Acum ceva ani, în librăria de la Sala Dalles, erau expuse niște albume uriașe de arhitectură contemporană. Nu știu de ce le făcuseră așa mari, cred că erau de la o editură străină, nu m-au interesat atunci amănuntele. Dar probabil că unele edituri vor să celebreze ceva scoțând niște formate neobișnuite de cărți. Dacă se întâmplă asta în zilele noastre, cu siguranță s-a mai întâmplat și în alte perioade ale istoriei.

Sau poate alta e cheia misterului pentru care există cărti de un format uriaș în lume?

O fotografie care circulă pe internet încă din 2013 și care se pare că a fost făcută de așa-numitul M.Peterk în anii ’40, înfățișează o bibliotecară ce răsfoiește o carte imensă. În stânga ei se văd rafturi întregi de cărți uriașe.

cărți uriașe
Fotografia lui M.Peterk realizată în 1940

Gurile nevăzute ale internetului spun că fotografia ar fi fost făcută în Arhivele Castelului din Praga, lucru la care arhivarul șef de acolo nu consimte. Arhivele Castelului din Praga pot fi consultate pe acest site: http://www.prazskyhradarchiv.cz/archivPH/en/. Acolo puteți găsi orice numai cărți uriașe nu…

Cartea răsfoită de bibliotecară, care se vede că șade în genunchi, nu pare a fi extrem de mare. Însă este straniu că atât de multe cărți din imagine sunt cărți gigantice, iar dupa cum se ştie, aceste cărţi uriașe sunt foarte rare în lume.

Cartea uriașilor

Cărțile uriașe din fotografie nu sunt chiar singure pe lume. Nu este primul caz în care este semnalată existența unor cărți uriașe despre care brusc dispare orice dovadă. Se pare că există o conspirație la nivel mondial cu privire la acest gen de artefacte. Istoricii și oamenii de știință neagă dovada că ființele gigantice ar fi existat pe Pământ. De ce se neagă existența uriașilor, care este interesul, nimeni nu stie.

În Biblioteca Națională a Suediei din Stockholm există o carte gigant, o carte foarte controversată, numită: “Codex Gigas” (“Cartea uriasilor“). Se pare că această carte dateaza din secolul al XII-lea. Ea măsoară 90 de cm înălţime, 75 cm lățime (când e închisă), 22 cm grosime, cântărind 70 de kilograme.

Codex Gigas” mai este numită și “Biblia Diavolului“. Legenda spune că a fost scrisă într-o singură noapte de mana unui călugăr benedictin călăuzit de însuși Diavolul.

Misterul arhivei de cărți uriașe

Deci ce este această imagine? O fotografie pierdută pe care apele Internetului au ridicat-o la suprafață, descoperind-o publicului? Sau este o fotografie lansată de o societate secretă, ţinând cont de faptul că aceste cărţi uriașe ar putea ascunde în ele răspunsurile la toate enigmele lumii?

Pe marginea fotografiei lui Peterk circulă și glumițe precum: “Nu există cărți gigantice. Tipul din fotografie măsoară doar 18 inch înălțime“. Sau, o glumă cu aluzie cinematografică : “Dragă, am micșorat bibliotecara!

Totuși nu este exclus nici faptul că fotografia ar fi putut fi trucată cu unul din numeroasele programe de editare și maipulare foto care există la ora actuală. Unii argumentează acest lucru prin umbra cărții care cade în mod nefiresc pe podea.

Articole similare

Observatorul Sunspot închis de agenți FBI

Observatorul Sunspot din Munții Sacramento din New Mexico a fost închis brusc vineri, 7 septembrie 2018, fără explicații date publicului. FBI nu declară dacă a fost implicat, deși autoritățile locale spun că agenții FBI-ului erau…

Arborii de siliciu

Pentru iubitorii de conspirații, avem un subiect foarte interesant. De-a dreptul seducător. Ne cerem scuze dacă o parte dintre dumneavoastră îl știți deja. Arborele Cosmic, sau Pomul Vieții este unul dintre cele mai bogate și…

Imagini ale NASA dovedesc manipularea climatică

După cum știți, Uraganele Matthew și Irma au cauzat inundații extreme și daune imense. Au fost aceste uragane doar forța brută a naturii sau au mai fost implicate și alte aspecte? Teoriile conspirației spun că…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

captcha