Bani

Despre bani

In Paranormal by 4 comentarii

Cred că o bună parte din oamenii care vor citi acest articol au dat click pe el pentru că au probleme cu banii. Majoritatea se plange că are probleme cu banii, iar sentimentul general este că ceva nu merge cum trebuie la capitolul financiar.

Când vorbim despre bani și simțim teamă sau disconfort, noi nu vorbim de fapt despre bani, ci despre lipsa de bani.

Banul este ceva fără de care nu se poate. Chiar și cei care au un stil de viață modest și evită în general folosirea banilor, au nevoie ocazional de ei. Când nu ai bani, șansele de supraviețuire scad. Negând meritul și valoarea noastră proprie, negăm un nivel confortabil de supraviețuire.

Dacă ne considerăm ființe spirituale care trăiesc o experiență omenească, de ce am vrea să suferim în lumea materială? Trăim în Unitate și trebuie să îmbrățișăm toate părțile noastre. Nu știu dacă întotdeauna a fost asa, însă astăzi, negarea părții noastre umane nu ne (mai) este de folos. Sinele nostru uman este în esență Divin. De ce nu l-am onora la fel cum vrem să ne onorăm sinele spiritual?

Banii sunt o energie. Există o Entitate a banilor care, ca orice entitate, are nevoie să fie „băgată” în seamă, sa fie iubită, alintată, răsfățată.

Ce este banul?

Civilizația actuală a depășit metoda trocului. Nu e prea practic să luăm vaca în cârcă la iarmaroc ca s-o dăm pe snopii de grâu de care avem nevoie pentru pâine. Așa că, pe măsura dezvoltării societății omenești s-a creat un sistem monetar. Banul este un mijloc de schimb. Nu numai de bunuri, ci și de energie. Orice muncă înseamnă o cheltuire de energie. Între oameni au loc schimburi mutuale de energie când cineva vinde iar altcineva cumpără.

Dar banii fac parte din întreaga Creație. Banul este ceva neutru în sine. Este energia din spatele schimbului însuși, care vine de la banda de frecvență a iubirii sau de la banda de frecvență a fricii. Tipul de energie depusă în bani va determina natura experiențelor noastre cu banii. Dacă funcționăm în frecvențele înalte ale iubirii și bucuriei, așa vor fi și experiențele noastre legate de bani.

Dacă funcționăm înăuntrul frecvenței benzii de frică, dacă judecăm banul ca fiind un lucru rău, dacă ne este frică pentru supraviețuirea noastră, atunci experiențele vor reflecta asta.

Atunci când ne iubim pe noi înșine, nu putem să atragem decât experiențe iubitoare și bucurie în viața noastră. Aceasta esta o lege a Cosmosului: că iubirea atrage iubire. De fapt aici este vorba despre alinierea frecvenței.

Nu este nimic de judecat în legătură cu banii

Circula o glumiță: dacă banul este ochiul dracului de ce îi mai cer bisericile? Banii care au fost obținuți într-o manieră ilegală sau necinstită, nu sunt răi sau pătați. La fel și banii colectați de biserici – nu sunt buni sau răi. Banii ca atare nu sunt responsabili pentru toate lucrurile pe care oamenii le fac cu ei. Banul, pur și simplu răspunde la energia din spatele persoanei care-l face și care-l cheltuiește.

Nu este nimic de judecat în legătură cu banii. Banul ca atare nu face nimic bine sau rău. Noi tebuie să controlăm banii, căci aceștia răspund la energiile pe care le exteriorizăm în lume. Omul este energia din spatele banului, nu invers.

Sărăcia și lipsurile nu sunt virtuți

Este adevărat că în trecut cei care au ajuns la elevare spirituală au făcut-o separându-se de lume. A fost un motiv întemeiat pentru acest lucru, deoarece frecvențele planetei erau foarte joase. Cei care au ales să evolueze spiritual nu au avut altă soluție decât să fie cât mai departe de vâltoarea vieții, să se izoleze în mănăstiri, ashramuri, temple sau comunități izolate. Ei au trebuit să trăiască în locuri izolate, pentru a evita să fie trași înapoi pe frecvențele joase ale conștiinței planetare.

