Cele mai bântuite locații din fiecare stat american

Cele mai bântuite locații din fiecare stat american

In Paranormal by A.B.B1 comentariu

În fiecare stat din SUA există case, hoteluri, restaurante și cimitire despre care se spune că ar fi bântuite. Chiar dacă nu credeți în fantome, poate vă doriți totuși o vacanță cu peripeții, sau o experiență americană cu adrenalină, așa că luați în considerare o listă a locurilor care sunt adesea raportate ca fiind bântuite. Multe dintre aceste locuri sunt pe lista vânătorilor de fantome. Indiferent dacă vă încredeți în poveștile cu fantome au ba, toate aceste legende urbane sunt cu adevărat înfiorătoare.

Probabil vă întrebați ce vrea să spună acest superlativ de “cea mai bântuită locație”? Pentru mulți, ar fi asemănător cu a întreba ceva de genul: „Ce creatură este cea mai magică: unicornul sau zânele?„. “Cea mai bântuită locație” se referă la locul cu cele mai multe raportări de situații înfricoșătoare și inexplicabile.

În cele din urmă totul se rezumă la a trăi o experiență stranie care vă va face să vă puneți întrebări despre cât de stabile sunt legile naturii, despre ce este dincolo de moarte și alte asemenea chestiuni. Dacă nu sunteți printre acești abonați la lumea spirituală, probabil veți fi totuși distrați de poveștile tuturor celor care se sperie până și de umbra lor. Dacă sunteți în căutarea unui Casper, aceste locații sunt un loc bun pentru a începe.

De reținut ar fi că nu toate aceste locuri bântuite sunt accesibile din punct de vedere legal publicului. Unele sunt închise, putând fi folosite doar în scop privat, iar încălcarea proprietății contravine legilor. Nu încurajăm nici un fel de activități ilegale sau nesigure. Așa că, fără să ne mai lungim inutil, să trecem în revistă cel mai bântuit loc din fiecare stat american.

Alabama: Cuptoarele Sloss (Birmingham)

Alabama. Cuptoarele Sloss (Birmingham)

Alabama: Cuptoarele Sloss (Birmingham)

Cuptoarele Sloss au început producția de fontă în 1882 și au continuat aproape 90 de ani. Astăzi, cuptoarele Sloss din Birmingham funcționează ca un muzeu al industriei cu cuptoarele masive, o rețea de țevi și niște furnale ce stau încă în picioare. Furnalele și clădirile de la Sloss Furnaces Historic Landmark evidențiază istoria și industria zonei. Acest loc este înconjurat de un parc de 32 de acri.

Poliția din Birmingham are peste 100 de rapoarte despre activități inexplicabile pe care le-au experimentat oamenii în zona Sloss Furnaces din Birmingham de-a lungul anilor. Și acestea sunt doar cele care au fost raportate…

Furnalul Sloss este un reper istoric național – singurul cuptor de ardere care s-a transformat vreodată într-un muzeu. Și e destul de bântuit… Centrala industrială de 50 de acri a funcționat între anii 1882 și 1970 și a fost cunoscută pentru numărul mare de decese provocate de explozii de abur, arsuri și căderi în tuneluri subterane. O fantomă specifică, despre care se știe că își are sediul în această locație, este cea a lui James „Slag” Wormwood, un maistru crud care a lucrat acolo la începutul anilor 1900.

În 1906, Wormwood a căzut într-un bazin de minereu de fier topit și a murit. Din acel moment, muncitorii au simțit o prezență ciudată la Sloss, iar în 1926, un paznic de noapte a fost împins în mod misterios din spate și rănit. În 1947, trei supraveghetori au fost găsiți inconștienți într-o încăpere blocată. Potrivit celor trei, un lucrător ars i-a abordat chiar înainte de incident și le-a spus să se întoarcă la muncă.

În timpul lunilor caniculare de vară, temperaturile ajungeau acolo la peste 120 de grade. Lipsa de somn, căldura și vizibilitatea scăzută au făcut ca furnalul sa fie pur și simplu un iad. Acolo lucrau numai cei mai săraci oameni care erau disperați să aibă un loc de muncă.

Pentru a-și impresiona supraveghetorii, Wormwood îi făcea pe muncitorii din subordinea sa să-și asume riscuri periculoase, forțându-i să accelereze producția. În timpul șefiei sale, 47 de muncitori și-au pierdut viața, de zece ori mai mult decât sub oricare alt șef din istoria cuptorului. Numeroși alți lucrători și-au pierdut capacitatea de a lucra din cauza accidentelor și chiar a unei explozii din 1888, care a lăsat 6 muncitori arși și orbi. Nu au existat pauze, nu au fost sărbători, a fost doar cuptorul și foamea constantă pentru tot mai mult cărbune.

Cea mai îngrozitoare poveste a avut loc în 1971, când în noaptea dinaintea închiderii uzinei, Samuel Blumenthal, paznicul de noapte, a declarat că s-a aflat față în față cu „cel mai înfricoșător lucru pe care îl văzuse vreodată”. El a descris ce a vazut ca fiind pur și simplu un „rău„, ceva „jumătate bărbat, jumătate demon” care a încercat să-l împingă pe scări. Când Blumenthal a opus rezistență, monstrul a început să-l bată cu pumnii. După examinarea de către Dr. Jack Barlo, Blumenthal a fost găsit acoperit cu arsuri intense care i-au cauzat moartea.

Mai multe echipe de investigații au investigat locația în ultimii ani, printre care și „Vânătorii de fantome” de la Syfy, care au fost acolo împreună cu rockerul Meat Loaf. Toți susțin că acolo este un punct fierbinte de activitate paranormală. Oricum, în timp ce mulți cred că este vorba de o glumă elaborată, alții sunt siguri că este fantoma lui Wormwood…

Alaska: Rookies Corner (Sitka)

Alaska. Rookies Corner (Sitka)

“The Kiksaadi Club” era un restaurant foarte frecventat din sud-estul statului Alaska. Se poveșteste că într-o noapte, o femeie a murit într-un colț întunecat din afara barului.

Era beată, mergea clătinându-se de colo colo până când a nimerit în trafic unde a fost lovită de un camion condus de un tânăr la fel de beat.

Ea s-a ridicat și a continuat să meargă clătinându-se, văitându-se și țipând până cand a murit din cauza rănilor traumatice.

Acum restaurantul „Kik” s-a transformat într-un bar sportiv numit „Rookies Pub”. Patronii au raportat în repetate rânduri că au văzut o figură fantomatică umblând noaptea pe drum, determinând pe mulți să tragă pe dreapta și să ia un taxi. Ea poate fi înfricoșătoare, dar cel puțin îi face pe oameni să nu mai exagereze cu băutura. Uneori, în orele dimineții, se aud gemete și plânsete din tufișurile din zona în care femeia a fost lovită…

Arizona: The Red Garter Inn (Williams)

Arizona. The Red Garter Inn (Williams)

Locația acum ocupată de Red Garter Inn a fost gazda unui număr de firme de-a lungul existenței sale, inclusiv un salon, un magazin, un “opium den” (local de fumat opium) și un bordel. Deși nu s-a dovedit că ar fi avut loc crime la han, se zvonește totusi că cineva a fost sacrificat pe scară. Șeriful a fost adesea chemat doar pentru a nu descoperi nimic neobișnuit odată ce a apărut. După un timp, poveștile au devenit atât de frecvente încât colectorul local de gunoi a fost angajat pentru a inspecta proprietatea în căutarea unui posibil cadavru. Nu a găsit nimic.

Astăzi, mulți oaspeți susțin că au văzut o tânără aflată în capătul de sus al scărilor. O altă fantomă a fost  descrisă ca o femeie hispanică cu par lung și întunecat, numită Eva și poate fi văzută în fotografii vechi. Într-una, stă în fața unei oglinzi, dar nu pare să aibă o reflexie. Poate că Eva este de vină pentru pașii misterioși care se aud. Unii au simțit chiar că paturile lor se mișcă sau că cineva le atinge brațele.

Arkansas: Crescent Hotel (Eureka Springs)

Arkansas. Crescent Hotel (Eureka Springs)

Nu numai că hotelul Eureka Springs este un hotel bântuit, însă un întreg site web este dedicat faptului că este „Cel mai bântuit hotel din America” (https://www.americasmosthauntedhotel.com/). În această locație ar fi existat la început un spital din care pacienții rar ar fi scăpat vii din cauza unor practici medicale defectuoase. Obișnuitele apariții ale fantomelor includ  fantoma unui lucrător care a căzut în timpul construcției inițiale din 1885, fantoma unui pacient cu cancer care are nevoie de ajutor pentru a-și găsi cheia camerei, un bărbat într-un costum alb, un pacient cu o cămașă de noapte albă și chiar o pisică numită Morris. Tururile dedicate fantomelor hotelului sunt atât de populare încât spectacolele de teatru de noapte au fost suspendate în luna octombrie, în favoarea turului „Late, Late Ghost”.

