Top 6 cele mai bantuite locuri din lume

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume

In Bizar by Erch4 comentarii

Locurile bântuite (sau cele presupus bântuite) nu sunt ceva nou şi nu întotdeauna există informaţii concrete care să dovedească, fără urmă de îndoială, că aceste zone chiar reprezintă un „adăpost” pentru suflete pierdute, spirite malefice, sau alte astfel de entităţi supranaturale.

Cu toate acestea, aura de mister emanată de aceste „zone paranormale” continuă să alimenteze imaginaţia celor pasionaţi de mister şi de inexplicabil. Totodată, a reprezentat şi încă mai reprezintă subiectul central al multor romane sau filme de groază.

Dar v-aţi întrebat vreodată care sunt cele mai bântuite locuri din lume? Unde anume graniţa dintre lumea noastră şi lumea de dincolo este mai subţire ca oriunde altundeva? Noi ne-am întrebat şi am alcătuit un top care să includă cele mai bântuite locuri de pe glob, locaţii cu o istorie violentă, o istorie de crime şi morţi suspecte, dispariţii misterioase şi povestiri terifiante despre suflete care încă mai bântuie această lume în căutare de răzbunare.

6. Oraşele Humberstone şi La Noria, Chile

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume - Humberstone şi La Noria

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Humberstone şi La Noria

Cele două orăşele miniere din Chile au fost abandonate în anul 1960, după ce preţul cărbunelui a scăzut dramatic şi după ce au ieşit la lumină mai multe rapoarte privind condiţiile inumane în care minerii din zonă erau practic forţaţi să lucreze. Potrivit acestor rapoarte, minele de cărbune din Humberstone si La Noria au făcut peste 100 de victime, cei mai mulţi dintre mineri pierind în urma surpărilor sau a bolilor.

Se spune că, în timpul nopţii, morţii din La Noria se ridică şi cutreieră străzile orăşelului fantomă. Dar legendele din La Noria pălesc în comparaţie cu înfricoşătoarele mărturii şi fotografiile realizate în Humberstone, poze în care apar siluete stranii, umbre misterioase, sau forme fantomatice care îl pot face până si pe cel mai înrăit sceptic să înghete la vederea lor. La Noria şi Humberstone sunt atât de sinistre încât locuitorii din Iquique (o localitate învecinată) refuză să se apropie la mai mult de câţiva kilometri de cele două oraşe.

Dacă mergi şi îi întrebi pe cei din Iquique despre legendele din La Noria şi Humberstone, acestia îţi vor spune că locuitori din cele două oraşe fantomă nu şi-au părăsit, de fapt, niciodată casele. Există chiar şi o serie de rapoarte oficiale ce contin declaraţiile mai multor martori care au afirmat că, în timpul nopţii, în cele două oraşe fantomă, încă se mai pot auzi voci de copii jucându-se, iar mai multe cadavre din vechile cimitire din La Noria şi Humberstone au fost găsite dezgropate.

Deşi autorităţile au cercetat incidentele, nimeni nu a putut afirma cu certitudine dacă mormintele au fost săpate de vandali sau de „entităţi supranaturale”.

5. Domeniul Monte Cristo, Australia

Domeniul Monte Cristo, Australia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Domeniul Monte Cristo, Australia

Una dintre cele mai active zone paranormale din Australia, Domeniul Monte Cristo, a fost deţinut de familia Crawley timp de aproape 100 de ani (între 1855 şi 1948). Însă familia Crawley pare să fi fost o familie blestemată, de-a lungul timpului membrii ei având parte de nenumărate experienţe ieşite din comun, ghinioane incredibile şi întâmplări nefaste.

De-a lungul celor 100 de ani, Domeniul Monte Cristo a fost asociat cu nenumărate cazuri de moarte suspectă, inclusiv cea a unui localnic cunoscut a avea grave probleme mintale şi care a fost descoperit spânzurat în cabana paznicului.

În ultimii ani, Domeniul Monte Cristo a fost subiectul mai multor reportaje televizate. Câteva echipe de profesionişti au petrecut mai multe zile în interiorul casei Monte Cristo iar înregistrările video şi audio care evidenţiau activităţile paranormale ce aveau loc în interiorul conacului au fost date publicităţii.

4. Castelul Edinburgh, Scoţia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume - Castelul Edinburgh, Scoţia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Castelul Edinburgh, Scoţia

Cu o istorie impresionantă de peste 900 de ani, această masivă construcţie defensivă este totodată şi una dintre cele mai active zone paranormale din Scoţia. De la construcţia sa la începutul secolului al XII-lea şi până în prezent, Castelul Edinburgh a fost martor la numeroase torturi, execuţii şi asedii sângeroase.

Readus la viaţă ca atracţie turistică, Castelul Edinburgh promite experienţe paranormale unice celor care cutează să se aventureze adânc în temniţele sale întunecate. Închisoarea de sub castel a „găzduit” personaje celebre precum Ducele Alexander Steward (care a evadat după ce şi-a înjunghiat gărzile, iar apoi le-a ars cadavrele pentru a-şi ascunde urmele), Lady Janet Douglas de Glamis (acuzată de vrăjitorie şi arsă pe rug), dar şi un tânăr muzician (al cărui nume din păcate s-a pierdut în istorie) care a cutezat să se aventureze în catacombele de sub castel şi nu a mai fost găsit niciodată.

