Aerokinezia

Aerokinezia

In Științe de frontieră by A.B.BLasă un comentariu

Aerokinezia este considerată de unii ca fiind pură fantezie, o fantezie demnă de science-fiction, sau de jocurile pe calculator (în „Mortal Kombat„, caracterul Fujin controlează vântul și poate provoca tornade).

Pentru alții, aerokinezia reprezintă un fenomen extrasenzorial la fel de real ca și telepatia. Aerokinezia a fost dezbătuta ani la rând, fără însă ca misterul să se ridice complet de pe acest fenomen.

Ce este aerokinezia?

Din punct de vedere etimologic, cuvântul „aerokinezie” provine din gercescul „aeros” – „aer” și „kinesis” – „mișcare”.

Aerokinezia este capacitatea de a folosi și de a controla aerul, doar prin forța energiei psihice.

În treacăt fie spus, psihokinezia sau telekinezia reprezintă abilitatea de a acționa asupra materiei folosind doar energia psihică. Aerokineza este similară cu această abilitate, dar în cazul ei, acțiunea se exercită numai asupra aerului (a vântului, a curenților etc.).

Aerokinezia

Un om care posedă darul aerokineziei ar putea să creeze, să controleze și să transfere masele de aer sau curenții (vânturile) prin simpla acțiune a gândului său.

Aerokineza este legată de elementul Aer, unul dintre cele 4 elemente fundamentale (restul de 3 fiind Pământ, Apă și Foc). Se pare că aerokinezia ține de un trecut îndepărtat în care cele 4 elemente primordiale erau în centrul preocupărilor magilor și inițiaților.

Potrivit anumitor texte, preoții babilonieni au fost printre primii care au folosit forța aerului, mai întâi ca mijloc de ghicire (această ghicire se numește aeromanție).

Alte civilizații au avut ideea de a sărbători și de a încerca să controleze Puterea aerului, ca pe o forță, c ape un zeu. De pildă, hindușii se închinau elementului Aer și se spune că ei chiar ar fi stăpânit și puterea sa incontrolabilă. Din păcate există foarte puține scrieri care să ateste experiențele hindușilor cu Aerul.

Ca idee, nu trebuie să confundăm aeromanția (metoda de ghicire) cu aerokineza (controlul asupra aerului).

Cum s-ar putea explica aerokinezia? Presupunând că în jurul nostru totul este energie, asupra căreia putem acționa prin puterea minții noastre, de ce nu am putea să acționăm și asupra aerului, care este tot energie?

Unii neagă existența aerokinezei. Ei pot face o excepție ca să accepte că telekinezia este posibilă, motivând că este posibil ca mintea să poată acționa asupra moleculelor materiei. Dar dacă materia este de fapt compusă din molecule, același lucru este valabil si pentru Aer. Nu poti spune că Aerul nu are „consistență” sau că este compus din „nimic”…

Cred ca deja aerokinezia v-a dus cu gandul la manipularea climatică… Există oameni cu puterea de a manipula vremea, de exemplu, ucrainianul Vladimir Gorbatiuk, sau bucovineanul Gheorghe Zait. Oameni ca aceștia au existat dintotdeauna, iar manipularea climatică a fost încercată de mai toate culturile. Din timpuri străvechi, oamenii au imaginat diverse ritualuri și credințe pentru a atrage ploaia în lunile secetoase. De la slujbele creștine și invocarea unor sfinți precum Ilie, din calendarul ortodox, sau Medard, din calendarul francezilor catolici, oamenii au crezut că invocarea voinței divine îi va ajuta să treacă peste lunile secetoase. Sunt multe legende care atestă reușita acestor practici.

La români amintim de Solomonari, de ritualul Caloianului și al Paparudelor. Șamanii indieni recurgeau la ritualuri complicate, incantații și obiecte magice pentru a chema ploaia. În China Antică, se credea că dragonii sunt stăpânii apelor și ai norilor și făpturile magice înseztrate cu darul de a răspândi ploaia. Pentru a-i îmbuna, oamenii plecau în procesiune spre un loc înalt, cât mai aproape de cer, purtând capete de dragoni și murmurând incantații magice.

Deci, se poate spune că în trecut, oamenii practicau des, si chiar cu succes, aerokinezia. În timp, știința a luat fața acestor credințe magice. Astăzi, știm cum se formează norii și cum începe ploaia și putem „manipula” cerul ca să plouă la comandă, doar că tehnologia este foarte scumpă. Ploaia poate fi provocată în mod artificial prin „însămânțarea” norilor cu cristale de iodură de argint sau cu particule fine de gheață carbonică. Primul om din lume care a provocat ploaia artificial, prin metode științifice, în anul 1931, a fost fizicianul Ștefania Mărăcineanu. Ea a fost primul om de știință care a descoperit radioactivitatea artificială, reusind să aducă ploaia în Bărăgan cu ajutorul unor săruri radioactive.

Lasă un comentariu