Mulți încă mai cred că banul și averea sunt ceva rău care te împiedică să evoluezi spiritual.

Acum, vibrația planetară este mult mai înaltă față de cum a fost cu 30 de ani înainte. În banda frecvenței noi nu există karmă. Doar dacă dorim să alegem această experiență. În aceste frecvențe înalte, noi NU avem nevoie să experimentăm karma. Putem să facem acest lucru doar dacă dorim, dar acum avem alte posibilități de care e păcat să nu profităm.

Dacă încă mai credeți că aveți karma sau că ar trebui să experimentați anumite situații în viața voastră, atunci precis o să le materializați. Dacă credeți că trebuie să fiți săraci pentru ceea ce ați făcut în alte vieți și locuri, atunci această credință sigur se va manifesta. Dacă credeți că sărăcia și lipsurile sunt virtuți necesare pe calea spirituală, atunci așa o să fie. Noi toți suntem co-creatori puternici, indiferent ce alegem. În energiile noi, orice creăm prin puterea gândurilor și sentimentelor noastre se va manifesta mult mai repede. În timp ce frecvența crește pe planetă, energiile devin mai puțin dense iar timpul de întârziere intre gând/emoție și manifestarea în realitatea fizică descrește. Iar ce anume manifestăm în realitatea noastră, nu depinde numai de gândurile din mentalul nostru. Acestea depind de sentimentele și emoțiile noastre.

Există un decalaj de frecvență între noi, ca Spirit, și noi, ca ființă umană. Frecvența noastră spirituală înaltă nu este de ajuns penrtu susținerea vieții noastre pe pământ. De fapt, cei cu frecvența spirituală înaltă deseori se simt defavorizați în relația lor cu viața ca ființă umană, și în relațiile cu ceilalți și adesea manifestă probleme diferite în viața pământească.

Gândurile și sistemele de credință pe care le aveți referitoare la bani și abundență sunt manifestările alinierii frecvenței voastre pe această planetă. Ele sunt întreținute și aplicate de gândurile similare și sistemele de credințe ale umanității, conștiința de masă ce determină natura planetei. Însă nu trebuie să fiți efectul acestor gânduri și sisteme de credințe. Vă puteți prelua puterea vieții voastre prin alinierea frecvenței sentimentelor sau emoțiilor voastre, în loc de a rămâne în mentalul vostru.

Dintr-o perspectivă energetică și spirituală privind subiectul banilor și prosperității, este bine să conștientizăm că „problema” și „soluția” au vibrații diferite, chiar antagonice. „Problema” este pe vibrația limitării, fricii, stresului, închiderii, suferinței, agitației. Este o pierdere de energie. „Soluția” are vibrația expansiunii, libertății, liniștii, bucuriei, dăruirii. Este un aport de energie.

Ascensiunea personală și planetară se reduce în ultimă instanță la o problemă de frecvență. Este vorba despre banda de frecvență în care doriți să rămâneți. Așa cum fiecare alege o frecvență, sau un nivel de vibrație, tot așa contribuiți la o mai mare unitate a conștiinței planetare.

Scopul nostru, obiectivul esențial în procesul nostru de ascensiune, este să ne aliniem la o frecvență mai înaltă. Tot ceea ce ar trebui să facem pentru a servi planeta, este secundar. Prima responsabilitate este să ridicăm propria noastră frecvență, nu numai în corpul spiritual, dar și în restul corpurilor noastre.

Acestea fiind spuse, cine mai crede că trăind în sarăcie, fără să aveți destui bani pentru a furniza necesitățile voastre este o bucurie? Nici unul dintre voi. Dacă spiritul nostru este aliniat cu frecvența înaltă a iubirii și bucuriei și restul din noi nu este la acelasi nivel, atunci între părțile noastre o să fie un dezechilibru.

Trebuie să fim conștienți de faptul că există o corelație perfectă între gândurile pe care le emitem în legătură cu banii, sentimentele cu privire la bani și fluxul de bani care pătrunde în experiența noastră de viață.