În anul 2001, Castelul Edinburgh a devenit locul celui mai mare experiment paranormal din istorie. O echipă formată din nouă investigatori şi 200 de voluntari au explorat mai multe culoare şi camere secrete, dar şi o bună parte din temniţa de sub castel, zone considerate a fi încărcate cu o puternică energie paranormală.

Pentru ca experimentul să fie relevant, voluntarii nu au ştiut în care dintre zonele vizitate s-au raportat evenimente paranormale în trecut şi în care nu. Iar rezultatele experimentului au fost cât se poate de interesante, 51% dintre cei care au vizitat zonele presupus bântuite au experimentant scăderi bruşte de temperatură, sentimente de nelinişte, zgomote stranii şi halucinaţii vizuale. Doar 35% din cei care au trecut prin zonele fără activitate paranormală documentată au raportat experienţe asemănătoare.

Iar dacă sinistrul Castel Edinburgh nu vi se pare suficient de înfricoşător, să nu uităm că sub castel se află „Mary King’s Close” o zonă subterană unde, în timpul ciumei care a măcinat Europa, au fost închişi şi lăsaţi uitării cei care contractaseră teribila boală.

3. Mary King’s Close, Edinburgh, Scoţia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume - Mary King's Close, Edinburgh, Scoţia

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Mary King’s Close, Edinburgh, Scoţia

Cândva o încrengăturâ de străduţe înguste, Mary King’s Close a fost unul dintre cele mai prospere cartiere ale Edinburgh-ului. Asta până în anul 1645 când ciuma (sau Moartea Neagră) a izbucnit pe continentul European.

Astăzi, Mary King’s Close este parte a circuitului turistic care include şi celebrul Castel Edinburgh. De-a lungul timpului, atât ghizii, cât şi mai mulţi turişti, au declarat că au fost martorii mai multor aparţii stranii: o bătrână, o femeie îmbrăcată în negru şi o fetiţă pe nume Annie. Se spune că aceasta din urmă interacţionează cu cei care îi lasă câte un mic cadou.

2. Casa Winchester

Casa Winchester

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Casa Winchester

Chiar dacă această clădire misterioasă nu este bântuită, Casa Winchester rămâne totuşi una dintre cele mai stranii construcţii din istorie.

După moartea tragică a soţului şi a unicului ei copil, Sarah Winchester (nora faimosului constructor de arme de foc) a avut mai multe întâlniri cu un clarvăzător care a atribuit tragica moarte a familiei pe seama răzbunării spiritelor celor ucişi cu arme de foc marca „Winchester”.

Clarvăzătorul a sugerat că furia spiritelor poate fi potolită doar în perioadele în care Casa Winchester se află în construcţie. Şi asta a făcut Sarah Winchester.

Citeşte şi „Misterioasa casă Winchester”

Muncitorii au lucrat timp de 38 de ani fără oprire, zi şi noapte, 7 zile pe săptămână, 24 de ore pe zi. În prezent, casa are nu mai puţin de 160 de camere (majoritatea construite fără un plan anume). În interior se pot vedea scări care duc către nicăieri, uşi blocate de ziduri, parapeţi abrupţi şi chiar şi o fereastră gravată cu motive ce te duc cu gândul la pânza de păianjen.

1. Cripta MacKenzie

Cripta Mackenzie

Top 6 cele mai bântuite locuri din lume – Cripta Mackenzie

Mausoleul Negru al lui Sir George MacKenzie este, fără doar şi poate, locul cu cea mai bine documentată activitate paranormală din lume. Denumit şi „MacKenzie cel Sângeros”, Sir George MacKenzie (1636-1691) este responsabil pentru moartea a peste 18.000 de prezbiterani între anii 1679 şi 1686.

Timp de mai bine de 300 de ani, Mausoleul Negru a fost punctul central al unora dintre cele mai terifiante activităţi paranormale înregistrate până în prezent (activitate ce a devenit şi mai intensă după ce cripta a fost vandalizată de un om fără adăpost în anul 1998).

Citeşte si „Cripta MacKenzie – Misterul celui mai bântuit loc din lume”

Peste 500 de atacuri au fost raportate până de atunci, marea majoritate a victimelor prezentând urme evidente de zgârieturi, muşcături, vânătăi, sau lovituri. Peste 170 de persoane au leşinat în interiorul Mausoleului Negru. În anul 2000, decesul brusc al lui Collin Grant (exorcist şi preot la o biserica locală) a fost atribuit blestemului lui Sir George MacKenzie.

Lasă un comentariu

 

Comentarii

  1. De castelul Edinburgh am auzit iar legat de chestia cu casa Winchester am vazut un film parca. Mi-a placut articolul. As vrea sa vad cat mai multe de genul asta 🙂