi deschizi inima către altă persoană, te deschizi de asemenea pentru a primi energia reziduală pe care o emană. Asta nu înseamnă că nu trebuie să-i ajuţi, dar este ca şi când i-ai ajuta pe cei care au stat în ploaie o vreme: s-ar putea să fie murdari de noroi şi nu-i ajuţi cu nimic, dacă te murdăreşti şi tu. Cu alte cuvinte, când îi ajuţi pe alţii să-şi cureţe gândurile şi emoţiile, toxinele eliberate pot ajunge la oricine se afla în apropiere – inclusiv la tine, cel care ajută.

Acela dintre voi care sunt Îngeri Întrupaţi au tendinţa să fie „inimile sângerânde” ale categoriilor îngerilor Pământeni, şi mai ales voi trebuie să vă amintiţi să folosiţi tehnici de apărare, înainte de a începe orice muncă de vindecare. Altfel sunteţi expuşi la greutate în plus și obezitate, pentru a vă proteja şi a vă izola. Grăsimea suplimentară nu provine, în mod obligatoriu, din excesul de mâncare şi veţi constata că greutatea nu se va micşora, datorită unor diete şi exerciţii. Oricum, această greutate în plus si obezitate este o formă de protecţie pe care o puteţi schimba cu un strat de energie protectoare, sau ocrotitoare. E nevoie doar o clipă pentru a te proteja energetic. În mod ideal, ar trebui să faci asta înainte de orice sesiune de ajutorare/vindecare – indiferent dacă este plătită, sau este o sesiune voluntară.”

Dan Mirahorian – Prezentarea metodei de relaxare prin pilotare auditiva

Pe internet se gasește o metoda de relaxare prezentata de Dan Mirahorian, care, pe parcursul a peste 24 de ani de utilizare, şi-a dovedit eficienţa si în vindecarea durabilă a unor boli, precum și in dificultățile de greutate în plus și obezitate.

greutate in plus si obezitate

Dan Mirahorian

El spune că, prin acţiune la nivel cauzal, în planul programului informaţional, se poate rezolva problema de greutate în plus și obezitate. Actuala cale de privare alimentară, prin regimuri de slăbire și prin medicație, este ineficientă. Știți că o cămilă, în trecerea sa prin deșert, este învățată prin privare, să își stocheze rezerve de apă și hrană în cocoașe. Tot așa, organismul învață să-și facă rezerve, așa încât cercul vicios continuă, până se ajunge la chirurgie. Deoarece în peste 90% din cazuri dieta nu dă rezultate, se apelează la metode chirugicale: liposucție, scurtarea intestinului, micșorarea stomacului. Sau se apelează la metode temporare, care induc același efect: introducerea unui balon în stomac, operația de gâtuire prin inel a stomacului (cerclaj) la câțiva centimetri mai jos de unirea stomacului cu esofagul, stomacul luând forma unei clepsidre cu două camere.

Soluția chirurgicală nu rezolvă problema de greutate în plus și obezitate, fiindcă programul de reconstituire a rezervelor continuă și după înlăturarea „cocoașei cămilei” (liposucție) ori după simularea micșorării stomacului (balon, inel).

Prin metoda de punere în repaus și relaxare, testată de Dan Mirahorian, orice ființă umană poate intra în starea în care să poată programa încetarea problemelor de greutate în plus și obezitate, dar și oprirea producerii de calculi renali sau biliari (litiaza renală şi biliară), ori reapariția de chisturi ori tumori (care inițial dispăruseră prin metode terapeutice grosiere). Metodele terapeutice grosiere, care acționează doar la nivelul corpului fizic, apelând la mijloace chimice ori chirurgicale, ignoră faptul că rădăcina acestor maladii se află în tulburări la nivelul corpului energetic subtil, care la rândul său este un ecran, pe care se afișează dereglările din corpul informațional (ca un soldat ce ascultă de ordinele primite de la un general).

Mai multe despre metoda aceasta, vă invităm să aflați direct de la sursă, consultând și bibliografia articolului.

Valeriu Popa – Cauzele spirituale ale bolilor

Iată ce am extras din cartea lui Valeriu Popa, referitor la subiectul de față, în problema de greutate în plus și obezitate:

„PANCREASUL: are rolul de a echilibra contribuţia de glucoză (zahăr) în sânge. Dacă individul consumă prea mult zahăr şi dulciuri concentrate acestea provoacă tulburări în organismul său şi o hipersecreţie de insulină, care conduce la hiperglicemie. Astfel insulina secretată în cantităţi mari favorizează sinteza crescută de grăsimi, conducând la obezitate, diabet zaharat, ateroscleroză.

Pancreatita, diabetul zaharat şi cancerul pancreatic sunt semne ale faptului că omul iubit şi iubirea pentru el au devenit o valoare absolută. De fapt, prioritar era în primul rând iubirea pentru Dumnezeu. Din cauza acestui sistem eronat al valorilor, a început să crească brusc agresivitatea subconştientă şi, în consecinţă, s-a format tumoarea. Când vei înţelege că fericirea supremă şi sensul vieţii înseamnă de fapt iubirea pentru Dumnezeu, dispare agresivitatea şi, astfel, tumoarea. De obicei problemele pancreasului apar la persoanele care cred că nu merită să se bucure de nimic în viaţă. De multe ori fac plăcerile altora, persoanele respective au în interiorul lor o mare tristeţe ascunsă foarte bine.”