California: Winchester Mystery House (San Jose)

California. Winchester Mystery House (San Jose)

Uşi care duc nicăieri şi camere despărţite doar de ferestre? Da, acesta este conacul victorian Winchester construit în secolul XIX…

Conacul i-a aparținut lui Sarah Winchester, văduva comerciantului de arme William Wirt Winchester. Acest conac cu şapte etaje numără mai bine de 160 de camere și este plin de curiozităţi arhitecturale şi scări care duc spre tavane sau pereţi solizi, uşi care se deschid spre spaţii abrupte, ferestre care se deschid spre alte camere, luminatoare plasate între pardoseli, coşuri de fum false, care se termină brusc înainte de a atinge tavanul şi zeci de alte ciudăţenii rezultate dintr-o obsesie inexplicabilă, a proprietarei de a menţine construcţia casei în mod continuu timp de 38 de ani.

Povestea casei începe odată cu moartea lui William Wirt Winchester în 1881, care a plasat-o pe Sarah în posesia unei averi incredibile – peste 20 de milioane de dolari şi aproape 50% din acţiunile companiei Winchester, oferindu-i un venit de 1.000 de dolari pe zi. Aceasta reprezenta o suma enormă la acea vreme, însă averea nu i-a adus nicio consolare, în urma tragediei suferite. Cu cincisprezece ani în urmă, Sarah îşi pierduse fiica nou-nascută, o altă tragedie din care abia îşi revenea în momentul în care îi decedează şi soţul. În 1866, Sarah dăduse naştere unei fetiţe pe nume Annie Pardee Winchester. Din păcate, imediat după naştere, Annie a fost diagnosticată cu „maramus”, o formă severă de sub-dezvoltare ce face ca nou-născutul să cântărească mult mai puţin decât un nou-născut normal. Copilul a murit la puţin timp de la naştere. Au urmat câţiva ani foarte dificili pentru Sarah.

Sfâşiată de durere, Sarah se consultă cu un medium. Mediumul o convinge că familia Winchester este bântuită de spiritele tuturor celor care au fost ucişi cu arme de foc produse de Winchester Repeating Arms Company şi că moartea timpurie a fiicei şi soţului ei reprezintă o răzbunare a acestor spirite. Apoi mediumul a sfătuit-o să se mute în vest şi, pentru a domoli spiritele, să construiască la infinit o casă mare. Și asta e exact ceea ce a facut Sarah. Ea a plecat din New Haven, Connecticut şi s-a stabilit în San Jose, unde a cumpărat o proprietate modestă.

Sarah nu a consultat nici un arhitect şi nu avea nici un plan, însă în fiecare dimineaţă, ea se întâlnea cu maistrul ei şi îi arăta schiţele lucrărilor din acea zi. Planurile erau de multe ori haotice, iar atunci când echipa nu lucra, Sarah însăşi se apuca de demolat, de reamenajare sau astupare. Acest lucru a condus la unele dintre curiozităţile găsite în interior, precum scările şi uşile care nu duc spre nicăieri şi holurile duble. Una dintre teorii sugerează că Sarah încerca să dezorienteze fantomele şi să le prindă în capcana labirintului de camere şi holuri. Nimeni nu înţelegea ce încerca văduva să facă. Poate chiar erau fantome sau pur şi simplu ea se afla în căutarea unui hobby nesfârşit care să îi distragă atenţia de la durerea suferită. Cred că această scenă vă amintește de tipa din serialul “The Haunting of Hill House”, care suprapusese niște planuri stranii, fractalice, peste planurile reale ale casei. Ca un fel de “casă în casă”, ca un fel de planuri ale unei realități paralele ale acelei case…

Casa era destul de progresistă pentru vremea aceea şi era dotată cu facilităţi moderne. Sarah era înconjurată de cei mai pricepuţi ebenişti ai vremii, trudind ani la rând pentru a realiza şifoniere, cufere şi sertare unde ea îşi depozita cele mai rare satinuri şi mătăsuri, lenjerii orientale brodate manual şi pânzeturi ţesute elegant din Persia şi India.

Construcţia conacului a continuat necontenit timp de 38 de ani, până când Sarah Winchester a decedat în somn, pe 5 septembrie 1922. Unele poveşti spun că, atunci când au aflat vestea, tâmplarii s-au oprit bruc, lăsând cuiele bătute cu ciocanul la jumătate. Sarah avea 83 de ani. Se spune că, în timpul ultimei şedinţe cu mediumul, spiritele i-ar fi comunicat că „treaba ei s-a încheiat”.

La momentul decesului ei, conacul lărgit acoperea 1,8 hectare şi avea un plan atât de derutant, încât la fiecare numărătoare a camerelor, rezulta un total diferit. În 1974, Casa Winchester a fost adăugată în Registrul Naţional al Locurilor Istorice din SUA.

Puteți citi un amplu articol dedicat acestei stranii case, aici.

Colorado: Strater Hotel (Durango)

Colorado. Strater Hotel (Durango)

Hotelul Strater datează de la 1893. Potrivit site-ului lor, hotelul de cărămidă a fost locul preferat al autorului de romane western, Louis L’Amour, care a spus că muzica honky-tonk din salonul Diamond Belle l-a inspirat să scrie despre vestul sălbatic. Alți vizitatori au avut reacții diferite, ei raportând umbre stranii, precum și o doamnă transparentă îmbrăcată în alb, dar și un inginer feroviar de epocă, rătăcind pe hol.

Bloggerul Lanee Lee, al cărui site “Voyage Vixens” a numit hotelul ca fiind unul dintre „Cele mai bântuite hoteluri ale Americii„, a adăugat că „atunci când am stat acolo iarna trecută, am făcut o fotografie a camerei mele și a apărut un ORB albastru, fantomatic pe tăblia patului și menționez că nu aveam flashul pornit. Straniu într-adevăr”. Așa cum a declarat managerul hotelului, Rod Barker, pentru un ziar din 1999: „Avem o vârstă de 112 de ani – cred că asta ne dă dreptul să avem câteva povești cu fantome„.

Connecticut: Union Cemetery (Easton)

Connecticut. Union Cemetery (Easton)

Ed și Lorraine Warren au fost anchetatori paranormali iar experiențele lor au inspirat filmele „The Horror Amityville„, „The Haunted„, „The Haunting in Connecticut„, „The Conjuring„, „The Conjuring 2” și „Annabelle„. EI au explorat mii de locuri, inclusiv Cimitirul Union din Easton, despre care au scris în cartea “Graveyard: True Hauntings From an Old New England Cemetery” (1992). Deși au fost sesizate numeroase apariții în acest loc de veci cu o vechime de peste 400 de ani, cea mai populară aparitie este „White Lady”. Ea este descrisă ca purtând o „rochie de nuntă de un alb diafan” sau o rochie de mireasă. Ed susține nu numai că a văzut personal fantoma, dar ar fi și filmat-o. Se spune că această fantomă apare brusc în fața șoferilor care conduc pe Ruta 59. Șoferii o lovesc, însă când opresc și coboară din mașină, nu găsesc pe nimeni…

Delaware: Fort Delaware (Delaware City)

Delaware. Fort Delaware (Delaware City)

Delaware. Fort Delaware (Delaware City)

Nu numai că Fort Delaware organizează “excursii fantomă” pe tot parcursul anului, dar acest loc este atât de bântuit încât vizitatorii pretind mereu că văd fantome, iar în fotografiile multora chiar au fost capturate imagini cu spirite. Se pare că majoritatea spiritelor aparțin soldaților morți, care au fost închiși în fort și care își petrec timpul acum bântuind, creând o atmosferă rece, sunete de explozie de tunuri și voci stranii.

„Vânătorii de fantome” de la SyFy au filmat un episod la Fort Delaware, unde au prins o imagine termală a unei persoane care aruncă o privire pe la colț pentru a-i privi. Un expert chiar a simțit că cineva l-a tras de sacou. Mulți spun că temnițele sunt cele mai bântuite zone din incintă, dar alții susțin că de fapt bucătăria ar fi cea mai bântuită. Se presupune că un bucătar mort a apărut în mai multe poze Polaroid, dar nu este amenințător. Vrea doar să fie observat… (Probabil știe că este fotogenic, și de asta.)