Sărăcia și lipsurile sunt manifestări ale benzii de frică

Mulți dintre noi duc înauntrul lor vechile frici. În timp ce se îngrijorează că nu au bani pentru a furniza cele necesare vieții, devin și mai fricoși, neputând astfel să-și permită lor înșiși să aibă toate nevoile și dorințele lor satisfăcute cu grație și lejeritate.

O mare frică pe care mulți dintre noi o mai au este că ar fi ceva rău, greșit, impur să aibă bani și avere. Le este frică să nu fie depărtați din drumul spre Lumină, spre Spiritualitate. O altă frică este aceea că nu merită să trăiască bine, căci într-un fel, lumea o să îi vadă într-o lumină nu prea favorabilă dacă trăiesc în bunăstare. Le este frică că nu sunt capabili să satisfacă standardele cerute de lume, în general, dar mai ales în comparație cu cei care au avere. Mulți dintre noi au mai mult frica succesului decât frica eșecului.

bani

O altă frică este frica pierderii. Dacă ați fi avut bani și posesiuni și apoi le-ați fi pierdut în circumstanțe independente de voința voastră? Mentalul emoțional, este partea din noi care răsfață frica pe care o privește ca pe o cale de a ne proteja. Unii ar prefera să nu aibă deloc bunăstare decât să sufere durerea pierderii.

Deci vedeți, mentalul emoțional, cu toată frica lui, ne îndepărtează de posibilitățile pe care le avem de a face bani și de a avea abundență. Bunăstarea nu primește nici un ajutor de la conștiința noastră planetară, pentru că mulți dintre noi menținem aceste frici. Credințele sunt adânc întipărite. Vestea bună este că putem avea putere peste aceste credințe și peste propriul nostru mental.

Dar nu putem trăi în două benzi diferite de frecvență. Aceasta este alegerea ce trebuie să o facem acum aici, de care noi toți să fim conștienți: alegerea iubirii și bucuriei în locul fricii.

Condițiile sărăciei și lipsurilor sunt manifestări ale benzilor de frecvență a fricii. Condițiile abundenței și împlinirii pe plan material sunt manifestări ale benzilor de frecvență ale iubirii și bucuriei.

Eliberați complet și pentru totdeauna jurămintele de sărăcie

A depune un jurământ de sărăcie nu o să ne ajute deloc în noile frecvențe ale planetei. Noțiunea jurământului de sărăcie se trage din benzile frecvenței joase ale fricii. Ideea unui jurământ de sărăcie, a fost că bunăstarea va corupe o persoană pe drumul ei spiritual. În energiile vechi ale dualității, cauza unui astfel de jurământ a fost de multe ori îndeplinită. Noi nu mai suntem energiile vechi. Sarcina noastră este să ne mutăm dincolo de energiile fricii, în energiile iubirii și bucuriei.

Vă faceți un deserviciu dacă vă agățați de credințele vechi ale sărăciei, crezând că astfel sunteți virtuoși și spirituali. Nu contează unde trăiți în lume, în ce condiții economice vă aflați, puteți îmbrățișa energiile abundenței Divine. Care a fost cauza și virtutea acestui jurământ de sărăcie pe care servitorii Spiritualității l-au făcut de multe ori? Cauza a fost pentru a proteja inițierile spirituale de energiile joase ale lumii, care erau corupte și impure. Dacă inițiatorii negau lumea, atunci ei ar fi fost în siguranță față de tentațiile prezentate de aceasta. Natura cerinței jurământului sărăciei a fost de a-i proteja pe inițiatori de propriile lor dorințe impure. De asemenea, a fost multă îndrăzneală în natura jurământului sărăciei înăuntrul rangului înalt al variatelor instituții spirituale ale Pământului. În timp ce inițiatorii au susținut jurământul, conducătorii lor spirituali deseori nu au susținut acest lucru. În unele din aceste instituții, membrii de rang înalt au adunat foarte mari bogății. De unde și vorba românului: „fă ce spune popa, nu ce face popa!„.

