Un schelet uman cu un craniu mult alungit a fost descoperit la Arkaim, locaţie cunoscută şi ca “Stonehenge al Rusiei”. Datând din secolele II sau III ale erei noastre, craniul alungit este acum motiv de dezbateri în rândul pasionaţilor de fenomene OZN, dar şi printre arheologi.

Arkaim este localizat în zona de sud a munţilor Ural şi datează din secolul al XVII-lea înaintea erei noastre. Aşezarea în care scheletul a fost găsit se crede a avea peste 4.000 de ani vechime iar vârsta scheletului a fost aproximată la 2.000 de ani.

Având în vedere că scheletul este mult mai vechi decât Arkaim, arheologii nu cred că există vreo legătură între acesta şi sit, iar descoperirea este una pur întâmplătoare.

În ceea ce priveşte originea scheletului, au fost lansate câteva posibile ipoteze. Prima, şi cea mai probabilă, este aceea conform căreia scheletul i-a aparţinut unei femei din tribul Sarmanţi, trib ce stăpânea zona în care acum se află Ucraina, Kazakhstan şi sudul Rusiei. Sarmaţienii erau cunoscuţi pentru practicile lor prin care modificau fizionomia femeilor. De exemplu, o practică obişnuită în rândul femeilor din acest trib era cauterizarea sânului drept pentru a le conferi mai multă putere şi agilitate în mânuirea arcului.

Forma extrem de alungită a craniului poate fi explicată prin faptul că Sarmaţienii obişnuiau să înfăşoare cu sfoară capetele nou-născuţilor, de unde şi deformarea respectivă a craniului.

Arkaim mai este numit şi “Stonehenge al Rusiei” deoarece între acesta şi mult mai popularul monument din Regatul Unit există câteva similitudini cel puţin ciudate. Pe lângă poziţionarea geografică şi faptul că se bănuieşte că ambele construcţii au fost folosite pe post de “observatoare astronomice”, de-a lungul timpului, la Arkaim, au fost raportate mai multe incidente stranii: anomalii magnetice, fenomene atmosferice inexplicabile, lumini pe cer, senzaţie de dezorientare în rândul turiştilor şi alte astfel de fenomene stranii.

Articole similare

Observatorul Sunspot închis de agenți FBI

Observatorul Sunspot din Munții Sacramento din New Mexico a fost închis brusc vineri, 7 septembrie 2018, fără explicații date publicului. FBI nu declară dacă a fost implicat, deși autoritățile locale spun că agenții FBI-ului erau…

Lumini ciudate pe cer

Cu siguranță că în ultimele zile ați văzut știrile despre acele lumini ciudate apărute pe cer în diferite țări. Cei mai raționali dintre dumneavoastră găsesc explicații din sfera logicii și a bunului simț. Cei mai…

Mingi de foc deasupra Marii Britanii

Se pare că doi meteoriți, ca două mingi de foc, au fost văzuți pe cerul din sudul Angliei, din Țara Galilor, dar și din nordul Franței, sâmbătă (25 noiembrie 2017) imediat după miezul nopții și…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

captcha