corpul

Corpul are o înțelepciune proprie

In Științe de frontieră by A.B.B3 comentarii

Salutare prieteni! Cum mai sunteți azi? Aveți noutăți din domeniul enigmaticului? Dar vechituri? Noi avem ceva. Încă nu știm dacă este informație veche sau nouă.

O cititoare de-a noastră ne-a trimis o imagine in format jpg care circulă pe net de ceva timp și care conține acest text de mai jos. Nu știe cine este autorul, sau cartea din care face parte. Dacă cineva dintre dumneavoastră știe despre ce este vorba, spuneți-ne și nouă! Pare o carte interesantă.

Corpul și înțelepciunea sa

Fragment:

Într-unul din experimente, oamenii de știință i-au lăsat pe copii în voia lor. Experimentul includea douăzeci și cinci de copii. Aceștia nu au fost forțați să se ducă la culcare sau să se trezească la o oră fixă. Nimeni nu i-a forțat să facă nimic timp de șase luni. Concluziile au fost extrem de interesante.

Toți copiii au dormit foarte bine. Au visat mai puțin, le-au dispărut coșmarurile (căci acestea se datorau părinților care îi forțau să facă ce nu doreau). Au mâncat foarte bine, fără să facă excese, dar și fără să rămână subnutriți – exact cât le era necesar. S-au bucurat de fiecare dată de ceea ce mâncau, iar uneori nu mâncau deloc, deoarece nu le era foame. Când corpul nu le cerea de mâncare, nu mâncau, așa că nu s-au mai îmbolnăvit din cauza exceselor alimentare.

Oamenii de știință au mai descoperit ceva, ceva ce nu ar fi bănuit niciodată, și care li s-a părut miraculos. Numai un om ca Sosan sa ca Chuang Tse ar fi bănuit acest lucru, caci ei au fost maeștri ai lui Tao. Oamenilor de știință, descoperirea li s-a părut uluitoare. Ei au constatat că în cazul în care copilul este bolnav, el nu mai mănâncă anumite alimente. Au făcut analize chimice și au constatat cu surprindere că pentru boala respectivă, acele alimente erau toxice. De unde au știut însă copiii ce anume nu le face bine? Nu mintea, ci corpul lor a decis pentru ei.

În cazul copiilor în creștere, oamenii de știință au descoperit că aceștia se hrănesc preponderent cu acele alimente care îi ajută să crească mai bine. Ei au făcut noi analize și au constatat că, într-adevăr, aceste alimente conțin îndeosebi ingredientele necesare creșterii. Copiii schimbau însă tot timpul alimentele, căci și nevoile lor se schimbau. Într-o zi, ei mâncau cu poftă un anumit aliment, dar a doua zi nu se mai atingeau de el cu nici un chip. Oamenii de știință si-au dat astfel seama că trebuie să existe o înțelepciune a corpului.

Dacă îi permiți corpului să se manifeste așa cum dorește, te afli automat pe calea cea mare, pe calea cea bună. Acest lucru este valabil nu numai în ce privește alimentația ci și tot restul vieții. Sexualitatea o ia razna din cauza minții, la fel ca și stomacul.

 

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. foarte tare! si eu am incredere in instinctul copiilor. un copil nu o sa moara de foame. Mai curand apar dereglari la omul matur pentru ca mananca tot felul de prostii, mananca ca sa se recompenseze dupa un efort, chiar daca nu ii e foame, sau amana sa manance pentru ca are treaba sau pentru ca locuieste singur. un copil nu e sabotat de atatea ganduri si strategii. am vazut parinti care se plangeau ca nu vor copii lor sa le manance carnea, pureurile, ciorba, lactatele si ca preferau seminte si fructe crude. nu toti maestrii spiritual si nutrtionistii recomanda sa mancm asa ceva? copiii de ce nu ar avea voie? cred ca inca nu stim destule despre proceul cresterii.