Agroglife

Agroglife

In Conspirație by A.B.BLasă un comentariu

Lanurile de cereale din lumea întreagă au fost „amprentate” cu desene care mai de care mai bizare, conținând modele de la foarte simple, la foarte complexe. Aceste desene sunt numite „agroglife„, „cercurile din lanuri” sau, în engleză, „crop circles„.

Unele agroglife au fost într-adevăr făcute de oameni, însă majoritatea prezintă caracteristici ce nu pot fi contrafăcute. Astfel, o dovadă ca nu sunt în totalitate create de oameni, ar fi faptul că acest fenomen al cercurilor desenate in iarbă sau grâne este menționat din vremuri străvechi.

Astfel de agroglife sunt menționate încă din Evul Mediu. Într-o gravură din 22 august 1678, este ilustrat „diavol cosaș” care realizează un astfel de cerc.

Diavolul cosaș 1678

Diavolul cosaș 1678

La noi în România, dacă erau văzute cercuri în iarbă, se zicea că acolo „dansaseră ielele”. Ielele sunt reprezentări mitologice feminine care poartă în cele mai multe cazuri atribute malefice. Se spune că ielele se lăsau pe pământ, în locuri mai puţin umblate, unde jucau o horă ţinându-se de mână. Pe locurile bătătorite de jocul ielelor iarba ardea şi nu mai creştea. În schimb, în acel cerc, apăreau după un timp bureţi (ciuperci).

În Anglia au apărut cele mai multe agroglife. Stonehenge se remarcă prin multe agroglife în formă de cerc, dintre care, peste 90% par a fi „tele-imprimate”.

Faptul că aceste agroglife apar în regiuni considerate ezoterice a pus oamenii pe jar, iar desenelor li s-a dus buhul că sunt de origine extraterestră.

Fenomenul cercurilor din lanuri a erupt după Al Doilea Război Mondial. Spre deosebire de cercurile trasate de farsori, cele autentice scot la iveală faptul că paiele cerealelor nu sunt rupte, ci răsucite la un unghi de 90 grade la nivelul primului lor nod. Cecetătorii au mai constatat că plantele sunt deshidratate din cauza unei creșteri bruște de temperatură degajate, probabil, în timpul „amprentării”.

În aria agroglifelor, s-au mai găsit și cadavre de păsări sau de mici viețuitoare. Acele leșuri erau uscate și turtite.
De pildă, un porc spinos care viu are o grosime de aproximativ 30 cm, avea un leș deshidratat, cu grosimea de 6 cm. Oamenii de știință au mai detectat în lanurile amprentate prezența unui puternic câmp magnetic.

În septembrie 1991, doi artiști britanici, Doug Bower și Dave Charley, au afirmat că 200 de agroglife ar fi opera lor. Dar nu au fost în stare să demonstreze cele declarate.Nu au reușit în cele câteva ore ale nopții să facă decât un banal desen. În plus, au lăsat pe terenul cu agroglife desenate de ei, multe urme de pași de om, ceea ce nu se întâmplă pe terenul agroglifelor veritabile.

Explicații pentru producerea de agroglife

Sunt multe explicații pentru acest fenomen. Amintim aici de:

1) apariția unei lumini globulare, ce coboară și urcă foarte rapid, lăsând în urma ei aceste desene geometrice perfecte. Iată ce declară astroficianul Paul La Violette, în lucrarea sa „Decodarea mesajului din pulsari„: „Agroglifele sunt realizate prin proiectia unui câmp de forte programate, ce are ca obiect ”tele-imprimarea” unei figuri geometrice complexe„;

2) un vârtej de plasmă creat de anumite ființe care nu aparțin dimensiunii noastre;

3) meteorologul englez George Terence Meaden a măsurat în 1989, vibrații ale sunetelor, deci se consideră că ar fi o tehnologie ce se folosește de puterea sunetului, poate chiar de cimatică. Cimatica este o știință relativ tânără ce studiază modul în care energia sunetelor se materializează în forme geometrice;

4) testarea unor arme militare neconvenționale (de exemplu tunuri cu microunde, sau microunde de joasă frecventă, folosite în comunicarea dintre submarinele aflate în imersiune).

Lasă un comentariu