Astronauții Antici

Astronauții Antici

In Conspirație by A.B.BLasă un comentariu

Astronauții Antici” a fost o teorie popularizată în special în a doua jumătate a secolului al XX-lea, de scriitorii Erich von Däniken, Zecharia Sitchin, Robert K.G. Temple și David Icke.

Ideea cu Astronauții Antici a fost folosită pe scară largă în Science-Fiction. Totuși, această teorie, nu a primit sprijin în cadrul comunității științifice, primind foarte puțin spre deloc atenție în studiile și revizuirile din revistele științifice.

Deci cine sunt Astronauții Antici?

Conform scrierilor lui Däniken, Pământul a fost vizitat de extratereștri în era primitivă. Estratereștrii ar fi coabitat cu oamenii, în vederea creării lui Homo Sapiens. În celebra sa carte, „Amintiri din viitor„, Däniken sugerează că acești extratereștri ar fi realizat construcții precum marile piramide egiptene, sau misterioasele linii de la Nazca, Peru, pe care Däniken le interpretează ca fiind linii de aterizare pentru Astronautii Antici. Această teorie cu Astronauții Antici, se bazează pe nenumăratele legende din întreaga lume care vorbesc despre mașării zburătoare și războaie între zei înaripați. Von Däniken nu crede că acele legende au fost doar în imaginația primilor oameni. El sugerează că aceste relicve și imagini provin de la extratereștri cu tehnologii mult mai avansate. El atrage atenția asupra faptului că Egiptenii nu au putut construi Marea Piramidă din Giza fără ajutorul tehnologiei.

Astronauții Antici

Sculptură antică din Guatemala înfățișând un om cu o cască precum a unui astronaut

De la scrierea cărților sale, progresele în genetică au exclus posibilitatea existenței unor gene extraterestre, deoarece este puțin probabil ca biologia dintre oameni și extratereștri să fie atât de asemănătoare. Dovezile geneticii spun că omul se trage din Africa. Din studiul ADN-ului mitocondrial al indivizilor trăind în zilele noastre, coroborat cu dovezi bazate pe antropologia fizică a speciilor arhaice a rezultat că Homo sapiens arhaic a evoluat către omul modern anatomic numai în Africa, între 200.000 și 100.000 de ani în urmă, o ramură a acestei populații părăsind Africa acum aproximativ 60.000 de ani și, în timp, înlocuind populațiile anterioare de hominide, cum ar fi Homo neanderthalensis și Homo erectus. Originea recentă unică a omului modern în Africa de Est este poziția consensuală general acceptată de comunitatea științifică.

În cartea lor din 1966, „Viața inteligentă în Univers” („Intelligent Life in the Universe„), astrofizicienii I. S. Shklovski și Carl Sagan au incercat inițial să argumenteze că oamenii de știință și istoricii ar trebui să ia în serios posibilitatea ca omenirea să fi fost contactată de extratereștri în trecut. Cu toate acestea, în 1979, Sagan a mai publicat o carte numită „Creierul lui Broca” în care a sugerat că el și cu Shklovski s-au inspirat din valul de cărți al anilor ’70 despre Astronauții Antici, dar își exprimă dezaprobarea față de unele teorii ale lui Däniken și ale altor scriitori, spunând că sunt doar speculații, fără dovezi clare ale vreunui contact extraterestru. Sagan a susținut că, deși multe legende și artefacte sunt citate în sprijinul teoriilor astronautului antic, foarte puține necesită mai mult decât o scurtă mențiune și ar putea fi ușor de explicat cu mai multe teorii convenționale. Sagan a reiterat, de asemenea, concluzia lui anterioară că vizitele extraterestre pe Pământ au fost posibile, dar nedovedite, și improbabile.

Cum spuneam, a existat un întreg val al oamenilor preocupați de Astronautii antici, iar Erich Von Däniken nu este singurul „abonat” al acestei teorii. De exemplu, Robert Temple a scris o carte numită „Misterul Sirius”. În ea vorbește despre un trib african numit Dogon care credea în vizitatori numiți Nommos. De asemenea, Raelienii sunt un o sectă religioasă a căror credință se bazează pe ideea de vizite ale extratereștrilor.

Iată o listă extinsă a intelectualilor care au scris despre Astronauții Antici:

1897 – Garrett P. Serviss (cartea: Edison’s Conquest of Mars (Edison cucerește planeta Marte)); 1919 – Charles Fort; 1954 – Harold T. Wilkins; 1955 – Morris K. Jessup; 1957 – Peter Kolosimo (cartea: Il pianeta sconosciuto (Planeta necunoscută)); 1957 – George Hunt Williamson; 1958 – Henri Lhote; 1959 – Matest M. Agrest; 1959 – Jacques Bergier și Louis Pauwels (autori ai cărții The Morning of the Magicians (Dimineața magicienilor)); 1960 – Brinsley Le Poer Trench; 1963 – Robert Charroux (cartea: One Hundred Thousand Years of Man’s Unknown History); 1964 – W. Raymond Drake (cartea: Gods or Spacemen?); 1967 – Brad Steiger (cartea: The Flying Saucer Menace); 1968 – Erich von Däniken ; 1972 – Jean Sendy (cartea: Those Gods Who Made Heaven & Earth); 1972 – Thomas Charles Lethbridge (cartea: The Legend of the Sons of God: A Fantasy); 1974 – Charles Berlitz (cartea: Triunghiul Bermudelor); 1974 – Josef F. Blumrich (cartea: The Spaceships of Ezekiel); 1974 – Claude Vorilhon sau Rael (cartea: Le Livre Qui Dit La Vérité (Cartea care spune adevărul)); 1976 – Robert K. G. Temple; 1978 – Zecharia Sitchin; 1988 – Riley Martin; 1989 – William Bramley (cartea: The Gods of Eden); 1993 – David Icke; 1996 – Alan F. Alford; 1998 – Lloyd Pye; 2003 – Burak Eldem.

Pentru adepții teoriei există și celebrul serial de televiziune „Extratereștri antici” („Ancient Aliens„), produs de Prometheus Entertainment. Serialul abordează pe larg teoria cu Astronauții Antici, plecând chiar de la ideile de bază conform cărora textele istorice, arheologia, religia și mitologia conțin probe despre contactul dintre extratereștri și oamenii primitivi.

Lasă un comentariu