Florida: Stranahan House (Ft. Lauderdale)

Florida. Stranahan House (Ft. Lauderdale)

După ce proprietarul casei Stranahan, Frank Stranahan, s-a sinucis aruncându-se în râul din fața casei în timpul marii crize economice din anii ‘30, oamenii au susținut că văd că fantoma lui rătăcind în jurul proprietății sale. Câțiva ani mai târziu, sora văduvei lui Frank a decedat în casă din cauza sângerării cauzate de nașterea prematură a unui copil mort.

Se spune că șase entități bântuie casa, inclusiv un bărbat numit Albert, care a murit la Casa Stranahan la șase luni după ce a luat tuberculoză de la o prostituată. Deschisă pentru tururi publice, această casă oferă o perspectivă unică asupra istoriei și culturii de la începutul anilor 1900, precum și șansa de a prezenta pe una dintre fantomele care se arată adesea, dar și pentru fenomene stranii cum ar fi schimbarea aleatorie a temperaturii din camere și rearanjarea obiectelor și a mobilierului fără vreo implicare a oamenilor…

Georgia: Foley House Inn (Savannah)

Georgia. Foley House Inn (Savannah)

Georgia. Foley House Inn (Savannah)

Savannah, Georgia este fără îndoială, cel mai bântuit oraș din America. Deci nu e deloc surprinzător faptul că orașul are numeroase case bântuite. Pensiunea Foley House se află chiar în locul în care o locuință a fost distrusă de marele incendiu din 1889. Legenda spune că într-o noapte un tip a încercat să o ștranguleze pe doamna Foley. Doamna nu a putut să strige, așa că a lovit atacatorul în cap cu un sfeșnic și l-a omorât din greșeală. În schimbul chiriei gratuite, un oaspete a scăpat de corpul decedatului…

Ani mai târziu, Foley a mărturisit pe patul de moarte această crimă comisă, dar nu a dezvăluit niciodată locația corpului, iar majoritatea oamenilor nu a crezut cele spuse de doamna Foley. Cu toate acestea, în timpul unei renovări din 1989, în pereți s-au descoperit rămășițe scheletice umane și, încă de atunci, oaspeții au raportat că au văzut un bărbat noaptea în grădină, purtând un joben. Această apariție e însoțită de zgomote ciudate și de senzația de valuri bruște de aer rece. Localnicii numesc entitatea: „Wally”.

Hawaii: Hawaii’s Plantation Village (Waipahu)

Hawaii. Hawaii’s Plantation Village (Waipahu)

Hawaii. Hawaii’s Plantation Village (Waipahu)

Nu numai că satul de plantații din Hawaii este bântuit, dar în fiecare lună octombrie mai mult de cincizeci de muncitori sărbătoresc Halloweenul într-o casă bântuită.

Proprietatea este atât de înfricoșătoare încât angajații de acolo nu au nici măcar dreptul de a lucra singuri. Trebuie să fie în perechi.

Chiar și în afara sezonului, angajații și vizitatorii deopotrivă au raportat apariții bizare, perdele care se mișcă, uși care se deschid singure și sunete ciudate de vase și tigăi. O femeie îmbrăcată dupa moda anilor 1930 a fost de asemenea văzută rătăcind în jurul vechii ferme de zahăr.

Idaho: Old Idaho State Penitentiary (Boise)

Idaho. Old Idaho State Penitentiary (Boise)

Idaho. Old Idaho State Penitentiary (Boise)

Cunoscută sub numele de „Old Pen”, această închisoare – care a funcționat între anii 1872 și 1973 – este acum casa a numeroase entități (probabil foști deținuți) care crează tot felul de probleme. Peste 13.000 de infractori au fost închiși aici de-a lungul timpului, inclusiv Raymond Allen Snowden, cunoscut ca Jack the Ripper din Idaho. În octombrie 1956, ucigașul a fost condamnat la moarte prin spânzurare.

Vizitatorii au raportat senzații de atingere, emoții bruște de groază sau disperare, șuierat de șoapte pe holuri și lumini intermitente inexplicabile. Echipa „Ghost Adventures” din cadrul Travel Channel a investigat Old Pen în urmă cu câțiva ani și nu numai că au auzit ciocănituri și voci misterioase, dar au fotografiat și ceea ce părea a fi o apariție masculină.

Illinois: Hull House (Chicago)

Illinois. Hull House (Chicago) haunted

Illinois. Hull House (Chicago) haunted

Hull House este situat pe strada 800 Halsted Street din Chicago și este deschis publicului ca un sit istoric.

Hull House a fost înființată la Chicago în 1889, când Jane Addams și Ellen Gates Starr au închiriat o locuință abandonată pe Halsted Street South, construită de Charles J. Hull în 1856. Hull a construit casa la intersecția străzilor Halsted și Polk, într-o perioadă când aceasta era una dintre cele mai moderne zone ale orașului. După incendiul din Chicago din 1871, clasele de oameni înstăriți s-au mutat în alte părți ale orașului, iar zona a început să atragă o populație mare de imigranți italieni, greci și evrei. Până în anii 1880, Hull House a fost înconjurat de fabrici și case de locuit și, în scurt timp, a devenit unul dintre cele mai renumite locuri din Chicago.

Hull House a fost făcută faimoasă de Jane Addams, prima femeie care a castigat Premiul Nobel pentru Pace și care și-a ajutat vecinii imigranți. Hull House a fost una dintre primele așezări sociale din America de Nord. Douăzeci de clădiri mari au fost adăugate de la un an la altul până când Hull House a acoperit o jumătate oraș și a inclus un loc de joacă în apropiere și o tabără mare în Wisconsin.

Jane Addams a deschis-o ca pe un centru social pentru imigranții europeni care sosesc în S.U.A. Multe fantome bântuie casa, inclusiv cea a soției lui Charles Hull și a numeroșilor oameni care au murit acolo de-a lungul anilor.

În cartea sa, “Return to the scene of crime”, autorul Richard Linberg se referă la cartierul întunecat din apropierea casei Hull, ca fiind „cel mai întunecat colț al orașului Chicago” și avea dreptate. Polițiștii și politicienii corupți își făcuseră acolo un adevărat cartel al crimei. Era o zonă împânzită de bordeluri, saloane, traficanți de droguri. Era un cartier profund viciat.

Criminali exilați din alte părți ale orașului au căutat refugiu în această zonă. Prostituatele își ademeneau clienții din ușa casei, iar droguri precum cocaina, laudanum și alte medicamente ciudate erau disponibile în farmaciile din zonă.

Era un loc oribil, în mijlocul căruia erau toți refugiații și imigranții la limita sărăciei. Pentru acești oameni, Jane Addams a creat Hull House. Locul a fost transformat într-o casă confortabilă, destinată în special femeilor, dar acolo se oferea hrană și adăpost oricui nu avea ce mânca sau unde sta. Casa a oferit, de asemenea, educație și protecție pentru multă lume, iar personalul a depus mult efort pentru a îmbunătăți viața localnicilor timp de mulți ani.

În momentul în care Jane Addams a preluat Hull House, trecuseră deja câțiva ani de la moartea doamnei Charles Hull, dar acest lucru nu a împiedicat-o să-și facă simțită prezența. Ea a murit din cauze naturale într-un dormitor de la etajul al doilea al casei și, în câteva luni de la moartea ei, se spunea că fantoma ei bântuie acea cameră. Persoanele găzduite acolo au început să aibă somnul tulburat de zgomote de pași.

Dormitorul doamnei Hull a fost ocupat pentru prima oară de Jane Addams, care a fost trezită într-o seară de zgomote de pași. După câteva nopți, ea și-a mărturisit pățania lui Ellen, care a recunoscut că a experimentat și ea același lucru. Jane s-a mutat mai târziu în altă cameră.

Au mai fost și altii care au observat întâmplările neobișnuite. Helen Campbell, autorul cărții “Prisoners of poverty”, a raportat că a văzut o apariție lângă patul ei (deoarece acceptase propunerea lui Jane de a dormi în „camera bântuită”). Când a aprins lampa, apariția a dispărut. Aceleași sunete și figuri au fost observate și de doamna Louise Bowen, prietenă cu Jane și Mary Smith, și chiar de Canon Barnett din Toynbee Hall, care a vizitat casa în timpul expoziției columbiene din 1893.

Potrivit cărții lui Jane Addams, „Twenty years at hull house„, chiar si chiriașii anteriori ai casei, credeau și ei că etajul casei era bântuit. Întotdeauna păstrau o galeată cu apă pe scări, crezând că fantoma nu era în stare să treacă de ea.

Fantoma a fost întotdeauna considerată a fi destul de tristă, dar inofensivă, iar locuitorii și oaspeții au învățat să trăiască cu prezența ei. Din păcate, nu a fost singura legendă „supranaturală” legată de Hull House!