S.N. LAZAREV – Karma pură

Privind fotografia femeii considerate cel mai gras om de pe Pământ, Lazarev vede că aceasta a încercat să slăbească, însă fără nici un rezultat. El crede că nu i-a reușit din cauză că dorinţa cea mai mare a femeii a fost de a-și pune omul iubit și familia mai presus de Dumnezeu. Când omul e rupt de astfel de atașamente, apare o repulsie faţă de viaţă la fel de mare. Îngrăşarea blochează acest program. Înseamnă că omul trebuie să se lupte nu cu propriul corp, ci cu orientarea incorectă a sufletului.

Totusi, de ce era Buddha gras?

Nu are sens să terminăm articolul într-o notă sobră. Personal, nu cred că Dumnezeu se supară pentru că nu i-ai mai dat like la postări în ultimul timp, așa că decide să te facă obez ca să îl rebagi în seamă și să apelezi la ajutorul lui. Poate ați observat imaginea de început a articolului care prezintă o statuie a lui Buddha. M-am întrebat de ce era Buddha gras. A avut probleme în viețile anterioare? Fusese abuzat? Cum de nu a avut nevoie de terapii, de regimuri, de exerciții? Oare voia să slăbească? De ce nu l-a împiedicat grăsimea să atingă iluminarea? Bine, până la iluminare, m-am întrebat, cum de nu l-a împiedicat obezitatea să fie un om fericit, pur și simplu?

greutate in plus si obezitate

Siddhartha Gautama

Se pare că Buddha cel Gras a fost descris pentru prima dată în China. S-o fi îngrășat acolo de la toată mâncarea aia prajită a chinezilor? Nu. De fapt, mâncarea nu a jucat nici un rol în privința gabaritului său depașit. În cultura Chineza veche (ca și în alte culturi de pe glob, inclusiv in Europa), o persoană durdulie semnifica noroc și bogăție. E normal ca cei care aveau cămara plină să o ducă foarte bine. De ce nu ar fi atunci înfățisat cineva cunoscut ca „iluminat” drept durduliu și fericit (adică norocos și bogat)? Cu toate acestea, în zilele noastre, dacă te confrunți cu ceva greutate în plus și obezitate, dai de bănuit că ai o sănătate precară și ești motiv de amuzament pentru ceilalți.

Totuși, Buddha este reprezentat prin două tipuri de statui, înfățișând persoane complet diferite. În lumea occidentală, ele sunt adesea confundate, probabil pentru că termenul „Buddha” poate fi folosit pentru a se referi la oricare dintre ele. Prima statuie (cea din poza de mai sus) reprezintă o statuie a lui Siddhartha Gautama, cunoscut sub numele de Buddha , un învățător spiritual din regiunea de nord a Indiei. Se spune că înainte de naștere mama sa a avut o viziune cu el în forma unui elefant alb, ce ținea în trompă o floare de lotus. El a trăit în urmă cu 2600 de ani, iar învățăturile sale au devenit fundamentul budismului. Gautama Buddha este adesea descris în diferite ipostaze sobre, așezat în meditație, în picioare, mergând sau culcat pe o parte, reprezentând diferitele etape ale vieții și învățăturilor lui.

greutate in plus si obezitate

Budai

Pentru cei care nu acceptă să asocieze iluminarea decât cu mistici schilavnici, există și o altă explicație. Aceea că Buddha cel Gras nu reprezintă altceva decat o asociere greșită. Budai este o zeitate din folclorul Chinezesc ce poate fi regăsită, de asemenea, în Japonia și Vietnam. Budai este descris ca fiind gras și extrem de fericit. În timp, este posibil, ca oamenii să fi confundat Buddha cu Budai. Imaginea de sus îl reprezintă pe acest Budai care mai este cunoscut și sub numele de Xia Fo (Buddha cel vesel). El este una din formele sau manifestările divinității budiste Maitreya. Înfățișarea lui sugerează numai bine, fericire și prosperitate. Imagini ale lui Budai sunt văzute aproape în toate templele și restaurantele din China. În afară de credincioși budiști, pe Budai l-au adoptat și taoiștii. De asemenea a fost adoptat și de șintoiștii din Japonia, care îl numesc Hotei.

Totuși, când spunem Buddha, prima imagine pe care o vizualizăm (probabil imaginea înscrisă în subconștientul colectiv) este cea cu grasul fericit. Deci, pentru grăsuții care nu au probleme fizice de sănătate din cauza grăsimii, ci doar se simt triști și presați de societate pentru că au o înfățișare puhavă, sfatul ar fi să se relaxeze și să încerce să se simtă bine în pielea lor. De ce? Simplu! Pentru că celelalte piei sunt deja luate.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. Am slăbit 30 de kg fără o dietă strictă, cu ajutorul ingerilor după ce am descoperit cărțile lui Doreen Virtue și am înțeles ca sunt un înger reîncarnat. Depinde de fiecare persoană motivul pentru care se îngrașă. CU ajutorul dr Weiss m-am întors în trecut, merită . Cereți ajutor la Dumnezeu și îngerilor veți fi uimiți când veți primi răspuns. O seară minunată va doresc

    1. Author

      Foarte interesant! Vă mulțumim mult pentru intervenția dumneavoastră! O seara bună acolo unde sunteți! 🙂