Adevărul este că sărăcia în sine, nu are absolut nimic virtuos în ea. Jurământul de sărăcie a fost făcut ca o cale de menținere a concentrării pe parcursul evoluției spirituale. Cu toții am făcut acest jurământ al sărăciei ca să îndeplinim scopul vieții. Alegând doar să trăiți în sărăcie și atât, nu veti putea progresa pe calea evoluției spirituale nici un pic. Nu există nici o răsplată în „ceruri”/lumea spirituală, în mod special, pentru cel care a jurat să rămână sărac față de cel care a adunat averi mari. Nu este nimic rău în a avea bani sau lucruri materiale. Din contră, a avea bani și a lucra cu ei este o necesitate în lumea noastră. Când avem ceva bani, calea noastră spirituală o să fie mai ușoară și, de asemenea, putem fi în serviciul și ajutorul celorlalți.

În timpul de acum este foarte dificil să trăim fără bani. Nu mai putem trăi din grădina noastră, după cum au făcut generațiile anterioare. Dumnezeu Mama-Tatăl, din care facem parte cu tot ce există, nu au plănuit ca cineva să sufere, să fie lipsit de bani, sau să nu aibă necesitățile de bază ale vieții. Dumnezeu Mama-Tatăl nu dorește altceva decât bucurie absolută și fericire pentru oricare parte a creației Sale. Fiecare a primit voință liberă, liberul arbitru, și nici chiar Divinitatea nu poate să intervină în ceea ce noi creăm. Aceasta este moștenirea noastră dată de Dumnezeu: liberul arbitru și drepturile divine de co-creatori . Orice gândim, este dus pe undele electromagnetice ale frecvenței spre manifestare. Aceasta este puterea pe care am primit-o, și nu poate să fie altfel pe planetă. Dacă umanitatea, în colectiv, decide prin afirmație că este un lucru Dumnezeiesc să fii sărac, atunci aceasta este voința lor liberă.

Nimeni nu poate fi bucuros atunci când nu poate plăti facturile, când nu are destulă mâncare, când are nevoie de benzină pentru mașină. A nu avea aceste lucruri nu servește unui scop pe calea noastră spirituală. Din contra, când avem probleme stringente de supraviețuire, este mult mai dificil ca spiritualitatea să se desfășoare.

Rugăciuni pentru bani

Pentru a elibera complet și pe vecie jurămintele de sărăcie făcute în viețile trecute:

Prin această afirmație eu eliberez jurămintele de sărăcie pe care le-am făcut vreodată, în orice timp, loc, spațiu sau dimensiune. Eu eliberez cu dragoste și bucurie toate energiile joase, dinlăuntrul ființei mele, care sunt conectate la acele jurăminte. Eu le arunc în Flacăra Argintiu-Violet a Transmutării. Eu începând din acest moment încolo, îmbrățișez energiile abundenței și Binecuvântării Divine în viața mea întruchipată. Eu fac acest lucru dat de Dumnezeul meu de drept, ca moștenire.

Și așa este. Amin, Amin, Amin”.

De asemenea, iată și alte mici rugăciuni pentru un spor financiar recomandate de maestrul Reiki Risvan Rusu:

Dumnezeu este furnizorul meu infailibil și mari sume de bani vin la mine rapid, sub grație, în moduri perfecte.

Bani, bani, bani, manifestați-vă aici și acum din abundență. În fiecare zi ajung mai bogat și mai bogat.

Sporul casei

Undeva într-o carte de-a sa, maestrul Reiki, Ovidiu Dragoș Argeşanu spunea că „sporul casei” reprezintă cheltuiala maximă admisă într-o zi fără a intra în dezechilibru. Când o persoană a depăşit această valoare, va genera un dezechilibru care o determină să nu mai „adune bani” sau lucruri materiale. În târguri, sporul casei este reprezentat de o sticlă umplută cu grâne diverse ca: porumb uscat, fasole uscată etc., aşezate pe straturi, coloristica fiind şi ea importantă.

