Cronica Akashikă

Cronica Akashikă

In Bizar by A.B.BLasă un comentariu

Cronica Akashikă însumează o mulțime de interpretări care nu se potrivesc în nici un chip. Oricum, explicațiile ce vor urma vă vor duce cu gândul la Judecata de Apoi, despre care se spune că ne va „afișa” toate lucrurile făcute și spuse în această viață, după care vom fi cercetați si se va hotărî destinația noastră finală, către Iad sau către Rai.

Helena Petrovna Blavatsky și Rudolf Steiner interpretau Cronica Akashikă drept o „carte a vieții” sau o „memorie cosmică„. Rudolf Steiner spune despre Cronica Akashikă faptul că ar fi un sistem universal care înmagazinează toate evenimentele petrecute vreodată în acest Univers, orice gând, cuvânt și faptă.

Cronica Akashică

Helena Petrovna Blavatsky

În viziunea inginerului Senkowski, Cronica Akashikă este interpretată în corelație cu așa numitele fenomene „retro-cognitive„. Toate evenimentele petrecute se acumulează undeva.

Unde și cum are loc această acumulare, este o problemă care nu își găsește rezolvarea la nivelul celor 4 dimensiuni la care modelul nostru cognitiv se raportează.

Cronica Akashikă se bazează pe ideea că tot ce s-a petrecut se va mai petrece o dată și nu se va pierde niciodată. Toate faptele petrecute încă de la începuturile timpului, au fost salvate ca pe o bandă magnetică, sau ca pe un CD, atât din punct de vedere optic, cât și acustic.

Cronica Akashică

Rudolf Steiner

Ideea și mai interesantă vehiculată de unele voci, este aceea că minunata Cronică Akashikă ar dezvălui și trecutul, dar și viitorul. Despre mediumi și despre marile genii și minți creatoare se spune că reușesc să se mufeze la Cronica Akashikă și de acolo își extrag ideile operelor lor.

Mai sus amintitul profesor și inginer Senkowski își reprezenta Cronica Akashikă precum un „spațiu informațional” metaforic, care, dincolo de spațiul-timp, ar conține, potențial, toate posibilitățile stării noastre de conștiință. Iată ce declară el:

„Pentru noi, toate evenimentele sunt proiecții împlinite ale structurilor parțiale ale acestui spațiu informațional (psihic, spiritual, afectiv). Din păcate, e vorba numai despre concepte nedefinite.”

Cronica Akashikă mai este denumită și „cartea vieții„, sau „memoria lumii„.

Aceste idei provin din Extremul Orient, mai precis din universul cultural indian, de unde și budismul își trage seva. Noțiunea de Akasha vine pe filiera filosofiei hinduse. Ea corespunde perfect cu sensul uneia dintre cele patru forme ale spațiului sideral (apa, aerul, focul și pămantul). Astfel, noțiunea de Akasha este considerată ca aparținând acusticii și chiar formularea „Cronica Akashikă” lasă să se înțeleagă că trebuie înțeleasă ca provenind din „a auzi”, nicidecum din „a citi”. Deși majoritatea mediumilor spun ca au imagini care li se arată… De exemplu, Edgar Cayce, vestitul clarvăzător american, spunea ca informațiile pe care le primea în timpul transelor sale le primea dintr-un loc similar unei biblioteci. Acolo îi apărea un bătrân cu cărți; el avea câte un volum cu numele fiecărui om de pe Pământ. Batrânul îi înmâna cartea individului pentru care clarvăzătorul căuta informații.

Cronica Akashică

Edgar Cayce

Într-un manuscris brahman, termenul de Akasha însemna spiritul și substanța cosmică, ce include și toată „existența” și „devenirea”. În general, brahmanul obiectiv acceptă ca principiu suprem acea esență din care și în care totul se răspândește și, în care, totul se întoarce, acea esență fiind imaterială, nenăscută, fără început și fără sfârșit.

De asemenea, în legatură cu Cronica Akashikă trebuie să îl amintim si pe C. G. Jung (1875-1961) care presupunea că „arhetipurile s-au strâns într-o memorie culturală colectivă„. El numea „arhetipuri” toate acele personaje și simboluri comune pe care le regăsise în visele pacienților săi.

Mai amintim în acest context și de teoria biologului britanic Rupert Sheldrake, potrivit căreia formele organismelor s-au născut pe baza unei „pauze albastre” imateriale, numita de el „câmpul morfogenetic” și pe care el le admite că ar fi existat anterior, asemănătoare organismelor deja formate.

Se presupune că părintele Ernetti împreună cu echipa sa de oameni de știință ar fi avut acces la Cronica Akashikă prin intermediul Cronovizorului.

Oricum, singurele dovezi despre Cronica Akashikă au fost declarațiile mediumilor și ezoteriștilor care pretind că informațiile lor și le procură de acolo. Interesant este că în religia islamică, sub conceptul de Qadar, există o notație a unei așa-numite „Cărți a Decretului” sau „Al-Lawh-Mahfud„. Aceasta este descrisa acolo ca o tabletă sfântă ce reține amintirile tuturor evenimentelor care s-au petrecut și chiar a celor neîntâmplate încă.

Lasă un comentariu