Hull House și-a obținut notorietatea când a fost considerată refugiul „copilului diavolului” din Chicago. Acest copil despre care se spune ca s-a născut cu urechi ascuțite, coarne și coadă, se presupune că a fost născut de o femeie catolică devotată soțului ei ateu. Potrivit poveștii, femeia a încercat să puna o icoană a Fecioarei Maria în casă, dar soțul ei a distrus icoana. El a spus că ar prefera sa aibă în casă chipul diavolului și nu icoana aceea. Când femeia a ramas însărcinată, copilul-diavol a fost blestemul lor. Deoarece nu a rezistat numeroaselor oprobii din partea societății, tatăl la dus copilul la Hull House. Jane Addams și personalul casei au luat copilul și au încercat să îl boteze. În timpul ceremoniei, copilul se presupune că a scăpat de la preot și a început să danseze și să râdă. Neștiind ce altceva să facă cu copilul, Jane l-a încuiat în podul casei, unde acesta a murit.

Zvonurile despre copil s-au răspândit repede și în câteva săptămâni, sute de oameni au venit în casă pentru a-l vedea. Cum a început povestea, nimeni nu știa, dar a ajuns până la urechile unui faimos reporter din Chicago, Ben Hecht. El a susținut că de fiecare dată când a încercat să investigheze povestea, a fost îndrumat să-l găsească pe copil la Hull House. Mulți oameni au venit la ușă și au cerut să vadă copilul, în timp ce alții au oferit șpagă pentru a fi lăsați să intre.

În fiecare zi, Jane le-a explicat oamenilor că povestea a fost fabricată. Chiar a dedicat 40 de pagini din autobiografia ei pentru a risipi aceste zvonuri. În acea perioadă mulți imigranți au părăsit casa crezând poveștile referitoare la copilul-diavol.

Odată cu trecerea anilor, unii oameni continuă să susțină că povestea diavolului bebeluș este adevărată… sau cel puțin conține câteva elemente ale adevărului. Unii au speculat că poate copilul era de fapt un copil cu deformații la naștere, care fusese lăsat de vreo imigrantă la Hull House. Având în vedere și consumul de droguri din zonă, este posibil ca unele sarcini să fi prezentat malformații…

Oricum, legenda locală insistă că, la un moment dat, ar fi fost văzut un băiat desfigurat care era ascuns la etajele superioare ale casei. Poveștile spun că în anumite nopți imaginea unei fețe deformate poate fi văzută pe fereastra de la mansardă … și că o versiune fantomatică a feței este încă văzută de vizitatori și astăzi!

Indiana: Story Inn (Nashville)

Indiana: Story Inn (Nashville)

Indiana. Story Inn (Nashville)

Firma acestui han se prezintă așa: „O locație incomodă din 1851„.  Asta se datorează unei legende pe care majoritatea oamenilor o cunosc. Pentru a ajunge la han, vizitatorii trebuie să călătorească 20 de mile în sălbăticia de pe State Road 135 din Nashville.

Story Inn este singura clădire care a mai ramas în picioare dintr-un orașel minier numit Story. Orașul a dispărut la începutul anilor 1900, dar hanul a fost restaurat în anii 1960 și acum se află la marginea parcului național din Brown.

De ani de zile, proprietarii păstrau bușteni în fiecare cameră, astfel încât oaspeții să-și poată documenta întâlnirile cu fantome. Cea mai cunoscută fantomă care bântuie hanul este „Blue Lady”. Se crede ca ar fi soția doctorului George Story. Se spune că această fantomă apare dacă aprindeți o lumină albastră într-una din camerele de deasupra restaurantului. Iar dacă simțiți o aromă de tutun de cireș – preferatul ei – înseamnă că fantoma a trecut chiar pe lângă dumneavoastră.

Iowa: Villisca Axe Murder House (Villisca)

Iowa. Villisca Axe Murder House (Villisca)

Iowa. Villisca Axe Murder House (Villisca)

În seara zilei de 9 iunie 1912, șase membri ai familiei Moore și doi câini domestici au fost omorâți cu sălbăticie cu toporul în reședința Moore din sud-vestul statului Iowa. O anchetă îndelungată a condus la numeroși suspecți, dar nimeni nu a fost niciodată condamnat pentru crime. Fantomele celor opt victime încă mai bântuie zona.

Dacă nu credeți, mergeți de vizitați locația! Pentru o experiență de neuitat, oaspeții sunt invitați să își aducă sacii de dormit pentru a-și petrece noaptea înăuntru…

Kansas: Stull Cemetery (Stull)

Kansas. Stull Cemetery (Stull)

Nu numai că se presupune că cimitirul Stull ar fi bântuit, dar unii spun că este de fapt o poartă spre iad. Acesta a fost locul a numeroase întâlniri oculte și ceremonii de vrăjitoare, iar Satana însuși vizitează locația ocazional, provocând incendii spontane, zgomote înfioratoare surprinse pe înregistrări și alte incidente bizare.

Cimitirul este atât de notoriu că numeroase scenarii de film s-au bazat pe legendele sale, printre care „Sin-Jin Smyth„, „Nothing Left to Fear” și „Turbulence 3„. De asemenea, a fost locul de filmare pentru un episod din „Supernatural„. Din cauza prea marii notorietăți, cimitirul necesită să fie păzit non-stop. După ce numeroase pietre de mormânt au fost înclinate (sperăm, accidental) de vizitatorii (umani, sperăm), poliția locală a impus o amendă de 1.000 de dolari pentru vizitatorii neautorizați.

Kentucky: Waverly Hills Sanatorium (Louisville)

Kentucky. Waverly Hills Sanatorium (Louisville) (fotografie veche)

Atunci când o locație bântuită a fost prezentată pe „Ghost Hunters„, „Scariest Places on Earth”, “Fact or Fakes”, “Celebrity Paranormal Project”, “Creepy”, “Most Haunted”, “Paranormal Challenge”, “Supernatural” si “Ghost Adventures”, știi că există ceva special acolo. În plus, este practic o regulă a naturii că spitalele abandonate vechi ar trebui să fie bântuite – mai ales când se spune că mii de oameni au murit acolo. Numai in decursul unui singur an se spune ca ar fi murit cel puțin 152 de persoane.

Acest lucru ar explica cu siguranță luminile pâlpâitoare, formele umbroase și alte incidente stranii. Sanatoriul – care a fost deschis în 1910 pentru combaterea epidemiei de tuberculoză – are chiar și un așa-numit Tunel al Morții care a fost folosit pentru a transporta toți pacienții decedați, medici, asistente medicale și membri ai personalului.

Louisiana: The Myrtles Plantation (St. Francisville)

Louisiana. The Myrtles Plantation (St. Francisville)

O fotografie atât de frumoasă care emană o atmosferă de liniște și pace, un peisaj idilic… Totuși, fotografiile creează iluzii. Se pare că atmosfera resimțită în acest loc este destul de negativă și încărcată…

Această plantație antebelică a fost înființată în jurul anului 1796 și se pare că a fost construită pe locul unui vechi templu indian Tunica. Numeroase boli misterioase, otrăviri și crime s-au petrecut în casă – inclusiv omorul lui William Drew Winter, un avocat care a fost domiciliat acolo între anii 1865 și 1871. După ce a fost împușcat de un străin, el s-a strecurat în casă și a murit încercând să urce scările. Vizitatorii și angajații spun că adesea auzeau pașii mortului.

O altă legendă se refera la „Chloe”, o fată de sclavi de la începutul secolului al XIX-lea, a carei imagine a fost „capturată” într-o fotografie din 1992. În plus, oaspeții s-au trezit terifiați din paturile care se mișcau pur și simplu, mobila se muta singură, iar un pian mare a început să cânte de la sine putere, iar amprente ciudate au apărut în mod inexplicabil în diferite locuri.

Maine: Green Bridge/Brownville Road (Millinocket)

Maine. Green Bridge_Brownville Road (Millinocket)

În anii 1950, un cuplu de proaspăt căsătoriți conduceau pe drumul cu podul verde de pe Ruta 11 Brownville Road în Millinocket, iar mașina lor a derapat în apă. Bărbatul a mers să caute ajutor, iar când s-a întors, soția lui nu a mai fost de găsit pe nicăieri. De atunci se spune ca a fost văzută o femeie fantomatică ce mergea de-a lungul drumului și a fost numită „White Lady”.

Unii susțin că au văzut-o stand în picioare în mijlocul podului și chiar a apărut pe scaunele din spate pentru pasageri. Alții care au ieșit din vehiculele lor pentru a explora locul spun că au găsit amprente de mână pe tot parbrizul la întoarcerea în mașină. Rămășițele fizice ale White Lady nu au fost găsite niciodată.