Lipsa de spor al casei este dată în parte de blestemele de neam şi karma care apasă pe o anumită familie sau doar pe anumiți membri, care împrăştie ghinionul asupra întregii familii. În principiu ai spor în casă când ai strict ceea ce ai nevoie la momentul potrivit. Ce este în plus face parte din dorinţa omenească de agonisire, bazată pe sentimentul fricii de viitor. De exemplu, generația celor care au prins războiul și comunismul au mereu provizii în casă din teama de a nu rămâne fără mâncare. Totuși, în ziua de azi, populaţia a cam sărăcit, deci sporul general al ţării lipseşte.

Iată cum se referă Isus la agoniseala făcută din frică:

„Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” (Matei 6:26)

Știți că este o vorbă care spune că dacă vinzi ieftin o dată, vinzi ieftin toată viața. Când incepeți o activitate ce urmează să fie remunerată e posibil să cereți mai puțin decât meritați, sau să cereți mai mult. În ambele cazuri, practicându-le în mod repetat, se poate întâmpla să „vă legați sporul”, să vă „blocați” banii, să reveniți într-o spirală a datoriilor din care parcă nu mai aveți nici o scăpare. Într-un final este adevărat că „primim ce merităm”. De aceea este nefiresc să ceri mai puțini bani pentru munca ta, mai ales că ceea ce muncești și rezultatele pe care le obții, sunt datorate și „harului” pe care Dumnezeu l-a investit în tine.

Dumnezeu ne dă haruri și talente ca răsplată pentru efortul depus pentru evoluția personală, pentru ajutorul oferit celorlalți să evolueze, să se vindece etc. Dacă tu nu le folosești în scopurile în care le-ai primit sau nu ți le valorifici așa cum trebuie, ori nu arăți respect față de aceste daruri, în primă fază îți sunt blocate (nu le mai poți folosi), iar apoi, treptat „îți sunt luate”.

Unele investiții sunt mai ușor cuantificabile, de exemplu cât curent aloci unui proiect. În schimb resurse precum timpul, ideile, sufletul, imaginația sunt resurse „necuantificabile” și e necesar să învățăm cât și cum cerem.

Dreptul divin în bani

Termenul de drept divin ar putea fi tradus ca „program de viaţă” sau „predestinare„. Pe această logică, ideea de „liber arbitru” se cam dizolvă. În ce procent există liber arbitru într-o viață, în ce procent există karma și alte păcate strămoșești pe care trebuie să le ispășim? Știți, vorba cântecului: „Caculăm că-n viață mai mult ne chinuim (…)/ Valoarea unei vieți de om momentan n-o știm / Întrebați filozofii, noi nu vrem să ne gândim„.

Dreptul Divin este o formă prin care Divinitatea, Universul, Dumnezeu răsplătește munca depusă în lumină, pentru a aduce lumină în propriul Sine, cât și în oamenii pe care îi întalnești sau în locurile în care ajungi. Dar cel mai corect spus ar fi că dreptul divin înseamnă că nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu.

De exemplu pentru cei care pleacă din țară, să lucreze în străinătate, ca să câștige mai bine, dacă nu au îngăduit prin Drept divin să câștige mai mult decât le e dat (posibil de aceea s-au născut într-o țară mai săracă) pot face toate eforturile posibile că nimic nu se leagă. Sau invers, dacă cineva are drept divin în bani la o anumită sumă şi caştigă mai mult, se va întâmpla în aşa fel, încât ce este în plus se pierde în diverse moduri.

Dacă omul are drept divin la o maşină, o poate lua în rate, chiar dacă nu are dreptul divin la suma aceea de bani dintr-un foc.

Dăruiți!

Iată ce crede Alexandru Răducanu, fondatorul Business Woman:

„Unul dintre secretele prosperității este arta de a dărui, de a fi generos. Dincolo de o mistică a Universului care spune că ceea ce dai, aceea ți se întoarce, există și rațiuni mai pragmatice /psihologice care leagă actul de a dărui de prosperitate. Nu este obligatoriu să dăruiți bani – dar nici nu o exclude. Dăruiți ce aveți: iubire, bunătate, tandrețe, timp, energie, grijă, înțelepciune, muncă, zâmbet. Actul de a dărui îți dezvoltă ființa, te face expansiv, te face să ai …mai mult impact asupra celorlalți, asupra societății. Vocea ta capătă alt timbru, energia ta capătă altă putere, carisma ta capătă alt nivel. Iar toate aceste lucruri te ridică în fața oamenilor, lucru care neîndoielnic te va face mai prosper. Începe prin a DA nu prin a CERE, și prosperitatea îți va veni în întâmpinare.”

