Clarvederea

Recomandare carte – Clarvederea

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Clarvederea - C. W. Leadbeater

Titlu original: Clairvoyance
Titlu în limba română: Clarvederea
Autor: C. W. Leadbeater
Traducător: Nicoleta Radu
Pagini: 144
Dimensiunea: 20.0×13.0 cm
Editura: VIDIA
Data apariției: 1899 (în România, 2014)
Categoria: Paranormal, Spiritualitate, Ezoteric
Disponibilă pe: eMAG.ro , carturesti.ro

Charles Webster Leadbeater (16 februarie 1854 – 1 martie 1934) a fost membru al Societății Teosofice, autor de lucrari pe subiecte oculte și co-fondator al Bisericii Catolice Liberale.

Inițial, el a fost preot al Bisericii Angliei. Însă, pasiunea sa pentru spiritism l-a determinat să pună capăt afilierii sale anglicanismului în favoarea Societății Teosofice, unde a devenit asociat al lui Annie Besant. A devenit ofițer de rang înalt al societății, dar a demisionat în 1906 pe fondul unui scandal sexual. Acuzațiile ce i s-au adus nu au fost niciodată dovedite, iar după ce Annie Besant a devenit Președinte al Societății, a fost readmis, în anul 1908. Leadbeater a continuat să scrie peste 69 de cărți și broșuri, precum și să susțină diferite conferințe. Eforturile sale în numele societății i-au asigurat statutul de membru al conducerii până la moartea sa, în 1934.

După ce doamna Blavatsky a părăsit Adyar în 1886, pentru a se întoarce în Europa, finalizându-și lucrarea „Doctrina secretă„, Leadbeater a rămas să lucreze la sediul Societății Teosofice. Pe parcursul șederii sale la Adyar, a fost vizitat de maestrul Kuthumi care l-a învățat câteva tehnici în yoga Kundalini pentru a-l ajuta să-și dezvolte abilitățile clarvăzător. După 42 de zile de efort intens, C. W. Leadbeater a atins conștiința astrală, în timp ce se afla încă în starea de veghe. În acest stadiu, conform literaturii teosofice, inițiatul poate percepe vibrațiile următoarei stări superioare materiei, dincolo de planul fizic.

Leadbeater și-a consacrat aproape cincizeci de ani din viață practicării metodice a clarviziunii. Lucrările însumează datele obținute prin practicarea asiduă a acestei abilități, el fiind recunoscut drept una dintre personalitățile cele mai înzestrate cu astfel de „puteri psihice„.

Amintim aici titlurile lucrărilor lui extrem de populare: „Fața ascunsă a lucrurilor„, „Lumea celestă„, „Omul vizibil și invizibil„. În colaborare cu Annie Besant, a mai scris: „Formele-Gânduri„, „Omul: de unde vine, încotro se-ndreaptă” și „Chimia ocultă„. Datorită cercetărilor întreprinse asupra ceremoniilor liturgice catolice, Charles W. Leadbeater a scris remarcabila sa lucrare „Știința Sfintelor Taine„.

Clarvederea” a fost publicată pentru prima dată în 1899. Din această cauză, unele referințe științifice de la acea vreme nu mai sunt relevante. Cu toate acestea, materialul de bază nu și-a pierdut nimic din valoare, motiv pentru care cartea a fot publicată și replublicată în nenumărate ediții și continuă să suscite interesul cititorilor.

Clarvederea

Leadbeater nu scrie pentru cei care nu cred că există clarviziune, nici nu încearcă să-i convingă pe cei care au îndoieli în această privință. „Clarvederea” se adresează persoanelor mai mult instruite care știu că există clarviziune și sunt îndeajuns de interesate de acest subiect încât să se bucure să afle informații despre metodele și posibilitățile clarviziunii; totodată, toate informațiile cuprinse în cartea CLARVIZIUNEA sunt rezultatul unor cercetări și experimente minuțioase și chiar dacă unele dintre puterile pe care le descrie Leadbeater s-ar putea să vi se pară ieșite din comun, autorul nu scrie despre niciuna pe care să nu o fi văzut el însuși realizată.

Lucrarea „Clarvederea” răspunde celor mai importante întrebări legate de fenomenul clarviziunii:

a) Cum trebuie să înțelegem clarviziunea?

b) Cum identificăm momentele de clarvedere și cum le deosebim de alte procese mentale?

c) Care sunt metodele prin care ne putem extinde simțurile fizice?

d) Cum accesăm în mod controlat planul astral?

e) Ce posibilități ni se pot deschide odată cu fenomenul de clarviziune?

Lasă un comentariu