Maryland: Câmpul de lupte Antietam (Sharpsburg)

Maryland. Antietam Battlefield (Sharpsburg)

Sute de vizitatori pe acest câmp de luptă istoric au raportat că au văzut atât soldați unioniști cât și soldati confederați rătăcind ca și cum ar fi fost pierduți. Sigur, ei ar putea fi pur și simplu actorii plătiți ai locului care recrează pentru vizitatori momentele istorice ale zonei, și care au rămas prea mult timp la taverna locală, uitand drumul spre casă. Sau ar putea fi fantomele celor peste 23.000 de victime de pe acest sit din 1862…

Cea mai stranie parte a proprietății se numește Bloody Lane. Acolo, aproximativ 5500 de oameni au fost uciși sau răniți, apoi au fost aruncați unii peste ceilalți pe un drum scufundat. Aici, vizitatorii spun că aud bubuituri îndepărtate ale tunurilor, focuri de arme și cântece de razboi.

Massachusetts: Lizzie Borden House (Fall River)

Massachusetts. Lizzie Borden House (Fall River)

Un cântec al zonei spune asa: “Lizzie Borden took an ax / And gave her mother forty whacks / And when she saw what she had done / She gave her father forty-one” („Lizzie Borden a luat un topor / Și i-a dat mamei sale patruzeci de lovituri cu el / Și când a văzut ce făcuse / I-a dat și tatălui patruzeci și una„). Cine vrea, poate rămâne în casa lui Lizzie, și dormi în camera în care părinții ei au fost uciși. Nu vă faceți griji, asternuturile au fost spălate. Pensiunea B & B poate fi închiriată per cameră sau chiar întreaga casă. Mulți turiști au semnalat apariții stranii, zone în care temperatura scade brusc, țipete, strigăte și sunetul lui Lizzie râzând. Așa că somn ușor și sedere plăcută!

Michigan: Mackinac Island

Michigan. Mackinac Island

Insula Mackinac ar trebui numită „insula fantomă”, pentru că întregul loc mustește de apariții, de zone în care temperatura coboară brusc (aceste zone se numesc “cold spots”, ceea ce s-ar traduce prin “pete reci”) și multe alte evenimente ciudate. Locații specifice cunoscute ca fiind bântuite includ Grand Hotel (care a fost construit pe un vechi cimitir militar și unde au fost semnalate nenumărate incidente inexplicabile), Mission Point Resort (fostul Colegiu Mackinac, care a fost deschis doar patru ani, după care a devenit locul unde un îndrăgostit s-a sinucis), Fort Mackinac (odată a fost vizitat de vânătorii de fantome Syfy’s), și așa-numitul Drowning Pool.

Dacă sunteți pasionati de istorie, veți fi curiosi să aflați cum președinții americani Truman, Kennedy, Ford, [George HW] Bush și Clinton au stat la Grand Hotel, care a fost, de asemenea, și locul primului eveniment public în care  Thomas Edison a făcut prima sa demonstrație fonografică.

Minnesota: Palmer House Hotel (Sauk Centre)

Minnesota. Palmer House Hotel (Sauk Centre)

Hotelul Palmer House este atât de bântuit încât nu numai că locația a fost vizitată de „Ghost Adventures” a postului Travel Channel, dar proprietarul îi sfătuiește pe oaspeți să fie buni cu toți ceilalți din local – în viață sau morți.

Printre aparitiile semnalate, oaspeții din Camera 17 au raportat fantoma unei prostituate numite Lucy care a lucrat în bordelul Sauk Centre House înainte de a fi ars în 1990 și care devine foarte agitată în special în jurul bărbaților. În timpul unei șederi recente, un grup de vânători de fantome din Chicago ar fi înregistrat, în cameră, o temperatură de 1 grad Fahrenheit. O altă plângere înregistrată des implică zgomotul care provine de la persoanele cazate deasupra unor oaspeți. În mod ciudat, această problemă este ridicată doar de cei care stau la ultimul etaj…

Mississippi: King’s Tavern (Natchez)

Mississippi. King’s Tavern (Natchez)

King’s Tavern a existat în forma sa actuală din 1789, când Richard King a cumpărat clădirea doar la două decenii după ce a fost construită. La scurt timp după aceea, a angajat o fată de 16 ani, pe nume Madeline, pentru a-i fi servitoare și a avut o aventură cu ea. Când doamna King a aflat despre infidelitățile soțului ei, ea a ucis-o pe tânără. Povestea este uneori respinsă ca fiind o simpla ficțiune, dar cum altfel puteți explica cele trei corpuri mumificate descoperite în coșul șemineului din sala principală în anii 1930?

Poate că au fost victimele fraților Harpe, primii ucigași în serie ai Americii, care au băut deseori la tavernă și s-a presupus că au ucis între 39 și 50 de persoane – inclusiv pe cineva din tavernă! Aceste evenimente au provocat bântuiturile, care sunt responsabile de apariții sub formă de umbre, căldură emisă din șemineu în lipsa vreunei flăcări, urme misterioase de pași, uși care se trânteau brusc, plânset de copil plus nenumărate alte întâmplări înfiorătoare.

Missouri: The Lemp Mansion (St. Louis)

Missouri. The Lemp Mansion (St. Louis)

După moartea prematură a fiului său, Frederick, din cauza insuficienței cardiace din 1901, și decesul celui mai bun prieten al său (numit tot Frederick care era proprietarul Companiei de bere Pabst) în 1904, William J. Lemp Brewing Co. s-a sinucis în casa lui la 13 februarie 1904. În următoarele decenii, trei dintre copii săi au murit în același fel. Fiica lui, Elsa, s-a sinucis în casa ei în 1920, iar William J. Lemp Jr. (în 1922) și Charles Lemp (în 1949) au făcut acest lucru în interiorul casei.

Potrivit legendei locale, conacul este încă bântuit și azi. Această locație a fost prezentă chiar și într-o listă a revistei Life, ca fiind una din cele mai bântuite case din America încă din 1980. Un spirit, poreclit „băiatul cu care se confruntă maimuțele”, se spune a fi fantoma fiului nelegitim al lui William, Zeke, care s-a născut cu sindromul Down și a fost ținut ascuns în pod. Astăzi, casa este un restaurant, teatru, bar, han, magazin de cadouri și muzeu.

Montana: Virginia City

Montana. Virginia City

Un oraș-fantomă plin de fantome? Are sens, mai ales atunci când orașul originar (fondat în 1863) a fost celebru pentru lipsa de aplicare a legii sau a unui sistem de justiție și, prin urmare, având o rată ridicată de jafuri și crime.

Numeroase entități bântuie salonul local. Se știe că o fantomă de fetiță se află pe treptele unui magazin de costume, o apariție a unui pianist bântuie opera, iar Inn Bonanza (care a fost odată spital) este casa unei călugărițe-fantomă.

Clădirea E. CLAMPUS VITUS a fost considerată locul de întâlnire al membrilor Cavalerilor din Pythias, un grup secret despre care se spune ca ar fi fost întemeiat în anii 1800. Se spune că această grupare a luat legea în mâinile sale, savârșind numeroase crime.

Mulți cred că grupul încă mai există, a declarat Bret Robards, un anchetator paranormal local pentru Mackay Mansion și Washoe Club.

Clădirea se află lângă Union Miner’s Building pe strada B.

„Totuși ei au făcut mult bine pentru comunitate, dar ceea ce s-a întâmplat de fapt la Cavalerii din Pythias aici în cladire, nu știu. Cert e ca aceasta este una dintre cele mai bântuite clădiri din Virginia City” a declarat Bret Robards.

Se spune ca în această clădire există un vortex care emite o energie sinistră. Robards a spus că un alt cercetător a intrat în baia de femei de la ultimul etaj unde a fost prins de cot și aruncat afară.

„Această clădire are cea mai întunecată energie decât oricare altă clădire din Virginia City în care am fost”, a mai spus Robards.

Clădirea este proprietate privată și, probabil, nu este deschisă investigației publice, dar dacă întrebați, ați putea avea noroc…

Vila Mackay este cunoscută pentru fostul său rezident, John Mackay, un cunoscut milionar. Dar mai este, de asemenea, cunoscută pentru spiritele despre care se crede că sălășluiesc acolo.

Când marele incendiu a măturat orașul, Mackay a cerut ca vila Mackay să fie salvata. În schimb, el a promis că va reconstrui biserica Sf. Maria din munți, despre care se presupune că este bântuită. Totuși, s-a spus că focul a ucis un pompier care încerca să salveze proprietatea. Uneori, fantoma pompierului a fost văzuta în foișorul din apropiere. Unii susțin că pompierul arată ca un bărbat asiatic cu păr lung care încearcă să avertizeze oamenii asupra focului.