Levi Elekes – despre bani

Îl știți pe vloggerul Levi Elekes? Pentru noi, cei din ClubEnigma, el este o sursă importantă de inspirație. Levi face bani de când avea 12 ani, iar la 16 ani s-a mutat singur și evident se întreținea singur. Nu este expert în programare sau aplicații. Pur și simplu și-a urmat intuiția. Prin 2010 când mai toți românii doar se uitau la filme încărcate pe YouTube, el se gândea cum să scoată bani din ele. Pe atunci, adică da, numai cu 7 ani în urmă, filmele românești de pe YouTube nu aveau reclame. Levi a contactat rețeaua și a devenit unul din primii români – plătit prin contract pentru reclamele repartizate pe contul sau. În concluzie, Levi este un om idependent financiar și e normal să fim cu atenția ciulită la ce spune în privința banilor.

Bani

Vloggerul Levente Elekes (alias Levi)

Levi spune că dacă ne uitam bine în jur observăm că a devenit o modă să te lauzi că nu-ți pasă de banii tăi. Că nu îți pasă câți bani ai, ce faci cu ei, că-i arunci pe geam și că-i cheltui pe toate nimicurile. Când spunem că nu ne pasă de bani (pe acel ton superior care lasă de înțeles că „nu banii mă fac pe mine!„), de fapt spunem că nu ne pasă de viitorul nostru, de sănătatea noastră, de ce vom face cu viața noastră, de visele noastre. Fără bani este foarte posibil să nu ai aceleași posibilități/oportunități pe care le-ai avea dacă ai fi în posesia unor bani. Dacă vrei să urmezi o anume cale, un drum, un vis, o pasiune e foarte posibil să te coste. Deci să afirmi că nu îți pasă de banii tăi e cam tot una cu a afirma că nu îți pasă de tine. Dacă ești independent financiar poți face mult mai multe lucruri decât atunci când depinzi. Când arunci banii pe geam, arunci cu ei și posibilitatea de a te dezvolta, de a te extinde. Prin faptul că tu te dezvolți aduci o valoare în viața oamenilor din jur, aduci o valoare societății, iar de aici valoarea pleacă spre un nivel și mai înalt, dezvoltând o lume întreagă.

Niculina Gheorghiță – despre bani

Vă recomandăm interviurile cu Niculina Gheorghiță dar și textele sale. Pe scurt, ea este psiholog clinician, consilier psihospiritual și terapeut licențiat Expert Bowen (nivel master 2) cu două specializări: Corp, minte și Bowen(Ascultând corpul) și Tehnica bowen pentru dureri cervicale – acreditat de Bowen Therapy Academy of Australia.

bani

Psihologul Niculina Gheorghiță

Iată ce spune cu privire la bani. Trebuie să fim atenți la noi, la ce gândim şi la cuvintele pe care le folosim frecvent. Mintea aude fiecare cuvânt rostit, iar ea va rula ceea cele gândite și spuse. Astfel vom atrage toate circumstanţele şi experienţele care vor corespunde convingerilor noastre dominante.

În acest sens, pe plan financiar, când ne gândim că nu avem suficienţi bani, că nu suntem plătiți destul de bine pentru ceea ce facem etc, cu cât ne gândim mai mult la asta cu atât mai mult respingem fluxul monetar să ajungă la noi.

Trebuie să ne schimbăm gândurile, să demontăm crezuri negative precum: „banii se fac greu„. Trebuie să lasăm să ruleze în minte doar gânduri bune, încurajatoare. Exemple de afirmaţii pentru planul relaţional:

Sunt dintotdeauna în relaţii cu oamenii potriviţi„, „Mă iubesc şi mă apreciez pe mine„, „Sunt o entitate magnifică„, „Întâlnesc oameni minunaţi cu care să colaborez de la Sine la Sine„, „Eu iubesc divin fără condiții„.

