Bântuire

Bântuire

In Paranormal by A.B.B1 comentariu

Fenomenul de bântuire implică mirosuri foarte puternice (în special de sulf sau carne arsă), fum care apare din senin, zgomote, mârâituri sau gemete, de asemenea creșterea sau scăderea rapidă și anormală a temperaturii, pot indica o prezență de tip non-uman.

Bântuirile pot fi împărțite în bântuiri pozitive și negative. Cazurile de bântuiri pozitive se referă la acele situații în care entitatea sau entitățile nu au intenții malefice și nu sunt agresive. Aici poate fi vorba de entități care doresc doar să își facă simțită prezența, entități care doresc să transmită un mesaj sau bântuirile de tip rezidual care sunt ca niște înregistrări ale unor evenimente din trecut care se repetă în anumite condiții, în buclă, ca un film, total indiferente la mediul sau oamenii din jur.

Un caz de bântuiri pozitive îl reprezintă bântuirile cauzate de zei. Acestea sunt cazuri foarte rare, iar scopul zeilor este mereu acela de a transmite un mesaj sau de a se face înțeleși în anumite privințe.

Bântuirile de tip negativ implică acele cazuri în care entitățile au intenții rele și devin agresive față de cei din jur. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă bântuirile cauzate de demoni care au intenții malefice și care pot ajunge chiar la posedare. Astfel de bântuiri negative non-umane se pot lăsa cu urme pe piele, zgârieturi, sufocare, agresări, presiune simțită pe piept, lucruri care se mișcă și sunt aruncate violent spre oameni.

Investigatorul Edmund Gurney a avansat ipoteza conform căreia observațiile colective de fantome sunt cauzate de un soi de “infecție” telepatică. Unul dintre martori vede fantoma și îi influențează și pe ceilalți să o vadă.

În discursul ținut în fața Societății de Cercetări Parapsihice în 1939, presedintele institutiei, filozoful și profesorul de logică Henry Habberley Price, a avansat teoria așa-numitului “eter parapsihic” pentru explicarea fenomenului de bântuire. Price a afirmat că un anumit nivel al minții este capabil să creeze o imagine mentală care deține un nivel de persistență în eterul parapsihic. Această imagine mentală poate conține și un grad de abilitate telepatică ce îi poate afecta și pe ceilalți. Teoria lui Price afirmă că emoțiile colective sau imaginile mentale ale unei persoane care a trăit într-o casa cândva, în trecut, ar putea “încărca” intens eterul parapsihic al locului – mai ales dacă este vorba despre sentimente puternice de teama sau de suferință, întărite de ură și violență. Agentul originar, spunea Price, nu joacă un rol direct în bântuire. Eterul încărcat parapsihic este cel care, în prezența unui individ cu o afinitate telepatică adecvată participă la producerea ideii-șablon de fantomă.

Totuși, se pare că există cazuri de bântuire în care nici un parapsiholog nu poate nega efectele puternicelor energii parapsihice degajate de entități din alte dimensiuni, spirite ale morților sau proiecții psihokinetice involuntare ale celor vii.

Lasă un comentariu

 

Comentarii