Cel puțin șapte apariții au fost semnalate în conac. Printre ele se numără și o fetiță îmbrăcată în alb, cunoscută sub numele de Elizabeth. Localnicii cred că Elizabeth este aceeași fată pe care Johnny Depp a susținut că a văzut-o în timp ce locuia la conac în timpul filmărilor peliculei „Dead Man„.

Un bărbat a fost de asemenea văzut fumând pipă în salon și pe balcon. Se spune că o femeie bântuie, de asemenea, primul etaj, zona de luat masa și grajdurile.

În Hotelul Silver Queen & Wedding Chapel se spune că sălășluiesc numeroase spirite, a declarat Connie Carlson, care deține proprietatea hotelului de 26 de ani.

„Am avut oameni care au cerut să plece în mijlocul nopții pentru ca erau înspăimântați. Spuneau: “Nu mai stau aici de unul singur, pentru că aud cum se mișcă scaunele, aud zgomot de lanțuri și sunt lucruri care cad singure din rafturi”, a spus Carlson.

Carlson a spus că odată a rămas în camera 11 și a auzit în toiul nopții sunete puternice si apăsate. Se spune ca o prostituată s-ar fi sinucis în baie, iar acum bântuie camera.

O cameră de supraveghere din capela hotelului a surprins imagini de ORBs care plutesc în întuneric. O ușă din fața capelei conduce la ceea ce mulți cred că a fost odată o morgă…

Sunt multe, multe mistere tenebroase în fiecare colțisor al orașului, dar nu putem ocupa articolul de față numai cu ele. Așa că mai bine vizitați locul și ne povestiți experiența voastră!

Nebraska: Ball Cemetery (Springfield)

Nebraska. Ball Cemetery (Springfield)

Ok, aici e vorba doar despre un cimitir bântuit în stil clasic: fantoma unui bărbat înalt care se plimbă în mijlocul nopții, atacând și ștrangulând vizitatori, vânătăi inexplicabile care apar după vizitele în cimitir, vocea slabă, șuierată a unei femei, urmată de un râs maniacal, stranii particule ectoplasmatie care apar în fotografii, pietre funerare care se mișcă singure.

La toate astea se adaugă paznicii înarmați care păzesc cimitirul… Probabil ca să nu părăsească cineva incinta?!.. Oricum, având în vedere toate aceste condiții, poate doriți să faceți o vizită acolo!

Nevada: Goldfield Hotel (Goldfield)

Nevada. Goldfield Hotel (Goldfield)

În timp ce unii proprietari de hoteluri își trâmbițează în sus și în jos poveștile lor cu fantome, hotelul Goldfield încearcă să-i convingă pe oaspeți să nu le creadă. Cea mai faimoasă legendă vorbește despre o femeie însărcinată care a fost legată la un radiator în camera 109 chiar de către tatăl copilului până aceasta a născut. După cum spune legenda, atât mama cât și fiica au fost ucise după naștere. Această poveste a fost în general respinsă, dar există cel puțin o sinucidere confirmată care a avut loc pe proprietate (portarul J.B. Findly în 1915) și o înjunghiere care a fost pusa pe seama unei fantome…

Printre altele, hotelul a apărut in emisiuni precum: “The World’s Scariest Places”, “Ghost Hunters”, “Dead Famous”, “The Scariest Places on Earth” și “Ghost Adventures”- aceștia din urmă vizitând hotelul de cel puțin 4 ori.

New Hampshire: Omni Mount Washington Resort (Bretton Woods)

New Hampshire. Omni Mount Washington Resort (Bretton Woods)

Stațiunea Omni Mount Washington găzduiește fantoma lui Caroline Foster, soția magnatului căii ferate, Joseph Stickney, constructorul stațiunii. Femeia elegantă în rochie victoriană este adesea văzută pe holurile hotelului, dar poate cea mai obișnuită vizită a Carolinei este în camera 314, unde oaspeții spun că văd fantoma femeii șezând la marginea patului.

Potrivit unui review de pe TripAdvisor al unui oaspete care a stat în 2011 în camera 314, șemineul a pornit de unul singur, lampa a pâlpâit des, iar maimuța de pluș a fiicei sale a dispărut doar ca să reapară ulterior în mijlocul podelei. După ce menajera a curățat camera în dimineața următoare – a adus prosoape noi, a pus masa de călcat și a făcut patul – oaspetele a observat o amprentă în așternuturi ca și cum cineva s-ar fi întins să tragă un pui de somn (https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g46031-d92144-r118616906-Omni_Mount_Washington_Resort-Bretton_Woods_New_Hampshire.html ).

New Jersey: Greystone Park Psychiatric Hospital (Parsippany)

New Jersey. Greystone Park Psychiatric Hospital (Parsippany)

Inaugurat inițial ca și casă de nebuni în 1877, proprietatea de 1.000 de acri a deținut odată mai mult de 7.000 de pacienți și a fost cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bântuite locuri din stat pentru o perioadă îndelungată. Presupusele torturi, maltratări și abuzuri cauzate foștilor pacienți au fost răzbunate prin nenumărate apariții fantomatice (inclusiv cele ale unei tinere într-o rochie roz), o lumină verde a cărei sursă nu a putut fi identificată și tot felul de alte întâmplări ciudate care le-au făcut în mod repetat vizitatorilor pielea de găină.

Spitalul chiar a inspirat un film de groază din 2012, „Greystone Park„. După aproape 140 de ani, acesta a fost demolat și o clădire nouă a fost construită pe proprietate. Cu toate acestea, după cum orice vânător de fantome știe bine, și unii au confirmat asta deja, acest lucru nu îi va scăpa pe locatari de niciuna dintre entitățile din această locație.

New Mexico: La Posada de Santa Fe (Santa Fe)

New Mexico. La Posada de Santa Fe (Santa Fe)

Stațiunea La Posada de Santa Fe datează din 1882, când un comerciant din Santa Fe, Abraham Staab, a construit-o ca și conac victorian cu trei etaje pentru familia sa. Staab și soția lui, Julia, aveau șase copii. Un al șaptelea a murit la scurt timp după naștere. Această întâmplare a făcut-o pe Julia să pice într-o gravă depresie și, după mai multe alte sarcini nereușite, nu și-a mai părăsit dormitorul până când a murit în 1896 la vârsta de 52 de ani. Totuși, prezența ei a continuat să fie resimțită în continuare pe proprietate.

Astăzi, Casa Staab își păstrează structura originală și găzduiește un bar confortabil și o camera suite, care a fost dormitorul Juliei. Ca să o onoreze, personalul hotelului se asigură că o invită la petrecerile ținute în casă și o salută când intră în dormitorul ei…

New York: The Amityville Horror House (Amityville)

New York. The Amityville Horror House (Amityville)

Ați văzut filmul „The Amityville Horror„? Dacă da, probabil că sunteți familiarizat cu faptul că povestea filmului s-a bazat pe o casă bântuită reală din Long Island, New York. (De fapt, se bazează pe o carte cu același nume – dar povestea din carte se bazează pe casa cu pricina). Pe 13 noiembrie 1974, Ronald DeFeo Jr. și-a împușcat șase membri ai familiei sale în casa lor din Ocean Avenue. Un an mai târziu, George și Kathy Lutz plus cei trei copii ai lor s-au mutat în casă și au susținut că au fost terorizați de fenomene paranormale pe tot timpul șederii.

Un preot chemat să binecuvânteze casa a auzit vorbele: „Ieși afară!„. Mai târziu, el ar fi avut febră și apoi i-ar fi apărut stigmate pe mâini. Casa a fost mereu plină de muște, chiar dacă afară era iarnă. O misterioasă cameră roșie a fost descoperită în spatele unor rafturi de la subsol. Au apărut “cold spots” (am specificat mai sus în articol ce înseamnă) și mirosuri ciudate care nu erau aduse de curenți de vânt. Ceva gelatinos și verde ieșea din pereți, un crucifix se învârtea pe perete până ajungea cu capul în jos… Au existat numeroase apariții de porci demonici și ale figuri teribile. George a văzut-o pe Kathy transformându-se brusc într-o bătrână de 90 de ani… Tot felul de uși, zgomote, ferestre deschise și închise și muzică misterioasă din surse necunoscute terorizau familia Lutz. Au reusit să locuiască în casă numai 28 de zile…

North Carolina: The Omni Grove Park Inn (Asheville)

North Carolina. The Omni Grove Park Inn (Asheville)

Hanul Grove Park a avut o fantomă vreme de mai bine de o jumătate de secol, și este numită „Pink Lady” din cauza rochiei de culoare roz pe care ea o poartă. Se crede că această tânără a fost oaspete în camera 545 din anii 1920 și că ea a sărit sau a fost împinsă pe fereastră, căzând în gol cinci etaje. Ea este văzută încă în proprietate, în special de către copii mici. Unii spun că văd doar o ceață roz, alții o apariție completă a unei frumoase tinere, cu părul lung, într-o rochie roz…