Dacă pentru planul financiar gândim în termeni precum: „Am dintotdeauna toţi banii de care am nevoie„, „Sunt dintotdeauna bogăţie fabuloasă„,”Banii sunt un mijloc pentru a-mi realiza visul” etc., rezultatele vor fi pe măsură.

Osho – despre bani

Iată un extras din cartea lui Osho, „Creativitatea: Descătușarea forțelor interioare„:

„- Poți să vorbești despre bani? Ce e cu toate aceste sentimente legate de bani? Ce îi face atât de puternici încât oamenii își sacrifică viața pentru ei?

– Asta e o întrebare foarte interesantă…

Toate religiile condamnă bogăția, pentru că bogăția îți dă tot ce poate fi cumpărat în viață.

Și aproape tot poate fi cumpărat. Cu excepția acelor valori spirituale precum iubirea, compasiunea, libertatea.

Aceste câteva lucruri reprezintă excepții, iar excepțiile întăresc regula. Orice altceva se poate procura cu bani.

Cum toate religiile sunt împotriva vieții, sunt implicate și împotriva banilor. Ăsta e un corolar natural.

Viața are nevoie de bani pentru că are nevoie de confort – viața are nevoie de mâncare bună, viața are nevoie de haine bune. Viața are nevoie de literatură, de muzică, de artă, în general viața e vastă! Omul care nu înțelege muzica clasică e infirm. E surd. O fi având el auzul bun din punct de vedere medical, dar metafizic…

Înțelegerea muzicii clasice este posibilă numai dacă înveți, și e învățătură pe termen lung. Dar, ca să înveți s-o înțelegi, trebuie să n-ai probleme cu foamea, sărăcia, cu tot felul de prejudecăți. Trebuie să fii liber de toate acestea!

Același lucru l-au făcut și religiile, din motive diferite, dar toate retează bogăția omului. Și principala învățătură este renunțarea la bani. Logica e simplă. Dacă n-ai, nu poți să ai nimic altceva. Decât să taie ramurile, religiile au tăiat rădacinile.

Omul fără bani e flămând, dezbrăcat, cerșetor. Nu te aștepți de la el să aibă timp de Dostoievski, de Bertand Russell, de Albert Einstein; nu, e imposibil.

Bogăția e condamnată, banii sunt condamnați. Lumea e împărțită în două tabere. 98% din 100% dintre oameni trăiesc în sărăcie, dar cu o mare consolare, că acolo unde bogații nu vor putea să intre, ei vor fi primiți cu brațele deschise. Iar 2% din 100%, care sunt bogați, trăiesc cu imensa vinovăție că sunt bogați. Din cauza vinovăției nu se pot bucura de bogăția lor, în inima lor există teama că s-ar putea să nu fie lăsați să intre în paradis. Bogăția nu-i consolează.

Bogatul trăiește într-o permanentă stare de teamă…

Săracul trăiește deja în iad, dar măcar are o consolare…”

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. pai inseamna ca eu degeaba imi doresc mai multi bani si respect banii si munca, daca dreptul meu divin in bani e 0… degeaba ma tot programez mental sa ii atrag, daca undeva acolo e scris ca nu am dreptul la ei… mi se pare prea incalcita treaba…

  2. il urmaresc pe Levi, foarte tare omul. incerc sa ma tin de astfel de „mentalitati” doar ca totul mi se pare atat de descurajator in tara asta… domneste o lehamite hipnotica peste tot si numai negativism. nu e nicaieri un spirit din ala de „hai sa facem, hai sa construim ceva”, o energie din aia buna, grupuri care sa te inspire… ici si colo cate unu cum e Levi si care evident nu are cum sa energizeze toti oamenii tristi care ii scriu…

  3. Am dat din intamplare de articolu asta..nu citesc kesty gen da daca stau bn sa ma gandesc mereu am zis ca banii nu conteaza ca nu e bn sa fy materialist. Poate d asta si am probleme cu banii