Recenzie carte – Cazuri Paranormale

In Comunitate by A.B.BLasă un comentariu

Cazuri paranormale

Titlu: Cazuri Paranormale
Autor: Pavel Corutz
Pagini: 303
Dimensiuni: 13×20 cm
Editura: Coruț Pavel
Data apariției: 2016
Categorie: Paranormal, Beletristică, Roman, Literatură Fantastică, Vindecări, Dezvăluiri
Disponibilă pe: eMAG.ro

Pavel Coruț (n. 17 iunie 1949, comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași) este un scriitor român, fost ofițer în spionaj pe relații externe, la Direcția de Informații a Armatei. A debutat în 1992 și de atunci a publicat peste 160 de cărți.

Cartea „Cazuri paranormale” prezintă viața lui Leon Crivăț, un copil paranormal care ajunge medic. Mai multe fenomene paranormale sunt produse ori studiate de el, cu explicațiile științifice corespunzătoare.

Autorul presupune că în urmă cu zeci de milenii, pe Terra a mai trăit o rasă care folosea în mod nativ fenomenele paranormale descrise în carte. Probabil, ea a dispărut prin metisare cu actualele rase: europidă, negroidă și mongoloidă.

Deși este un roman, se pare că bazele sale sunt cât se poate de reale. Iată spre cine își îndreaptă autorul mulțumirile:

„Mulțumesc din suflet celor doi prieteni buni, ambii medici, care m-au ajutat la informarea pentru acest roman: Lavinia Tatomir Pintea și Radu Mihăiță Ionescu!”

Pentru cei care doresc să își facă o idee despre cuprinsul cărții „Cazuri Paranormale„, iată titlurile capitolelor: Prolog; Născut în furtună; Tainele copilăriei lui Leon; Adolescentul „vrăjitor”; Marea răsturnare; Sfânta libertate; Incursiune în paranormal; Anii trec în goană; Doi mediciniști ciudați; Călătorii prin timp; Dezlegări de enigme; Căutând răspunsuri; Și medicii plâng uneori; Nimeni nu e singur; Cazuri, cazuri, cazuri…

De asemenea, pentru cei mai curioși dintre dumneavoastră, iată și câteva fragmente din capitolul „Călătorii prin timp„:

„Până în vara anului 1995, Leon făcu mai multe vindecări secrete, după modelul învăţat de la Ocrotitori. Nu dezvălui aceste operaţii nici Corinei, nici medicului Câmpeanu, deoarece aşa îi recomandaseră nevăzuţii supraveghetori. Relaţiile sale cu Corina erau foarte bune, încât se putea spune că erau logodnici. Mergeau împreună la Asociaţia pentru studiul fenomenelor paranormale şi exersau numai ceea ce dorea Corina: telepatia, hipnoza uşoară, decor-poralizarea şi clarviziunea spaţială. Leon îşi limita posibilităţile faţă de Corina şi Câmpeanu. În particular, exersa deja premoniţia şi precogniţia. Aştepta momentul favorabil, în care să le spună celor doi ce ştia şi ce putea face în acest domeniu. Asociaţia pentru studiul fenomenelor paranormale atrase atenţia multor persoane interesate, din ţară şi din străinătate. (…) Bătrânul acceptă cu drag şi curiozitate această întâlnire. După discuţii introductive, Leon atacă problema care îl frământa:

– Domnule Câmpeanu, se poate ca eu şi Corina să fim atacaţi psihoenergetic, numai pentru că suntem paranormali?
Doctorul tresări. Tăcu câteva clipe, apoi răspunse:

– Aceasta e problema care mă frământă şi pe mine.

– De ce?

– Marile puteri ale lumii noastre au dezvoltat şi această latură urâtă a paranormalului.

– Oameni ca noi sunt folosiţi pentru a schilodi psihic alte persoane?

– Nu se umblă neapărat la schilodire. Se urmăreşte implantarea unor gânduri, cu ajutorul telehipnozei.

– Aceasta ar trebui să se limiteze la liderii politico-economici… „.

Lasă un comentariu