North Dakota: St. Joseph’s Hospital (Dickinson)

North Dakota. St. Joseph’s Hospital (Dickinson)_vedere veche

Ne întrebăm dacă angajații de la St. Joseph nu sunt deranjați de liftul de la morgă care pornește de unul singur, de vocile stranii și gemetele auzite în cantină, de butoanele de apel din camerele neocupate sau de sunetele scărilor rulante care duc in în subsol…

Un fost angajat spune povestea unui agricultor în vârstă de 75 de ani care s-a internat în spital cu o boală gravă. După a treia noapte acolo, a ieșit din camera lui și i-a spus asistentei că i-a ajuns și a plecat. A spus la revedere, iar ea l-a lăsat să iasă pe ușă. Cam după 10 minute, o altă asistentă a anunțat că agricultorul tocmai murise în patul său de spital…

Ohio: Ohio State Reformatory (Mansfield)

Ohio. Ohio State Reformatory (Mansfield)

Încă de la deschiderea sa din 1886, acest loc a avut o reputație proastă – și nu doar pentru că găzduia criminali. Au avut loc mai multe evenimente violente, inclusiv crimele de execuție ale directorului închisorii și ale familiei sale de către doi foști deținuți și moartea a doi gardieni în timpul încercărilor de evadare. În total, mai mult de 200 de persoane au murit aici, înainte de a fi fost închis în anul 1990. Fantoma directorului Glattke și a soției sale, un fost deținut de 14 ani care a fost bătut până la moarte, precum si alți deținuți și angajați continuă să bântuie locația…

Pe lângă faptul că aici s-a filmat “The Shawshank Redemption” (“Închisoarea îngerilor”, 1994) și numeroase videoclipuri muzicale, Ohio State Reformatory a fost de asemenea prezentat pe “Scariest Stories on Earth”, “Ghost Hunters”, “Ghost Hunters Academy” și “Ghost Asylum” pentru presupusele sale bântuiri.

Oklahoma: Skirvin Hotel (Oklahoma City)

Oklahoma. Skirvin Hotel (Oklahoma City)

Asemenea multor povești cu fantome și aceasta a început cu un scandal. Cândva, la începutul anilor 1930, William Balser Skirvin, proprietarul inițial, și-a lăsat însărcinată amanta pe nume Effie, și a ținut-o la ultimul etaj al clădirii pentru a-i ascunde sarcina. Chiar și după ce s-a născut copilul, ambii au fost închiși la ultimul etaj și nu au fost lăsați niciodată să plece.

Potrivit legendei, Effie a devenit atât de deprimată că a sărit de la etaj cu copilul în brațe. Oaspeții și angajații deopotrivă au auzit de atunci strigătele unui copil și au văzut fantoma unei femei dezbrăcate.

Oregon: Lafayette Cemetery (Lafayette)

Oregon. Lafayette Cemetery (Lafayette)

Legenda care înconjoară acest cimitir afirmă că o vrăjitoare a fost spânzurată aici în anii 1800 și a blestemat orașul înainte să fie executată, spunând că orașul o să ardă de trei ori. Nu există nici o însemnare oficială despre această vrăjitoare, dar există însemnări despre un om care a fost spânzurat în aceeași perioadă pentru crimă. Potrivit unei povestiri, mama sa era țigancă și ea ar fi fost cea care a blestemat orașul. Blestemul nu s-a adeverit întocmai, deoarece orașul a ars numai de două ori…

Totuși, atât de mulți oameni au susținut că văd fantoma bătrânei de-a lungul anilor, iar povestea continuă să existe – mai ales atunci când numeroși oameni spun că au fost urmăriți și atacați fizic… Unii dintre acești oameni chiar au apărut cu zgârieturi pe spate. Poveștile au devenit atât de răspândite încât cimitirul a fost închis în cele din urmă și a fost adăugat un semn de interdicție. Cu toate acestea, se pare că fantomele nu pot citi semnele…

Pennsylvania: Historic Farnsworth House Inn (Gettysburg)

Pennsylvania. Historic Farnsworth House Inn (Gettysburg)

Acest han a fost înființat în 1810 și este plin de istorisirile războiului civil. Când a adăpostit soldații confederați în timpul bătăliei de trei zile de la Gettysburg, unul dintre ei a împușcat-o accidental pe Mary Virginia „Jennie” Wade, o civilă de 20 de ani, al cărei spirit se spune că bântuie acum locul.

Profitați de poveștile cu fantoma din pivniță, de plimbările prin cimitir și chiar de o vânătoare de fantome cu echipamente profesionale pentru a vedea dacă povestirile sunt adevărate. Hanul oferă, de asemenea, o grădină unde se poate bea bere, deschisă numai pentru oaspeți – probabil pentru a-i ajuta să-și uite teama și să poată dormi noaptea.

Rhode Island: Chestnut Hill Baptist Church Cemetery (Exeter)

Rhode Island. Chestnut Hill Baptist Church Cemetery (Exeter)

Povestea începe în acest caz pe la finele anilor 1800, cu familia Brown, care a suferit numeroase pierderi din cauza tuberculozei. Primul membru al familiei care a murit a fost mama, Maria, apoi fiica cea mare, Mary Olive, urmată de o altă fiică, Mercy. Mai târziu, fiul, Edwin, s-a îmbolnăvit si el. Din moment ce au existat atât de multe decese într-o singură familie (și o mulțime de dezinformare medicală la momentul respectiv), orașul a fost aruncat într-o stare de isterie, localnicii crezând că unul dintre membrii morți era un vampir.

Corpurile decedaților au fost exhumate și s-a descoperit că procesul de descompunere al cadavrelor se petrecea firesc – cu excepția celui al lui Mercy, al cărui corp era încă într-o stare relativ neschimbată. Inima lui Mercy a fost înlăturată și trupul ei a fost ars, cu o cenușă amestecată cu apă și dată bolnavului Edwin pentru a bea în încercarea de a-și salva viața printr-o superstiție. Nu numai că a murit două luni mai târziu, dar fantoma lui Mercy a bântuit de atunci cimitirul din Chestnut Hill. Nenumărați vizitatori au raportat că au auzit plânsete și au văzut lumini ciudate în jurul mormântului lui Mercy, iar mulți au simțit o prezență în apropiere, plus o serie de alte fenomene inexplicabile.

Cimitirul este deschis publicului din zori până în amurg, dar asta nu înseamnă că am recomanda să vizitați mormântul tinerei fete, să batem de trei ori în el și să întrebati: „Mercy L. Brown, ești vampir?

South Carolina: Old Charleston Jail (Charleston)

South Carolina. Old Charleston Jail (Charleston)

Bătrâna închisoare din Charleston este una dintre locațiile cele mai bântuite din zonă. A fost prezentat pe „Ghost Adventures” și în numeroase alte emisiuni TV și este pe traseul celor mai multe “turnee fantomă” (“ghost tours”).

Una dintre fantome se presupune că este Lavinia Fisher, care a fost executată în 1820 după ce a fost acuzată de jaf. Fisher a susținut că va bântui zona, iar oamenii încă îi atribuie fenomenele paranormale petrecute în zonă.

South Dakota: Hotel Alex Johnson (Rapid City)

South Dakota. Hotel Alex Johnson (Rapid City)

Hotelul Alex Johnson a avut parte de multe apariții fantomatice în cei 88 de ani ai săi. Atât angajații, cât și oaspeții au raportat că mobilierul se mișcă singur, lumini strălucitoare se ivesc, o doamnă în alb apare, iar un muncitor chiar a susținut că un scaun a fost aruncat pe scara de la etajul al optulea, când nimeni nu se afla acolo. Nimeni, cu excepția fantomelor unei femei care a sărit (sau a fost împinsă) de la ultimul etaj în anii 1930… Evenimentele au fost atât de ciudate și înfricoșătoare încât mai mulți angajați au demisionat.

De fapt, hotelul (cunoscut anterior ca Sheraton-Johnson Hotel) a fost menționat de mai multe ori în filmul lui Alfred Hitchcock, „North by Northwest„, iar regizorul Cary Grant și Eva Marie Saint au fost cazați pentru scurtă vreme acolo, în timpul filmărilor.

Tennessee: Wheatland Plantation (Sevierville)

Tennessee: Wheatland Plantation (Sevierville)

Cu toată moartea și tragedia care a avut loc la Wheatland Plantation, ar fi fost de mirare să fi rămas nebântuită. Casa care se află în prezent pe acel loc, este cea de-a doua casă, deoarece prima a ars imediat după Crăciun, în 1825, cu patru copii mici înăuntru.

