misterele terrei

Enigmele Terrei

In Istorie și civilizații by A.B.BLasă un comentariu

Suntem născuți pe Terra, ne ducem viața aici și tot aici murim… Cu toate acestea, Pământul continuă să fie o mare enigmă pentru noi, adăpostind secrete ce nu vor înceta niciodată să ne surprindă. De mii de ani, omul realizează un studiu aprofundat despre Pământ, iar misiunea sa este departe de a se fi încheiat.

Studiem planeta Pământ de mii de ani şi, cu toate acestea, suntem la mii de ani distanţă de a o cunoaşte! Privim către stele, însă nu am reuşit să explorăm decât 5% din oceanele Terrei. Deşi în ultimii ani cercetătorii au reuşit să furnizeze răspunsuri pentru multe dintre întrebările care au frământat omenirea timp de milenii, planeta Pământ încă mai este locul unor enigme în privinţa cărora avem, momentan, doar ipoteze, nu şi certitudini. Există încă mistere neelucidate, la care știința nu poate da niciun răspuns…

Omul trebuie să își mențină vie natura de explorator, deoarece toate miracolele necunoscute sunt chiar lângă noi și ne pot schimba întreaga percepție asupra lumii, și, o dată cu ea, viața. Descifrând enigmele terrei, ne multiplicăm numărul de biți, profunzimea cunoașterii, inteligența. Multe din enigmele Terrei au fost descifrate de înaintași, iar acum ele sunt atât de simplu de înțeles chiar și de preșcolari.

Noi explicații și soluții sunt aflate, însă tot atâtea alte întrebări răsar din aceste înțelesuri. Și astfel ne lărgim orizonturile cunoașterii, găsind noi și inedite posibilități de dezvoltare.

Mulți arheologi, cercetători și oameni de știință cred că civilizația actuală este cea mai avansată tehnologic. În ciuda acestor păreri, istoria consemnată au existat multe descoperiri deconcertante de vestigii, monumente și artefacte stranii, lăsate de antici. Unele din aceste enigme au fost numite minuni ale lumii antice. Dar perspectiva noastră modernă, cu toată știința și tehnologia deținute, nu ne permite să înțelegem complet scopul multora dintre ele. Ipotezele țesute pe seama acestor enigme sunt de multe ori atât de fantastice, încât firzează nebunia. Dar, să nu uităm că multe lucruri care păreau nebunești acum 100 de ani numai, acum sunt perfect normale și acceptate de știință.

Lasă un comentariu