Există, de asemenea, un mic cimitir sub proprietate, despre care se presupune că acoperă oasele a 28 de indieni Cherokee, cel puțin 68 de sclavi africani și doi soldați. Acest lucru ar putea explica un misterios cântat pe care vânătorii de fantome de multe ori l-au raportat și chiar l-au înregistrat. Aceasta, împreună cu urmele de sânge încă vizibile pe pereți (de la unul din cele 70 de crime petrecute în casă), ar trebui să fie subiectul unei vizite înfricoșătoare…

Texas: Baker Hotel (Mineral Wells)

Texas. Baker Hotel (Mineral Wells)

Construit în 1929, Hotelul Baker a fost locul unor numeroase decese, bântuituri și chiar a constituit unul din episoadele „Ghost Adventures” din 2012. Legenda spune că hotelul este bântuit de fantoma unui bellboy (angajat care cară bagajele) care a fost tăiat în două în liftul oprit la subsol, precum și de fantoma amantei patronului hotelului, care se presupune că a sărit de la ultimul etaj.

Existența acestor presupuși oameni nu a fost confirmată încă, dar circulă și o istorie adevărată. Earl Baker (nepotul patronului) a promis să închidă hotelul în 1963 și și-a îndeplinit promisiunea. Cu toate acestea, hotelul a fost redeschis de investitorii locali în 1965. Spiritele trebuie să nu fi fost de acord cu decizia lui Baker de a închiria proprietatea, deoarece acesta a murit de un atac de cord, brusc, în 1967 chiar în hotel. Clădirea a fost închisă în 1972. Cu toate acestea, vânătorii de fantome ar putea avea noroc, deoarece în prezent există planuri de a redeschide hotelul cât de curând.

Utah: Rio Grande Railroad Depot (Salt Lake City)

Utah. Rio Grande Railroad Depot (Salt Lake City)

Deși acest fost depou și calea ferată nu mai funcționează, acesta a fost restauraă pentru a găzdui arhivele statului, Centrul de Cercetare Utah, Galeria Rio, Rio Grande Café și aceleași fantome care au fost acolo de zeci de ani.

Una dintre fantome se pare că aparține unei femei frumoase, cu părul brun, care a fost călcată de tren, în timp ce încerca să-si recupereze un inel de nuntă pe care soțul ei l-a aruncat pe șine. Este adesea văzută la toaleta doamnelor și în cafenea. Cea mai mare parte a acțiunii are loc noaptea; gardienii au auzit zgomote puternice, sunete de pași și respirații grele și au văzut lumini intermitente și aparițiile unor umbre în pivniță și la primul etaj…

Vermont: Eddy House (Chittendon)

Vermont. Eddy House (Chittendon)

Această casă a fost construita în 1874, inițial ca și casă a lui Zepaniah Eddy. Doi dintre cei trei copii ai lui Eddy (frații William și Horatio) au pretins că sunt mediumi încă de la o vârstă fragedă, deoarece au fost descendenții unei lungi linii genealogice de mediumi. După o copilărie traumatizantă, în timpul căreia frații au fost bătuți si abuzați de tatăl lor, cei doi s-au reîntors acasă și și-au transformat vechea casă în Hanul Taverna Verde, unde au ținut ședințe de spiritism.

În ciuda încercărilor avocatului Henry Steel Olcott de a dezminți afirmațiile și evenimentele care au avut loc acolo, la unele dintre ele fiind chiar martor. În cele din urmă, Olcott a scris “People From Other Worlds” („Oameni din alte lumi„) pentru a recunoaște că cele petrecute în timpul ședințelor de spiritism erau adevărate. Deși unii oameni au susținut că au descoperit unele dintre trucurile fraților, mulți oameni încă mai cred că Eddy House este destul de înfricoșătoare.

Virginia: The Homestead (Hot Springs)

Virginia. The Homestead (Hot Springs)

Construită în 1766, The Homestead este una dintre cele mai vechi stațiuni din America. După cum se povestește, la începutul anilor 1900, o femeie însărcinată urma să se căsătorească acolo – dar în ziua nunții ei, soțul a fugit și nu s-a mai întors niciodată. Mireasa a devenit atât de deprimată încât și-a luat propria viață. Acum, spiritul ei se presupune că bântuie etajul al 14-lea al stațiunii, întrebând oaspeții și personalul dacă mirele ei se va întoarce…

Washington: Oxford Saloon (Snohomish)

Washington. Oxford Saloon (Snohomish)

Ridicat în 1900, acest salon (și posibil bordel) a fost bântuit aproape tot timpul de fantoma unui polițist pe nume Henry, care a fost înjunghiat acolo în timp ce încerca să intervină într-o altercație. Se pare că îi place să bântuie toaleta doamnelor sau scările de la subsol, așteptând să sperie femeile care trec. Etajul clădirii este acum ocuat de birouri, iar acestea sunt bântuite de o apariție a unui bărbat purtând o pălărie Bowler și două femei (considerate a fi Kathleen și Amelia, o matroană și o prostituată). Amelia a fost găsită moartă în mod misterios într-un dulap de la etaj, cu mult timp în urmă.

Societatea Ghost State din Washington investighează această locație în mod constant în ultimul deceniu și a înregistrat tot felul de voci înfricoșătoare și figuri fantomatice.

Washington D.C.: The Octagon House

Washington D.C._The Octagon House

Octagon House este una dintre cele mai vechi clădiri din capitala țării și este, de asemenea, una dintre cele mai bântuite. A fost construită între 1798 și 1800 de către cel mai bogat proprietar de plantații, John Tayloe, la sugestia lui George Washington. Președintele Madison și soția sa, Dolley, au folosit-o ca locuință temporară după ce Casa Albă a ars în războiul din 1812. Aici a fost semnat Tratatul de la Ghent.

În 1855, după moartea doamnei Tayloe, conacul a devenit o școală pentru fete. Apoi, în 1899, a fost transformat într-un muzeu istoric. La scurt timp după aceea, curatorii au început să experimenteze lucruri inexplicabile: ușile larg deschise după ce tocmai fuseseră blocate, lumini aprinse brusc, zgomote de pași și voci. Alte incidente înregistrate includ un covor care se aruncă singur în spate, candelabre care se învârt, ciocănituri în pereți și clopoțeii servitorilor pornind brusc. Oamenii se simt de multe ori ca și cum cineva stă în spatele lor atunci când de fapt nu este nimeni în jur.

West Virginia: Trans-Allegheny Lunatic Asylum (Weston)

West Virginia. Trans-Allegheny Lunatic Asylum (Weston)

Spitalele, azilurile și câmpurile de bătălie sunt adevărate focare pentru fantome, deci nu este o surpriză faptul că acest fost spital de psihiatrie și tabără pentru soldați unionisti a avut parte de situații înfricoșătoare. Instituția s-a închis în 1994, însă curiozitatea oamenilor despre poveștile unor uși care se închid singure, apariții de umbre și strigăte, au ținut-o deschisă pe tot parcursul anului, mulțumită unei cereri mari de turnee ale locurilor bântuite (“haunted-tours”).

Spiritele aparțin foștilor pacienți, care probabil au fost bagati acolo pentru că ar fi comis greșeli ridicole, precum ar fi lenea, entuziasmul religios, probleme cu femeile, superstițiile și avorturile.

Wisconsin: Pfister Hotel (Milwaukee)

Wisconsin. Pfister Hotel (Milwaukee)

Numeroase nume celebre din lumea baseballului au raportat întâmplări stranii în acest hotel, printre care și Bryce Harper (care a declarat că a fost trezit de o masă care se mișca singură), Adrian Beltre (care a raportat zgomote, ciocănituri, plus un televizor și un aer condiționat care au pornit singure), Edgar Renteria și Pablo Sandoval (care au părăsit hotelul după ce au dat nas in nas cu fantome), Jason Heyward, Justin Upton, Carlos Gomez, Josh Johnson, Dan Meyers, Chris Volstad, Brendan Ryan, Mike Cameron, Ji-Man Choi și Michael Young.

Wyoming: The Historic Occidental Hotel (Buffalo)

Wyoming. The Historic Occidental Hotel (Buffalo)

Acest fost salon, hotel și bordel datează din anii 1800 și a fost un salon frecventat de bandiți și căutători de aur.

Hotelul este bântuit de fiica unei prostituate care a murit la ultimul etaj al hanului. Ea atinge oamenii pe umeri și mișcă mobilierul și a fost descrisă ca având păr lung, negru, purtând o rochie albă. Lumini ciudate care se mișcă în jurul camerelor neocupate, voci ciudate și râsete fantomatice au fost de asemenea raportate de către oaspeți.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. vai sa.mi trag una aia din virginia city cu vortexul de energie malefica mi se pare prea tare! M.as baga sa moara gianny